Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ANALIZA: Evolutie de circa 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare, in 2022
ANALIZA: Evolutie de circa 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare, in 2022
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Aug 2022 06:11
Piata sistemelor de cofrare si-a continuat trendul ascendent in 2021, dupa o stabilizare in 2020. Conform calculelor realizate pe baza cifrelor de afaceri raportate de principalii furnizori specializati din Romania, rulajul total consemnat de cele sase mari companii active in acest domeniu a cumulat aproape 300 de milioane de lei la finalul anului trecut, in crestere cu 10% fata de nivelul de circa 270 milioane de lei raportat de aceleasi societati la sfarsitul lui 2020. Profitul net mediu al pietei s-a majorat semnificativ, cu peste 50%, in timp ce numarul de angajati a crescut usor (+3%).
Pentru 2022, operatorii din domeniu estimeaza ca piata sistemelor de cofrare ar putea creste cu 10% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, datorita mai ales evolutiei cererii provenite din sectorul proiectelor de infrastructura. "Cel mai important factor de crestere in primele luni ale anului 2022 il reprezinta investitiile in proiectele de infrastructura, care au compensat stagnarea evolutiei segmentului rezidential. Conform estimarilor noastre, aceasta tendinta va continua si in perioada urmatoare, astfel incat pentru 2022 estimam o crestere de peste 10% a pietei de cofraje. Din pacate, nu exista statistici oficiale care sa evalueze valoric piata, o estimare corecta fiind cu atat mai dificila cu cat exista un volum semnificativ de sisteme de cofrare second hand achizitionate direct din afara tarii", a declarat Mircea Georgescu, directorul general al Hunnebeck Romania, parte a companiei germane H√ľnnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american BrandSafway.
Potrivit managerului, piata sistemelor de cofrare este predominata de inchirieri, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din totalul cifrei de afaceri din domeniu. "Bazat pe experienta anilor precedenti, consider ca veniturile firmelor din acest domeniu de activitate au fost realizate in principal din activitatea de inchiriere a sistemelor de cofraj, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din aceasta valoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare proiect in parte necesita o anumita configuratie de echipamente, diferita de la un proiect la altul, astfel incat un parc propriu de echipamente, care sa acopere toate situatiile, este mai greu de sustinut de catre firmele de constructii de la noi din tara", a mai spus managerul Hunnebeck Romania.
***
Un material pe larg referitor la piata de cofraje, utilaje si echipamente pentru constructii poate fi citit in editia August 2022 a revistei Agenda Constructiilor. Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
rigips
hilti
leviatan
FRONTALE
Ubitech
BMI_Icopal
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere