Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CNI gestioneaza 460 de proiecte cu o valoare totala de 4,6 miliarde lei
CNI gestioneaza 460 de proiecte cu o valoare totala de 4,6 miliarde lei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Iun 2020 06:29
Compania Nationala de Investitii (CNI) are in implementare 460 de obiective de constructii, cu o valoare totala de depaseste 4,6 miliarde lei. In perioada martie-mai, in care a fost decretata starea de urgenta, circa 90% dintre santierele gestionate de companie au ramas functionale, potrivit lui Adrian Cefalan, directorul de investitii al CNI.
"Am incercat sa functionam in toata aceasta perioada de criza la capacitate normala, atat in ceea ce priveste cele peste 400 de santiere pe care le administram si care au ramas deschise, cat si pe partea de promovari de noi investitii, de organizare de licitatii, astfel incat sa nu se resimta criza atat de grav. Circa 90% din santiere au ramas deschise, cu cateva exceptii in zonele carantinate din Suceava si imprejurimi. Am mai avut notificari din partea antreprenorilor in ceea ce priveste diminuarea ritmului de lucru, pe de o parte din cauza greutatii de a realiza transportul muncitorilor, dar si ca urmare a unor dificultati pe partea de aprovizionare cu materii prime din import. Am incercat sa diminuam si termenele de plata, pentru a sprijini constructorii in aceasta perioada. In urmatoarele doua doua saptamani (n.r. pana la finele lunii iunie) vom incerca sa achitam toate situatiile de lucrari executate. In acest an avem un buget record, de 220 de milioane de euro, deci avem sursele bugetare necesare in a ne onora obligatiile de plata", a declarat directorul CNI in cadrul conferintei "Constructiile, o bransa unita impotriva Covid", organizata de eDevize.
In portofoliul CNI se afla si 20 de investitii in spitale, aflate in executie, alte 3-4 proiecte de acest tip fiind in licitatie sau evaluare.
In domeniul sportiv, CNI va continua licitatiile pentru proiectele tip de sali de sport si bazine de inot. "Am observat cresterea numarului de ofertanti. Avem proiecte de sali de sport cu 14-16 ofertanti. Sper sa nu ajungem, din nou, la diferente foarte mari de ofertare. In prezent, in Romania avem 3.200 de localitati mari si cred ca anul acesta vom ajunge la 1.200 de sali de sport finalizate. Din punctul meu de vedere, fiecare oras, mic sau mare, are nevoie de cel putin o sala de sport", a precizat Adrian Cefalan.
Dintre proiectele mari, in prezent, CNI lucreaza la elaborarea SF pentru un stadion de 30.000 de locuri in Timisoara, unde va fi realizata si o sala polivalenta. Alte proiecte vizeaza constructia unui stadion de 10.000 de locuri la Targoviste, o alta sala de sport la Tulcea, una in executie la Oradea, dar si cele trei stadioane din Bucuresti, ce vor fi incluse in circuitul UEFA (Steaua, Giulesti si Arcul de Triumf).
In zona proiectelor educationale, CNI continua programul de constructie a celor 30 de campusuri universitare demarat in urma cu doi ani si care vor pune la dispozitia studentilor din toata tara peste 10.000 de locuri de cazare.
"Deja la Ploiesti si Arad au inceput lucrarile. Pentru celelalte centre universitare suntem in diferite etape de elaborare si aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Sper ca anul acesta sa mai licitam 10-12 camine studentesti. Vom mai continua, in Bucuresti, reabilitarea cladirilor ASE si a Palatului Universitatii Bucuresti, investitie de 80 de milioane de euro. In curand vom demara licitatiile si pentru aceste doua proiecte", a mai spus Adrian Cefalan.
CNI va continua si investitiile in domeniul justitiei: reabilitarea/ consolidarea si constuirea de noi sedii pentru tribunale, judecatorii si sedii de parchet, dar si consolidarea si restaurarea unor cladiri monument, precum Cazinoul din Constanta sau Opera din Craiova.
Potrivit lui Adrian Cefalan, echipa sa de la CNI numara 62 de oameni, care gestioneaza cele 460 de proiecte si analizeaza 3.600-4.000 de situatii de lucrari pe an, promoveaza alte 200 de noi investitii, si inscriu in SICAP circa 1.000 de licitatii pe an.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere