Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - SNEC: Constructiile, intre sectoarele cu cel mai mare potential in economia circulara
SNEC: Constructiile, intre sectoarele cu cel mai mare potential in economia circulara
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 22 Sep 2022 09:13
Guvernul a aprobat Strategia Nationala privind Economia Circulara (SNEC), a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.
In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabila, Laszlo Borbely, a aratat ca SNEC abordeaza 14 sectoare economice, dintre care au fost identificate sapte, ca avand cel mai mare potential in ce priveste imbunatatirea economiei circulare. El a mentionat ca SNEC vizeaza o folosire "mai chibzuita" a resurselor naturale, reducerea dependentei de acestea, precum si o viziune in domeniul economic care sa nu dauneze mediului.
"Si atunci are de castigat toata lumea. Uniunea Europeana are demult o strategie, de la mijlocul anilor 2010, si are si un plan de actiune din 2020. Noi acum am inchis o usa prin aceasta strategie, dar deschidem o alta usa prin a finaliza un plan de actiune pana in septembrie anul viitor. Am bifat si un jalon - pentru ca era un jalon in 30 septembrie. Sunt 14 sectoare care au fost analizate. Mai intai s-a facut o radiografie a situatiei care este acum si s-au identificat sapte sectoare care sunt interesante pentru a merge mai departe. Evident, nu doar acestea vor fi", a spus Borbely.
Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a precizat ca este vorba despre urmatoarele domenii: agricultura si silvicultura, industria automotive, constructii, bunuri de consum, cum ar fi produsele alimentare si bauturile, ambalajele, textilele si echipamentele electrice si electronice. El a pledat pentru investitii sustenabile, reamintind ca presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat in urma cu o saptamana ca UE va infiinta o noua banca dedicata dezvoltarii hidrogenului, prin intermediul careia va investi 3 miliarde de euro "pentru construirea viitoarei piete" a acestei energii.
"Deci haideti sa mergem spre acele posibile energii regenerabile care pot fi o alternativa. Romania poate deveni un centru regional pe hidrogen, pentru ca noi avem o anumita traditie, noi avem un hub in Ramnicu Valcea, tot format printr-un memorandum al Guvernului acum doi ani, deci haideti sa folosim oportunitatile si sa fim parteneri cu mediul privat, cu acele asociatii care ne pot ajuta", a adaugat coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabila.
Laszlo Borbely a mai precizat ca autoritatile europene nu au avut obiectii in ce priveste Strategia privind Economia Circulara elaborata de Romania.
"Avem o strategie, eu cred, inchegata. Am avut timp sa ne consultam cu foarte multe segmente ale societatii, mai ales mediul privat. Avem 'no objection' de la Uniunea Europeana. Saptamana trecuta, cand am avut discutia cu ei, au avut o singura intrebare, tehnica. Am avut si un consultant din partea UE", a mai spus el.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CELCO 2020
viarom
hilti
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Ubitech
Acvatot 2019
BMI_Icopal
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere