Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - Primariile trebuie sa poata retrimite documente neconforme catre institutiile avizatoare
Primariile trebuie sa poata retrimite documente neconforme catre institutiile avizatoare
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 14 Oct 2022 10:34
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, isi doreste ca avizele pentru constructii, in cazul in care exista semne de intrebare privind concordanta cu realitatea de pe teren, sa poata fi retrimise institutiilor care le-au eliberat. In cadrul unei conferinte de presa sustinute joi, primarul Sectorului 6 l-a comparat pe arhitectul-sef cu un "notar", deoarece acesta primeste avizele eliberate de catre alte institutii pentru o anumita constructie, dar nu poate sa le inapoieze in cazul in care constata ca acestea par sa nu fie in concordanta cu situatia reala.
"S-a construit mult, s-a construit ciudat, s-a construit cu avize pe care nu stim cum le-au luat. Cand vine la autorizare la Primarie, vine cu toate avizele. Arhitectul-sef se transforma intr-un notar, ca nu are ce sa faca, si se uita daca are avizul de specialitate. El nu are specialitate in acel domeniu, institutia respectiva are acele competente, si spune: 'Da, domnule, le are'. Vede ca le are si le bifeaza si merge mai departe cu procedura. Poate observa in teren sau poate observa in plansa ca, de fapt, situatia nu corespunde, dar nu avem instrumentul legal prin care sa trimitem inapoi la comisia respectiva, sa se mai uite o data", a afirmat Ciucu, citat de Agerpres.
El a mentionat ca i-a cerut ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, sa corecteze acest aspect in noul cod al urbanismului, astfel incat Primaria sa aiba posibilitatea de a retrimite unele documente catre institutiile avizatoare.
"L-am rugat pe domnul ministru Cseke Attila ca in noul cod al urbanismului sa puna aceasta prevedere. (...) Daca noi sesizam ca nu ar fi ok, desi nu avem nivelul lor de competenta pe aria lor de competenta, dar daca ne dam si noi seama ca nu ar fi ok un aviz sa se poata intoarce de catre Primarie la institutia avizatoare", a mentionat Ciprian Ciucu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltivailantALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
rigips
BALTIC
viarom
Ubitech
grundfos
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023