Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - Silk District a obtinut certificare pentru Faza 1 Office - BREEAM Outstanding
Silk District a obtinut certificare pentru Faza 1 Office - BREEAM Outstanding
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 29 Apr 2024 11:49
In prezent, in Romania, exista doar 15 cladiri de birouri cu certificarea BREEAM Outstanding New Construction (incluzand Silk District)
Silk District este singurul proiect certificat BREEAM Outstanding din Iasi. Faza 1 Office Silk District are o suprafata de peste 20.000 mp. Prime Kapital, unul dintre cei mai importanti investitori, dezvoltatori si operatori imobiliari din Romania, a obtinut certificarea internationala BREEAM Outstanding New Construction, cel mai inalt rating pentru performanta de mediu si sustenabilitate din industrie, pentru prima faza a componentei de birouri din Silk District, un proiect impresionant de regenerare urbana care transforma o veche platforma industriala intr-un cartier modern in Iasi.
BREEAM este cel mai important sistem de validare si certificare, recunoscut international, care evalueaza impactul cladirilor asupra mediului. BREEAM reprezinta un standard pentru proiectare si executie durabila, iar certificarea BREEAM reprezinta o garantie a faptului ca o cladire respecta principiile dezvoltarii sustenabile, dar si un avantaj pentru proprietarii si ocupantii unei cladiri, in termeni de valoare a investitiei, productivitate, confort si stare de bine.
"Silk District este o dovada a angajamentului Prime Kapital de a realiza proiecte extraordinare. Ne concentram pe crearea de spatii de lucru moderne, locuinte de inalta calitate si spatii comerciale de ultima generatie, cu o atentie deosebita fata de client si sustenabilitate, luand in considerare impactul asupra mediului si bunastarea oamenilor care vor folosi aceste spatii. Primirea celei mai inalte certificari de performanta de mediu BREEAM pentru prima faza a componentei noastre de birouri Clasa A din Silk District este doar o noua dovada in acest sens”, a declarat Mihail Vasilescu, Partener in cadrul Prime Kapital Development.
Silk District, un proiect modern, dezvoltat pe principiul cartierului „15 minute” in ce de-al doilea oras ca marime din Romania, devine astfel un important centru rezidential si de afaceri, ideal pozitionat pe harta orasului. Faza 1 Office din cadrul Silk District a fost finalizata si livrata la finele anului 2023. Cladirea de birouri Clasa A este conceputa pentru a deservi o gama larga de afaceri, de la multinationale, la companii locale aflate in plina dezvoltare, iar sustenabilitatea a fost o prioritate inca de la momentul proiectarii cladirilor si al alegerii materialelor.
In urma aceste certificari, Silk District Office este singura cladire de birouri din Iasi care a primit cel mai inalt rating de sustenabilitate BREEAM si, cu un scor de 93,3%, se afla in fruntea clasamentelor cladirilor de birouri din Romania.
Evaluarea BREEAM a fost realizata tinand cont de mai multe categorii, fiecare primind cate un punctaj, intre care cele mai mari punctaje au fost obtinute pentru Sanatate si stare de bine pentru angajati (100 din 100 de puncte), Managementul cladirii (94 din 100 de puncte), Materiale folosite (92 din 100 de puncte), Utilizarea terenului si ecologie (90 din 100 de puncte). 
"Adoptarea riguroasa a principiilor de proiectare sustenabila si inovatoare inca din faza initiala a proiectului Silk District Office a fost esentiala pentru succesul sau remarcabil. Angajamentul pentru integrarea acestor principii a permis nu doar depasirea asteptarilor, ci si plasarea proiectului in fruntea clasamentelor de certificare din Romania. Atingand un nivel  de certificare BREEAM Outstanding cu un scor de 93,3%, Silk District Office demonstreaza cum o planificare atenta si o implementare corecta a standardelor BREEAM pot duce la realizari exceptionale in domeniul constructiilor sustenabile. Aceasta este o dovada clara ca sustenabilitatea  merge mana in mana cu inovatia si excelenta in design”, a declarat Razvan Nica, Fondator si Director General BuildGreen. 
Ca proiect de regenerare urbana cu utilizare mixta, construit pe o suprafata de 10 hectare, Silk District integreaza arhitectura si spatiul verde extins cu facilitati de top si finisaje de inalta calitate. Pe langa componenta de birouri, primele doua faze ale componentei rezidentiale din Silk District sunt acum fie finalizate (Faza 1) fie foarte aproape de finalizare (Faza 2) si devin „acasa” pentru peste 1.000 de rezidenti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
siniat
noark
rigips
CDS
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ness project
viarom
leviatan
konsent
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander