Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - BUILDGREEN: 12.000 de locuinte noi din Romania au certificare verde
BUILDGREEN: 12.000 de locuinte noi din Romania au certificare verde
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 01 Iul 2020 11:14
Aproximativ 60 de proiecte rezidentiale noi din Romania, cu mai mult de 12.000 de locuinte, au fost certificate "verde", conform unei analize realizate de BuildGreen, liderul pietei locale de consultanta in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile din Romania. Cea mai mare parte a acestora, 44, au fost certificate ”Green Homes” dupa schema dezvoltata de catre Romanian Green Building Council (RoGBC), acestea insumand peste 10.000 de locuinte. Alte aproximativ 15 proiecte rezidentiale au obtinut sau sunt in curs de obtinere a unei certificari verzi dupa schema britanica BREEAM, numarul acestora fiind, de asemenea, in crestere in ultima perioada.
"Tot mai multe proiecte rezidentiale din Romania sunt concepute si construite conform normelor de dezvoltare sustenabila si ne asteptam ca acest numar sa creasca in viitor. Implementarea unei certificari sustenabile se transpune in economii semnificative ale consumurilor de energie, ceea ce face ca aceste proiecte sa fie mai atractive. Toate proiectele noi de birouri din Romania sunt concepute si dezvoltate conform principiilor sustenabilitatii incluse in diferitele scheme de «certificare verde», iar in viitor vom vedea extinderea acestora pe segmentul rezidential si al cladirilor publice", a declarat Razvan Nica, managing director BuildGreen.
Locuintele dintr-un proiect rezidential conceput si construit conform principiilor sustenabilitatii, in special pentru cele care adopta criteriile de performanta energetica incluse in schemele de certificare internationale, au consumuri de energie reduse cu aproximativ 25% - 50% in functie de nivelul de performanta atins si implicit de investitiile aferente implementarii acestora. Aceste economii sunt realizate in ceea ce priveste costurile cu incalzirea locuintelor, datorita materialelor si tehnicilor de constructie performante, si in ceea ce priveste consumul de electricitate.
In total, reducerea consumurilor de energie ca urmare a dezvoltarii unui proiect rezidential dupa normele sustenabilitatii se traduce prin economii semnificative, echivalentul a aproximativ 10% din costul unui apartament nou, pe durata achitarii unui credit ipotecar. 
"Piata rezidentiala locala s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, in special pe anumite segmente, si cumparatorii au devenit mult mai educati. Speram ca in urmatoarea perioada si in urmatorii ani sa avem tot mai mult multi cumparatori care sa ceara informatii despre performanta energetica a cladirilor si despre existenta unei certificari verzi a proiectului", adauga Razvan Nica.
Printre proiectele certificate RoGBC se numara Amber Gardens, Aviatiei Park sau One Herastrau Park si One Mircea Eliade, toate din Bucuresti, si Wings din Cluj-Napoca, in timp ce printre proiectele certificate BREEAM se numara Luxuri Domenii Residence din Bucuresti sau Vox Vertical Village din Timisoara. Cele mai multe proiecte rezidentiale certificate "verde" sunt, de altfel, in Bucuresti, urmate de cele din Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi.
***
BuildGreen a fost implicata pana in prezent in certificarea sustenabila a peste 200 de cladiri si proiecte imobiliare, cu o suprafata totala de peste cinci milioane de metri patrati si o valoare investitionala de peste 8 miliarde de euro. Compania, fondata in 2010, are doua birouri, in Bucuresti si Praga, si a fost implicata in proiecte imobiliare din 17 tari: Belgia, Bulgaria, Cehia, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Romania, Rusia si Ungaria.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
cv water 2021
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
hidroplasto
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere