Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PRO BCA: Noua initiativa privind plata TVA trebuie scoasa din orice discutie publica
PRO BCA: Noua initiativa privind plata TVA trebuie scoasa din orice discutie publica
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 16 Aug 2017 17:03
Initiativa privind plata defalcata a TVA, cunoscuta ca "split TVA", trebuie retrasa din orice discutie publica, deoarece bulverseaza mediul de afaceri si nu are nicio fundamentare bazata pe date si studii de impact realizate profesionist. Aceasta este pozitia oficiala declarata de Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania (PRO BCA) referitoare la proiectul anuntat recent de Guvern si contestat de majoritatea analistilor economici si de companii. Mai mult, reprezentantii institutiei condamna modul in care initiativele menite a influenta mediul economic sunt anuntate mai intai prin intermediul diverselor emisiuni televizate, fara consultarea prealabila a partenerilor sociali.
"In ultimele zile, toti partenerii sociali si specialistii in domeniul fiscal au evidentiat neajunsurile majore ale acestui proiect de modificare a Codului fiscal. Suntem de acord cu toate aceste opinii si solicitam in mod ferm Guvernului sa retraga acest proiect din orice discutie publica. Sugeram ca in zonele cu risc potential de evaziune fiscala sa se analizeze introducerea sistemului de taxare inversa pe baza mecanismului care este analizat acum si la nivelul Comunitatii Europene", se arata intr-o opinie data publicitatii de PRO BCA si semnata de presedintele organizatiei si al companiei Celco SA, Niculae Dusu, si de Marius Marin, directorul general al asociatiei si al producatorului specializat Macon SA.
Conform opiniei reprezentantilor producatorilor de BCA din Romania, Guvernul ar trebui sa se concentreze, in perioada urmatoare, pe stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2018, pe reducerea contributiilor salariale de la 39,5% la 35% (cu o reducere de 2,5% pentru taxele aplicabile companiilor si de 2% pentru salariati, pastrand actualul sistem de plata a acestor contributii) si pe finalizarea bugetului de stat, pe relansarea investitiilor publice. De asemenea, organizatia considera necesara reanalizarea legii salarizarii unitare de catre Parlament si reducerea, in consecinta, a cheltuielilor nesustenabile implicate de aceasta.
"Totodata, solicitam Guvernului sa-si exercite rolul de arbitru si sa se asigure ca institutiile statului emit reglementari secundare echitabile si nediscriminatorii. In acest sens, dorim sa evidentiem inechitatea si discriminarea instituite prin decizia ANRE nr. 183/2005 privind aprobarea contractului-cadru de distributie a gazelor naturale. Potrivit acestor reglementari, un consumator care are mai multe puncte de lucru in reteaua aceluiasi distribuitor este incadrat in categoriile de consumatori pe fiecare punct de lucru in parte, cu consecinta platii unor tarife mai mari. Aceste prevederi sunt total inechitabile si discriminatorii, drept pentru care se impune modificarea acestora, astfel incat incadrarea unui consumator in categorii de consum sa se faca in functie de consumul total, indiferent de cate puncte de lucru detine in reteaua aceluiasi distribuitor", mai precizeaza reprezentantii PRO BCA.
Organizatia PRO BCA reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, respectiv: Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
cv water 2021
hilti
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere