Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COVID-19: Santierele de constructii raman inca deschise in majoritatea tarilor
COVID-19: Santierele de constructii raman inca deschise in majoritatea tarilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 19 Mar 2020 09:41
Industria constructiilor este afectata tot mai mult de pandemia de coronavirus, dar santierele raman deschise si proiectele continua in cele mai multe tari din intreaga lume. Totusi, in aceasta perioada de incertitudine, situatia se poate schimba de la o zi la alta.
Potrivit datelor colectate de publicatia britanica khl.com, in Italia, asociatia antreprenorilor de constructii (ANCE) solicita inchiderea tuturor santierelor de constructii, in timp ce doua mari organizatii de constructii de pe piata din Marea Britanie spun ca sectorul este "afectat in mod dramatic si sever" si ca santierele ar trebui inchise.
In SUA, activitatea pe santiere continua in cele mai multe state, cu cateva exceptii, precum Boston, Massachusetts, primul mare oras nord-american care suspenda lucrarile din cauza ingrijorarilor legate de focarul de coronavirus. Potrivit unui articol al publicatiei locale NBCBoston.com, primarul din Boston, Marty Walsh, a dispus suspendarea tuturor lucrarilor de constructii din oras, incepand de marti, 17 martie 2020, pentru cel putin 14 zile.
"Vrem sa ne asiguram ca acesti muncitori sunt in siguranta. Sunt in lucru cateva zeci de mii de proiecte de constructii in oras. Suntem in mijlocul unui boom pe aceasta piata, care este, in prezent, motorul economiei din Boston. Totusi, coronavirus este una dintre cele mai mari provocari la adresa sanatatii publice cu care orasul nostru s-a confruntat vreodata", a declarat Marty Walsh.
New Rochelle, o suburbie a New York-ului, este o alta zona unde activitatea pe santierele de constructii a fost suspendata. Tot acolo, autoritatile au limitat libera circulatie in randul cetatenilor, ca masura de precautie impotriva raspandirii virusului.
In Marea Britanie, Asociatia Antreprenorilor de Inginerie Civila si Build UK au publicat o declaratie comuna in care se transmite ca situatia s-a inrautatit si ca industria constructiilor va fi printre sectoarele "afectate dramatic si sever". "Daca prioritatea saptamanii trecute a fost sa mentinem santierele deschise si operationale, acolo unde a fost posibil, este foarte probabil ca aceasta situatie sa se schimbe in saptamanile urmatoare", precizeaza cele doua asociatii in declaratia comuna. "Daca Guvernul decide sa «inchida» tara si sa restrictioneze libera circulatie a cetatenilor britanici, deciziile nu vor mai fi luate de companii si santierele se pot inchide", mai arata organizatiile.
Un prim mare grup cu activitati in sectorul de constructii care a anuntat inchiderea temporara a activitatii este producatorul francez de utilaje Manitou, care si-a suspendat operatiunile locale pana la sfarsitul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire. Acesta a fost urmat, la scurt timp de grupul de constructii Strabag, care a anuntat suspendarea activitatii pe toate santierele sale din Austria, pana cel putin pe 22 martie 2020.
In Romania, conform mesajelor transmise de companii, santierele sunt in continuare deschise, antreprenorii asigurand respectarea indicatiilor si recomandarilor autoritatilor privind normele sanitare si de iginena necesare impiedicarii raspandirii virusului, precum si pastrarea distantei de 1,5-2 metri intre lucratori. Producatorii de materiale de constructii continua sa lucreze, asigurand constructorii si partenerii ca, cel putin pana la noi directive, vor asigura fluxurile de productie si livrarile pe santiere. Pe un alt plan, cele doua asociatii locale de antreprenori de constructii solicita facilitati fiscale pentru constructori, chiar somaj tehnic pentru angajati, precum si extinderea termenelor de finalizare a proiectelor, in cazul in care situatia din tara se va inrautati.
Singurele santiere care au fost inchise in Bucuresti, prin directiva administrativa, sunt cele aflate in subordinea Primariei Capitalei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19allbimAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere