Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - SMAFIN: Proiect pentru conectarea finantarilor cu renovarea energetica a cladirilor
SMAFIN: Proiect pentru conectarea finantarilor cu renovarea energetica a cladirilor
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 10 Mar 2021 06:54
Recent, Comisia Europeana a publicat noua strategie „Renovation Wave”, avand ca obiectiv „cel putin dublarea ratei de renovare a cladirilor in urmatorii 10 ani, asigurandu-se ca renovarile conduc la o crestere a eficientei energetice si o mai buna gestionare a resurselor.
In acest context, proiectul SMAFIN - "Supporting smart financing implementation for energy efficient Balkan Buildings" isi propune sa creeze un mediu propice pentru a conecta finantarea inteligenta cu renovarea energetica a cladirilor din tarile balcanice si a conveni cu factorii implicati o abordare reusita a procesului. Astfel, in urma experientelor fructuoase din organizarea anterioara a Forumurilor de Investitii in Energie Durabila (SEIF), SMAFIN planifica organizarea, in urmatorii 3 ani, a 12 mese rotunde la nivel national in cele 4 tari balcanice participante la proiect - Bulgaria, Croatia, Grecia si Romania - pentru a reuni factorii de decizie, reprezentanti, experti din organismele UE, autoritatile centrale si locale din Romania, sectorul financiar, antreprenorial, constructii si academic, cu scopul de a gasi solutii pentru investitii in eficienta energetica in cladiri.
SMAFIN se va concentra, de asemenea, pe consolidarea investitiilor in eficienta energetica, prin dezvoltarea unor recomandari de masuri politice eficiente sau mecanisme financiare la nivel national si european.
Partenerii romani in cadrul proiectului SMAFIN sunt ENERO - Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente in Romania (www.enero.ro) si Pro-nZEB – Clusterul pentru Promovarea Cladirilor cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero (www.pro-nzeb.ro).
In scopul atingerii obiectivelor propuse, in cadrul proiectului sunt in curs de realizare mai multe interviuri si chestionare cu factori interesati pentru domeniul finantarii eficientei energetice. Proiectul de cercetare poate fi sustinut prin completarea chestionarului online disponibil aici.
Raspunsurile sunt confidentiale, iar informatiile de identificare si adresele de e-mail vor fi folosite doar in scopul finalizarii studiului. Datele vor fi prezentate numai in forma agregata si nicio persoana sau institutie nu va fi identificata, spun reprezentantii SMAFIN.
Pentru informatii suplimentare despre proiect, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
CELCO 2020
cv water 2021
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere