Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PNL: Continua investitiile finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala
PNL: Continua investitiile finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 09 Aug 2021 07:32
Partidul National Liberal va continua investitiile in dezvoltarea comunitatilor locale in mod sustinut, gratie programelor ce vor fi initiate de guvernarea noastra.
In acest moment, s-a trecut la pregatirea etapei a treia a Programului National de Dezvoltare Locala, urmand a fi parcursi toti pasii necesari pentru ca anul viitor acest demers sa fie aplicabil, cu fonduri cuprinse in bugetul de stat.
Apreciez concretetea de care dau dovada specialistii liberali din Guvernul Romaniei in a pregati asa cum se cuvine continuitatea PNDL, deoarece localitatile tarii, indeosebi cele din zona rurala, au nevoie de investitii consistente in infrastructura si in dezvoltarea serviciilor publice oferite populatiei.
In acest context, in sesiunea parlamentara de primavara am votat in Camera Deputatilor, in unanimitate, continuarea investitiilor finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala. Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr.214/2020 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/2013 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare locala (PNDL) si pentru instituirea unor masuri pentru derularea Programului national de dezvoltare locala etapa I este unul extrem de important pentru continuarea celor peste 1.000 de proiecte investitionale, nefinalizate pana acum din cauze legate de neactualizarea cadrului legislativ.
Actul normativ asigura beneficiarilor posibilitatea gestionarii contractelor de achizitii publice atribuite pentru realizarea obiectivelor de investitii finantate prin PNDL, in acord cu fondurile aflate la dispozitia acestora in orice moment. Au fost create astfel premisele legale pentru sprijinirea autoritatilor administratiei publice locale de a continua dezvoltarea infrastructurii de baza: apa-canalizare, scoli, spitale, drumuri si alte investitii de stricta necesitate.
Sustin cu fermitate continuarea PNDL, demers ce va permite reducerea decalajelor existente intre mediul urban si cel rural, crearea de noi locuri de munca, precum si imbunatatirea serviciilor publice oferite cetatenilor din toate localitatile tarii. Toate aceste aspecte, armonizate in mod pragmatic si in acord cu adevaratele urgente ale administratiilor locale, vor contribui in mod real la cresterea calitatii vietii romanilor.
Salut propunerea presedintelui PNL, Ludovic Orban, de a aloca PNDL 3 cel putin 40 de miliarde de lei, pentru dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, apa si canal.
Sunt increzator ca proiectele viitoare vor fi finalizate in urmatorii doi-trei ani, astfel incat comunitatile locale sa beneficieze cu adevarat de investitiile prevazute, in acord cu deviza Partidului National Liberal, „Dezvoltam Romania”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iuljungheinrichgamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
leviatan
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
hidroplasto
Ubitech
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere