Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS lanseaza un nou serviciu de consultanta in dezvoltarea imobiliara
COLLIERS lanseaza un nou serviciu de consultanta in dezvoltarea imobiliara
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2023 11:26
Divizia de Land Agency din cadrul Colliers isi completeaza activitatea cu o noua linie de business axata pe servicii integrate de consultanta in expansiune si dezvoltare imobiliara, consolidand pozitia companiei ca partener „one-stop shop” prin serviciile destinate atat chiriasilor, cat si proprietarilor de spatii imobiliare. Oferind o solutie completa si actionand ca un punct de contact comun pentru toate partile implicate in proces, echipa Colliers preia proiectul de la fazele initiale de stabilire a viziunii si a obiectivelor clientului, identificare a locatiei potrivite si negociere a conditiilor contractuale pentru achizitie, concesiune sau inchiriere si pana la gestionarea procesului complex de autorizare, bugetare si urmarire a planului de investitii.
„In ultimi ani, observam nevoia din ce in ce mai mare a clientilor pentru servicii de expansiune, pentru ca in companii nu sunt oameni specializati pe business development sau real estate development. In majoritatea cazurilor, este ineficient sa se formeze o echipa de angajati in cadrul firmei pentru un astfel de proiect, iar Colliers poate oferi solutii adaptate la dimensiunea si cerintele fiecarui proiect in parte, intr-un proces extrem de complex, adaptat pana la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor si planurilor strategice ale companiilor din Romania sau din Europa. Practic, completam expertiza ampla pe care Colliers o are in evaluarea imobiliara cu servicii integrate de evaluare, best use, project management, constructii, ESG, consultanta retail, dar si servicii de consultanta in zona de healthcare, industriala si de investment”, explica Silviu Carlan, Senior Associate in cadrul Colliers Romania.
In ultimii cinci ani, Colliers a intermediat tranzactionarea a aproximativ 3 milioane de metri patrati de proprietati comerciale si rezidentiale in valoare totala de peste 200 de milioane de euro. Anul trecut, piata terenurilor a fost foarte activa, pastrand tendintele din anul anterior, care a marcat cele mai bune niveluri din 2007 incoace, dar a scazut cu aproximativ 45% in ceea ce priveste volumul tranzactiilor incheiate, pana la aproximativ 450 de milioane de euro, potrivit raportului anual publicat de Colliers.
Multe contracte sunt in continuare in asteptare, finalizarea lor fiind influentata mai ales de anumite conditionari legate de procedurile de obtinere a documentatiilor de urbanism, care se acorda intr-un ritm foarte lent, in special la nivelul Bucurestiului. In unele cazuri, ele sunt conditionate de evolutia economica, anumiti cumparatori asteptand sa vada cum face fata piata rezidentiala la o economie mai slaba si la dobanzi mai mari.
Oferta ramane la un nivel bun, in cea mai mare parte a tarii, atat in ceea ce priveste platformele/terenurile industriale de mari dimensiuni, cat si terenurile de dimensiuni medii care pot acomoda diferite tipuri de proiecte imobiliare. Intre timp, unii investitori cauta sa achizitioneze terenuri strategice, care isi pastreaza valoarea pe termen lung, indiferent de ceea ce se intampla cu economia pe termen scurt si care actioneaza, de asemenea, ca o garantie eficienta de protectie impotriva inflatiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
FRONTALE
noark
CDS
grundfos
strabag nivel 1
leviatan
viarom
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu