Agenda Constructiilor
Joi, 09 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - WETTERBEST sustine Salvamont in reabilitarea acoperisurilor bazelor montane
WETTERBEST sustine Salvamont in reabilitarea acoperisurilor bazelor montane
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 02 Nov 2021 13:38
Wetterbest, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata sistemelor de acoperisuri din tigla metalica, sustine Salvamont Romania cu 50.000 de euro, pentru reabilitarea acoperisurilor bazelor montane. Programul „Suntem dedicati planetei”, in cadrul caruia s-a semnat parteneriatul, se va derula pe parcursul a 2 ani.
Prin intermediul acestui parteneriat, Wetterbest va sprijini proiectul Salvamont de refacere a acoperisurilor bazelor montane cu sisteme complete de invelitori metalice pentru acoperisuri, care asigura o izolare mai buna si sunt rezistente la conditiile meteorologice de la altitudini mari. De asemenea, Wetterbest va sustine financiar montarea de panouri fotovoltaice in posturile si refugiile Salvamont care nu dispun de energie electrica.
„Avem datoria fata de generatiile viitoare sa contribuim la crearea unei lumi mai curate si mai sigure, iar Wetterbest este o companie responsabila, care isi propune sa implementeze proiecte sustenabile pentru viitor. Salvamont este unicul serviciu de salvare montana din Romania. Sustinerea noastra este un semn de apreciere a muncii incredibile pe care echipa Salvamont o desfasoara zilnic”, a spus Marian Pirvu, CEO Wetterbest.
„Ne bucuram sa avem alaturi de noi compania Wetterbest, cu ajutorul careia vom reusi sa reabilitam bazele, posturile si refugiile montane prin mijloace sustenabile, cu materiale durabile si de calitate. Acest parteneriat ne ajuta considerabil, in eforturile noastre de a oferi conditii mai bune de munca pentru salvamontisti, pentru a putea fi mai eficienti in ajutorul pe care il oferim turistilor si pentru ca activitatea de salvare montana sa se poata desfasura cu adevarat la inaltime”, a adaugat prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.
Salvamont Romania este serviciul national de urgenta ce asigura salvarea in munti si in alte locuri greu accesibile si care dispune, in acest moment, de 42 de structuri de interventie judetene si locale ce detin 140 de baze montane. 65.000 de turisti au fost salvati in cele peste 100.000 de misiuni realizate cu succes de salvamontisti in ultimii 10 ani. Intrucat starea bazelor, posturilor sau refugiilor Salvamont este in permanenta afectata de factorii naturali specifici zonei montane se impune, in permanenta, realizarea de lucrari de reabilitare cu materiale de cea mai buna calitate.
Incepand din acest an, Wetterbest a aderat la programul „Suntem dedicati planetei”, sustinut la nivel global de Grupul Kingspan. In cadrul acestui program, in companie au fost instalate panouri solare care ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu 77 tone pe an si au fost plantati peste 1200 puieti in judetul Prahova. Intern, compania Wetterbest a lansat o initiativa de reducere a consumului de apa si a echipat toate unitatile de productie cu containere pentru colectarea selectiva a deseurilor.
 
VideoConfAC-iulALLBIMman and machineMESENBURGTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CDS
BALTIC
FRONTALE
BMI_Icopal
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
hilti
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023