Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ASEMER: Apetitul investitorilor spanioli se indreapta catre imobiliare si constructii
ASEMER: Apetitul investitorilor spanioli se indreapta catre imobiliare si constructii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 04 Iul 2022 16:07
Apetitul investitorilor spanioli in Romania se indreapta catre piata imobiliara, domeniul constructiilor, dar si catre IT&C. De asemenea, energia verde si retailul sunt in topul sectoarelor din tara noastra care atrag investitii din Spania, conform informatiilor Asociatiei ASEMER, o asociatie a investitorilor spanioli din Romania. In plus, companiile spaniole au identificat in industria locala de FMCG si retail un potential foarte mare de dezvoltare, tinand cont ca in supermarketurile din Romania se comercializeaza putine produse de provenienta spaniola. Totodata, si industria agroalimentara se afla pe un trend ascendent in ceea ce priveste interesul pentru oamenii de afaceri din Spania.
"Romania este o tara in care investitorii spanioli gasesc usor oportunitati de investitii. Totusi, oamenii de afaceri din Spania au un mod diferit de lucru fata de alti investitori straini, ei sunt mai degraba conservatori cand vine vorba de investitii in strainatate. Numarul investitorilor din Spania care vin in Romania este insa in crestere, iar prezenta noastra aici vine sa ateste potentialul pietei din Romania", a declarat Emilio Luque Ascanio, presedintele ASEMER.
Spania se afla pe locul 13 in topul investitiilor straine directe in Romania in anul 2020, conform celui mai recent raport publicat de catre Banca Nationala a Romaniei. Datele interne ale asociatiei indica insa ca in 2021, Spania va urca doua, trei locuri in acest top.
Investitiile straine directe au crescut cu 34% in primele 4 luni din 2022 si au ajuns la aproximativ 3,15 miliarde euro, fata de 2,35 miliarde euro in perioada similara din 2021, conform datelor BNR. La finele lunii aprilie 2022, in Romania existau 239.033 societati cu participare straina la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 66,42 miliarde de dolari.
In prezent, in Romania activeaza peste 180 de firme spaniole, dintre care 10% sunt membri ai asociatiei ASEMER.
"Suntem aici sa promovam si sa sprijinim dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Spania si Romania. Astfel, suntem in mod constant in legatura cu diferite organizatii din Spania prin intermediul carora putem face cunoscuta piata romaneasca si potentialul acesteia, crescand sansele sa aducem in Romania noi antreprenori spanioli. De asemenea, ne concentram pe atragerea de companii romanesti interesate de dezvoltarea de parteneriate cu organizatii si firme spaniole, precum si de expansiune si export pe piata spaniola. Prioritatea noastra este sa crestem comunitatea ASEMER in urmatoarea perioada", a mai declarat Emilio Luque Ascanio.
Tot mai multe companii avand capital spaniol sunt active in mediul de business din Romania, iar estimarile ASEMER arata ca numarul acestora va continua sa creasca. De altfel, Romania este vazuta drept o piata cu potential mare pentru investitorii spanioli, care sunt primiti cu deschidere data fiind si apropierea culturala dintre cele doua tari.
***
Asociación de Empresas Españolas en Rumanía (ASEMER) a fost infiintata in septembrie 2013. Organizatia apara interesele tuturor companiilor si profesionistilor spanioli care isi desfasoara activitatile in Romania. Principalele obiective ale asociatiei sunt promovarea si consolidarea relatiilor economice intre companiile si antreprenorii spanioli si organizatiile si companiile romanesti. De asemenea, ASEMER duce vocea membrilor sai la societatea romana si la autoritatile romane si spaniole si totodata dezvolta spiritul de solidaritate intre membri, evitand concurenta neloiala si practicile care incalca etica profesionala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hidroplasto
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
hilti
strabag nivel 1
leviatan
rigips
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere