Agenda Constructiilor
Marti, 05 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - MAKITA investeste in automatizarea platformei logistice pe care o detine in Branesti
MAKITA investeste in automatizarea platformei logistice pe care o detine in Branesti
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 04 Sep 2023 06:18
In primele 6 luni din 2023, Makita Romania a reusit sa depaseasca toate obstacolele economico-financiare, obtinand rezultate bune. Ryuichi Hashizume, CEO-ul companiei, estimeaza o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul intregului an 2023, comparativ cu anul anterior, dar nu exclude chiar o crestere usoara a businessului.
In aceasta perioada, compania investeste in propria platforma logistica, situata in Branesti (judetul Ilfov). Cu o investitie ce depaseste 25 milioane de euro, platforma beneficiaza de o suprafata de stocare de 10.000 mp si va fi echipata cu cele mai noi tehnologii in domeniul WMS (ware house management system).
"Makita Romania beneficiaza de cel mai modern concept de aprovizionare, de aceea nu am resimtit dificultati, iar planificarile de tip japonez, foarte stricte si exacte, ne-au ajutat sa mentinem un lant de aprovizionare constant. Makita Romania implementeaza cu succes conceptele de management japonez Kaizen si 5S", a adaugat managerul companiei.
Referitor la oportunitatile din perioada urmatoare, Ryuichi Hashizume spune ca echipa sa este foarte atenta la partea de legislatie si de taxare, aspecte ce pot deveni dificultati in cazul in care nu sunt gestionate adecvat. 
"Totodata, acestea reprezinta si oportunitatile perioadei imediat urmatoare, avand in vedere schimbarile propuse de Guvern. Piata din Romania este una extrem de concurentiala, dar care poate absorbi inca jucatori noi si se poate dezvolta accelerat, avand in vedere oportunitatile din Republica Moldova si Ucraina", a adaugat reprezentantul Makita Romania. 
 
Piata de scule electrice isi va relua trendul ascendent
Piata locala de scule electrice s-a mentinut constanta, cu fluctuatii cauzate atat de razboiul din Ucraina, cat si de turbulentele din pietele financiare interne si externe (situatia pietei de energie si a celei de finantare). Potrivit lui Ryuichi Hashizume, in primele 6 luni din 2023 se observa o stagnare in domeniu, insa piata este in proces de recuperare.
"Avand in vedere segmentarea puternica a pietei de scule electrice si unelte pentru constructii, precum si lipsa unor agregatori, care sa colecteze si sa prelucreze informatii statistice, nu putem indica valori concrete, dar, din experienta proprie, piata a crescut cu 20% de la an la an. O evolutie exponentiala au avut gamele de masini cu acumulatori, pentru ca ofera autonomie, putere si independenta utilizatorului. Dintre acestea, amintim produsele cu o crestere semnificativa precum: masini de gaurit si insurubat, polizoare, rotopercutoare si fierastraie circulare. De asemenea, este de mentionat ca au avut o crestere mare si masinile de gradina cu acumulatori precum cele pentru tuns gazonul, coasele pentru iarba, foarfecele de gard viu si fierastraie cu lant", a precizat Ryuichi Hashizume.
 
 
 
Recent, Makita a lansat platforma XGT 40V, ce ofera mai multa putere si se evidentiaza cu o serie de masini noi atat in zona de constructii, cat si in cea de gradina. Potrivit specialistilor Makita, masinile XGT 40V pentru gradina pot inlocui cu succes masinile cu motor termic ce presupun costuri semnificativ mai mari si sunt extrem de poluante atat fonic, cat si in raport cu mediul inconjurator.
"Makita, folosind platforma XGT 40V, va aduce pe piata produse inovatoare care ofera o productivitate mai mare utilizatorilor profesionisti care trebuie sa faca treaba rapid si care se confrunta cu probleme legate de lipsa fortei de munca. De asemenea, cu aceeasi platforma XGT, am lansat produse inovatoare precum: lazi frigorifice cu functie de congelator si incalzire, cuptor cu microunde, fierbator, radio pentru camping, surse de iluminat multifunctionale si alte noutati ce vor fi aduse in atentia publicului in curand", a adaugat reprezentantul Makita.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
leviatan
rigips
FRONTALE
MAKITA
BALTIC
CDS
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu