Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - Primariile trebuie sa poata retrimite documente neconforme catre institutiile avizatoare
Primariile trebuie sa poata retrimite documente neconforme catre institutiile avizatoare
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 14 Oct 2022 10:34
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, isi doreste ca avizele pentru constructii, in cazul in care exista semne de intrebare privind concordanta cu realitatea de pe teren, sa poata fi retrimise institutiilor care le-au eliberat. In cadrul unei conferinte de presa sustinute joi, primarul Sectorului 6 l-a comparat pe arhitectul-sef cu un "notar", deoarece acesta primeste avizele eliberate de catre alte institutii pentru o anumita constructie, dar nu poate sa le inapoieze in cazul in care constata ca acestea par sa nu fie in concordanta cu situatia reala.
"S-a construit mult, s-a construit ciudat, s-a construit cu avize pe care nu stim cum le-au luat. Cand vine la autorizare la Primarie, vine cu toate avizele. Arhitectul-sef se transforma intr-un notar, ca nu are ce sa faca, si se uita daca are avizul de specialitate. El nu are specialitate in acel domeniu, institutia respectiva are acele competente, si spune: 'Da, domnule, le are'. Vede ca le are si le bifeaza si merge mai departe cu procedura. Poate observa in teren sau poate observa in plansa ca, de fapt, situatia nu corespunde, dar nu avem instrumentul legal prin care sa trimitem inapoi la comisia respectiva, sa se mai uite o data", a afirmat Ciucu, citat de Agerpres.
El a mentionat ca i-a cerut ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, sa corecteze acest aspect in noul cod al urbanismului, astfel incat Primaria sa aiba posibilitatea de a retrimite unele documente catre institutiile avizatoare.
"L-am rugat pe domnul ministru Cseke Attila ca in noul cod al urbanismului sa puna aceasta prevedere. (...) Daca noi sesizam ca nu ar fi ok, desi nu avem nivelul lor de competenta pe aria lor de competenta, dar daca ne dam si noi seama ca nu ar fi ok un aviz sa se poata intoarce de catre Primarie la institutia avizatoare", a mentionat Ciprian Ciucu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
leviatan
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ness project
siniat
noark
theda mar
concelex
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander