Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - VATRA: Proiectul EFdeN va reprezenta Romania la Solar Decathlon Europe 21/22
VATRA: Proiectul EFdeN va reprezenta Romania la Solar Decathlon Europe 21/22
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 22 Iul 2021 06:31
Asociatia Solar Decathlon Bucuresti (EFdeN) va reprezenta pentru a treia oara Romania la cea mai importanta competitie globala destinata caselor solare, Solar Decathlon 2021, cu proiectul Vatra. Evenimentul va avea loc anul viitor in Germania si va avea ca tema regenerarea unui sit existent si extinderea unei cladiri, la alegere, cu locuinte. Aceasta este prima editie la scara urbana care abordeaza regenerarea fondului construit si infrastructurii existente - probleme mai actuale ca niciodata. Totodata, fata de celelalte editii, aceasta etapa dezvoltata din punct de vedere arhitectural si urbanistic va ramane la nivel teoretic si va fi jurizata pe parcursul predarilor intermediare.
"Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuinta sustenabila care faciliteaza formarea de comunitati. Acesta are la baza trei module de unitati de locuit si un modul de sera pot fi aranjate si prefabricate pentru a raspunde oricarui context. Pentru testarea acestui concept, un prototip fizic reprezentativ va fi construit anul acesta in Bucuresti, apoi transportat si reconstruit in Wuppertal, Germania, unde va fi testat si monitorizat in cadrul finalei competitiei Solar Decathlon Europe 21/22", spun reprezentantii EFdeN.
Echipa cauta parteneri si sponsori alaturi de care sa construiasca prototipul si sa pregateasca urmatoarea generatie de profesionisti.
"Avem nevoie de solutii si de profesionisti care sa implementeze aceste solutii", spune Delia Stoian, Project Manager EFdeN Vatra.
Pentru mai multe detalii legate de proiectul EFdeN Vatra, click aici!
 
 
***
EFdeN este o echipa de tineri dornici sa transforme standardele de trai prin intermediul inovatiilor in domeniul constructiilor si promovarea unui stil de viata sustenabil. Este o echipa interdisciplinara, formata din studenti si tineri care incearca, prin proiectele sustenabile si campaniile de constientizare, sa transforme ideile in realitate. EFdeN dezvolta locuinte solare cu scop educational si de cercetare, alaturi de produse sustenabile si module educationale atat pentru studenti, specialisti, cat si pentru publicul larg.
Pentru informatii suplimentare legate de participarea EFdeN la Solar Decathlon Europe 21/22, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
quadratum
noark
viarom
siniat
theda mar
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
EDIT-Structural
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander