Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Sustenabilitate - VELUX: Living Places Copenhaga, prototipuri de cladiri cu amprenta de carbon mica
VELUX: Living Places Copenhaga, prototipuri de cladiri cu amprenta de carbon mica
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2023 12:01
Grupul VELUX, lider global in domeniul ferestrelor de mansarda, anunta inaugurarea Living Places Copenhaga. In colaborare cu partenerii EFFEKT si Artelia, proiectul prezinta sapte prototipuri care redefinesc practicile de constructie durabila. Locuintele construite in cadrul acestui concept se remarca printr-o amprenta de carbon considerabila de 3,8 kg/CO2/m2/an, de trei ori mai mica decat cerinta legislatiei daneze actuale de 12 kg CO2/m2/an. In plus, pot fi construite la un pret care se aliniaza cu pretul de piata pentru casele unifamiliale sau casele insiruite, ceea ce face ca traiul sustenabil sa fie accesibil tuturor.
In prezent, sectorul cladirilor este responsabil pentru 34% din consumul global de energie si 37% din emisiile globale de CO2. Constientizand nevoia urgenta de solutii cu emisii reduse de dioxid de carbon, Grupul VELUX si partenerii sai au fost promotorii conceptului Living Places. Aceasta initiativa vizionara isi propune sa deschida calea in industria constructiilor, oferind solutii inovatoare pentru a aborda provocarile globale legate de clima si sanatate. Living Places Copenhaga, prototipul acestui concept, se prezinta sub forma a cinci pavilioane deschise si doua locuinte complet finalizate, care au devenit accesibile publicului incepand cu Ziua Pamantului, care a avut loc pe 22 aprilie.
Prin proiectul Living Places Copenhaga, Grupul VELUX demonstreaza angajamentul sau de a gasi solutii durabile pentru cladiri si isi asuma responsabilitatea de a crea un viitor mai constient din punct de vedere ecologic.
Tina Mayn, Vicepresedinte Executiv pentru Produse in cadrul Grupului VELUX, si-a exprimat mandria fata de rezultatele obtinute prin proiectul Living Places Copenhaga. "Acest proiect este un exemplu de bune practice al modului in care constructia de locuinte mai durabile si mai sanatoase poate aborda provocarile climatice din industria noastra si poate imbunatati sanatatea oamenilor. Prin Living Places Copenhaga, demonstram ca un climat interior sanatos este crucial, avand in vedere ca ne petrecem 90% din timp in interior", a declarat aceasta.
Living Places Copenhaga se bazeaza pe cinci principii cheie: locuintele trebuie sa fie sanatoase, accesibile, simple, partajabile in timp si scalabile. Aceste principii pot fi aplicate atat cladirilor si comunitatilor noi, cat si celor existente, deschizand calea catre un viitor durabil si incluziv.
Grupul VELUX, EFFEKT, Artelia si Enemærke & Petersen au realizat o evaluare cuprinzatoare a ciclului de viata ca parte a proiectului Living Places Copenhaga. Aceasta evaluare detaliata a examinat fiecare material, design si tehnica de constructie pentru a reduce impactul asupra mediului si pentru a minimiza emisiile de carbon. Succesul proiectului demonstreaza ca practicile de constructie durabila sunt realizabile cu materialele, solutiile si cunostintele disponibile in prezent. Partenerii din spatele acestui proiect incurajeaza industria constructiilor sa adopte si sa extinda aceste practici durabile.
Living Places Copenhaga este mai mult decat o simpla prezentare de prototipuri, ci serveste drept catalizator pentru schimbarea in industria constructiilor. In calitate de partener oficial al Capitalei Mondiale a Arhitecturii UNESCO-UIA 2023, Living Places Copenhaga va gazdui o serie de dezbateri si activitati menite sa impulsioneze si sa accelereze solutiile durabile in sectorul constructiilor.
Proiectul Living Places al Grupului VELUX redefineste ceea ce este posibil in ceea ce priveste practicile de constructie durabile. Prin prioritizarea unei amprente reduse de CO2 si a unui climat interior optim, conceptul stabileste un nou standard pentru un stil de viata constient din punct de vedere ecologic. Grupul VELUX isi mentine angajamentul fata de Strategia de sustenabilitate 2030 si are ca obiectiv sa fie un pionier in actiunile privind clima si natura, sa inoveze produse durabile si sa asigure practici de afaceri responsabile. Prin initiative precum Living Places Copenhaga, Grupul VELUX continua sa deschida calea catre un viitor mai sustenabil.
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
noark
BALTIC
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
FRONTALE
viarom
grundfos
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu