Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA Industry preia integral producatorul roman de panouri din sarma Dial
ROCA Industry preia integral producatorul roman de panouri din sarma Dial
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2022 11:01
ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de constructii, a semnat contractul pentru preluarea integrala (100%) a Dial, companie cu o experienta de peste 20 de ani in fabricarea produselor din sarma, precum panourile de gard. Prin aceasta tranzactie, in curs de autorizare la Consiliul Concurentei, este asigurata succesiunea producatorului roman care incheia anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane euro.
"Familia ROCA va avea un nou membru, o companie in care am descoperit mult potential si valori de business aliniate cu viziunea noastra. Acum, impreuna, prin puterea parteneriatului si prin sinergiile pe care le realizam la nivel de holding credem ca putem duce Dial catre o noua etapa de dezvoltare. Ne bazam pe strategiile elaborate in echipa noastra de management, dar si pe know-how-ul fondatorului Dial, pe care il vom avea in continuare alaturi in implementarea unui plan de investitii ambitios. Prin abordarea problemei legate de lipsa succesiunii, tot mai des intalnita in companiile locale, venim cu solutii de continuitate pentru business. Desi contextul este unul provocator, credem ca este un moment bun pentru dezvoltarea si scalarea de branduri autohtone, puternice, in domeniul materialelor de constructii. Le multumim celor care cred in business-ul nostru, iar impreuna cu ei reindustrializam Romania”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.
Dial este prezenta la nivel national prin lanturi DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de constructii si retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generata de exporturi, insa perspectivele sunt de a creste prezenta pe pietele externe.
„Cultura antreprenoriatului cred ca este in continua dezvoltare in Romania, iar aici rolul celor de la ROCA, de a investi resurse si mai ales cunostinte in business-uri romanesti, este esential. Faptul ca Dial va avea continuitate si va fi poate si mai puternica sub umbrela acestui holding, este totodata o recunoastere a parcursului nostru de pana acum. Sunt multe companii care au potentialul de a deveni locomotive in diferite sectoare ale economiei, trebuie doar descoperite si avuta incredere in oportunitatile pe care le pot oferi”, declara Vasile Rosu, care detine 100% din Dial, companie pe care a fondat-o in 1994, la Harsova.
Specializata in panouri bordurate de gard, plasa impletita de gard, plasa Rabitz, stalpi rectangulari si nu numai, compania are planuri de investitii in valoare totala de aproximativ 40 milioane RON. Ele includ finalizarea unei noi hale de productie in Q2 2022, cresterea capacitatii de productie, dar si dezvoltarea unor noi linii de business.
Prin aceasta tranzactie, semnata in 28 aprilie, ROCA Industry continua sa-si consolideze prezenta in industria materialelor de constructii si sa investeasca in companii romanesti, intr-un context regional in care efectele razboiului din Ucraina pun presiune pe economie.
ROCA Industry (HOLDINGROCK1) este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, incepand din acest an. Tranzactionata sub simbolul bursier ROC1, este inclusa si in indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din aceasta piata.
In jumatate de an, de cand a fost infiintata, ROCA Industry a grupat in holdingul sau companii precum BICO Industries (70%), Sarcom (100%) si Terra (100%), se afla in procesul de finalizare a tranzactiei pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors, iar acum a semnat pentru preluarea integrala a Dial.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
EDIT-Structural
MAKITA
viarom
ness project
rigips
theda mar
concelex
konsent
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
siniat
Ubitech
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander