Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - Romania Eficienta renoveaza Liceul Elie Radu din Ploiesti, la noi standarde nZEB
Romania Eficienta renoveaza Liceul Elie Radu din Ploiesti, la noi standarde nZEB
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 01 Sep 2021 09:51
Romania Eficienta, cel mai mare proiect privat de interes national dedicat eficientei energetice in cladiri, derulat de Energy Policy Group (EPG) cu finantarea sponsorului oficial OMV Petrom, trece in etapa de renovare energetica la cele mai noi standarde a primei scoli selectate in acest program. Astazi au demarat lucrarile de renovare la Corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiesti, cladire care gazduieste atat sali de curs, la parter, cat si un camin-internat, la etajele superioare.
Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: „Putem contribui cu totii la un viitor sustenabil si un mediu mai curat, printr-un consum energetic mai eficient. Romania are un potential urias sa obtina, prin eficienta energetica, reduceri semnificative ale consumului de energie. Renovarea cladirilor publice si a locuintelor va avea un rol esential in cresterea standardului de viata si pentru o dezvoltare economica sustenabila, conform agendei climatice.”
Radu Dudau, director EPG si coordonator al proiectului Romania Eficienta: „Sa investesti in scoli inseamna sa investesti in viitor. De aceea, ne bucuram sa va anuntam ca am demarat lucrarile de renovare aprofundata la aceasta scoala din Ploiesti – investitie cu rol-pilot. In ciuda contextului economic dificil generat de pandemie, care a ingreunat realizarea proiectelor de reabilitare energetica a scolilor, astazi am trecut la actiune.”
Andrei-Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiesti: „Un mediu interior confortabil si sanatos in scoli este esential pentru starea de bine a elevilor. Masurile de eficienta energetica sunt importante nu doar prin prisma economiilor pe care le produc, ci si pentru beneficiile legate de sanatatea si productivitatea scolara a copiilor, cu efecte pe termen lung asupra dezvoltarii societatii. Suntem recunoscatori proiectului Romania Eficienta ca prima cladire scolara pilot selectata pentru renovare la standarde nZEB este din municipiul Ploiesti. Speram ca acest proiect sa aduca o contributie solida la declansarea Valului de Renovare de care Romania are atata nevoie.”
Renovare realizata la standarde nZEB
In prezent, unitatea de invatamant se confrunta cu numeroase probleme care tin de izolarea termica si fonica, sistemul de iluminat, precum si calitatea scazuta a aerului interior. Investitia totala estimata pentru reabilitarea acestei cladiri este de aproximativ un milion de euro, iar de rezultate vor beneficia in jur de 250 de elevi si 60 de cadre didactice.
Renovarea se va realiza, in premiera nationala, la standarde nZEB (cladire cu consum energetic aproape zero, datorita unui grad ridicat de eficienta energetica). Acest lucru va duce la realizarea unor economii substantiale de energie si implicit la diminuarea semnificativa a facturilor, precum si la imbunatatirea radicala a conditiilor de utilizare a scolii, cu beneficii directe pentru starea de bine a elevilor si a profesorilor.
Printre lucrarile ce vor fi realizate de echipa Romania Eficienta se afla modernizarea sistemului de iluminat, prin inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent existente cu unele corpuri de iluminat cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viata, oferite de sponsorul Signify, precum si introducerea echipamentelor de producere a energiei din surse regenerabile.
Pe fondul noilor standarde de renovare impuse de legislatia europeana si de metodologia nationala, am decis realizarea in prealabil a renovarii unei cladiri cu caracter de pilot, de dimensiuni relativ mici, pentru a putea elabora un model tehnic si financiar riguros pentru renovarile aprofundate pe care le realizam in cadrul programului. Acesta este motivul pentru care am decis includerea in program a unui corp de cladire din cadrul Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiesti.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMjungheinrichTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
cv water 2021
hidroplasto
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
bienala
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere