Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - Schneider Electric si Roca Group: Parteneriat pentru accelerarea decarbonizarii
Schneider Electric si Roca Group: Parteneriat pentru accelerarea decarbonizarii
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2021 09:36
Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a ajuns la un acord cu Roca Group, lider mondial in proiectarea, productia si comercializarea produselor pentru spatiul din baie, pentru a defini o noua etapa in procesul de decar-bonizare, stabilind o singura strategie globala la nivelul grupului.
Roca Group opereaza in 170 de tari, detine 85 de fabrici si are o echipa de 24.000 de profesionisti. Desi compania lucreaza activ la imbunatatirea amprentei sale asupra mediului, de cativa ani, a decis sa isi extinda angajamentele si sa stabileasca o politica comuna de sustenabilitate cu ajutorul noilor servicii de consultanta Schneider Electric in domeniul schimbarilor climatice.
Colaborarea dintre cei doi parteneri va consta in trei etape. In prima, Roca Group va colabora cu Schneider Electric pentru a-si defini viziunea asupra procesului de decarbonizare, analizand mediul si stabilind noi obiective mai ambitioase. In timpul celei de-a doua faze, Schneider Electric va studia fabricile Roca Group pentru a stabili obiectivele de reducere a consumului de energie si a emisiilor, pentru a implementa generarea de energie sustenabila si pentru a compensa acele emisii care nu pot fi eliminate.
In cele din urma, in faza de implementare, Roca Group si Schneider Electric vor avansa in digitalizarea proceselor companiei si vor incepe cu senzorizarea diferitelor centre de productie pentru a monitoriza si optimiza consumul de energie, in vederea atingerii obiectivului de reducere a costurilor si emisiilor. Schneider Electric va ajuta, de asemenea, Roca Group sa-si defineasca nevoile de decarbonizare, astfel incat, cu resurse proprii, Grupul sa poata implementa proiecte de reducere a emisiilor si imple-mentarea energiei sustenabile.
Roca Group se angajeaza sa atinga obiectivele de dezvoltare sustenabila (Sustainable Development Goals - SDGs) ale Natiunilor Unite si lucreaza pentru a reduce amprenta de carbon a activitatii sale industriale, promovand reducerea consumului de apa si inovand continuu in procesele de productie desfasurate in fabricile sale. Rezultatele de pana acum sustin angajamentul Grupului fata de mediu. Compania a redus emisiile de dioxid de carbon cu 8% in 2019, comparativ cu anul precedent, valoare care a crescut la 22% in 2020 datorita eforturilor companiei si scaderii activitatii in contextul pandemiei globale.
In alte domenii legate de mediu, consumul de apa din uzinele Grupului a fost redus anul trecut cu 24%, iar ca parte a proiectului sau Zero Waste, au fost generate cu 28% mai putine deseuri, din care 71% sunt recuperabile in alte procese de productie. In plus, produsele pe care Roca Group le creeaza pentru spatiul baii incorporeaza cele mai noi tehnologii pentru a optimiza atat consumul de energie, cat si    consumul de apa. 
***
Roca este o companie dedicata proiectarii, productiei si comercializarii produselor pentru spatiul baii, precum si gresie, faianta pentru arhitectura, constructii si amenajari interioare. Este activa in 170 de tari prin 85 de fabrici si are o forta de munca de 24.000 de profesionisti. In 2019 a inregistrat o cifra de afaceri de 1,86 miliarde euro. 
Grupul este lider de piata in Europa, America Latina, India si Rusia. De asemenea, are o prezenta puternica in China si in restul Asiei, Orientul Mijlociu, Australia si Africa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulman and machineALLBIMTERAPLASTMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
CELCO 2020
leviatan
BALTIC
strabag nivel 1
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
hilti
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
Ubitech
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023