Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Ecovillas: Cresterea dobanzilor a schimbat preferintele de achizitii imobiliare
Ecovillas: Cresterea dobanzilor a schimbat preferintele de achizitii imobiliare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 12 Oct 2023 12:09
Cresterea dobanzilor la credite a generat o schimbare in comportamentul de achizitie al imobilelor, iar clientii prefera sa achite mai mult din proprietatea pe care o achizitioneaza pentru a reduce valoarea imprumutului la banca. Jumatate dintre clienti apeleaza la vanzarea altor imobile pentru a plati o proprietate de peste 350.000 de euro, iar restul au economii sau depind de incasari din anumite proiecte. 
De exemplu, toate proprietatile pe care dezvoltatorul Ecovillas Company le-a vandut in proiectul Epique home Pipera, sunt platite de clienti in avans prin transe la anumite intervale de timp, iar la final clientii preconizeaza ca vor apela la credite ce acopera maximum 30% din valoarea proprietatii. 
"Casele pe care le dezvoltam in Pipera au o valoare de peste 350.000 euro + tva, iar la aceasta suma vorbim de clienti cu potential financiar mare, care au economii sau au firme si prefera sa achite proprietatile esalonat, cu avansuri mai mari, astfel incat la semnarea finala a locuintei sa apeleze la un credit mai mic sau chiar deloc. Acestia vor sa diminueze astfel costurile ridicate pe care creditarea le are", a declarat Veaceslav Vlas, CEO Ecovillas Company.
 
Casele din proiectul Epique home sunt cumparate in proportie de 90% prin firma
Clientii care cumpara case in proiectul Epique home au ales achizitia prin firma, in regim de taxare inversa, pentru a nu plati tva de 19%. Unii dintre cei care doresc sa achizitioneze in cadrul proiectului din Pipera, depind, de asemenea, de vanzarea altor proprietati, de aceea decizia de achizitie se ia mai greu.
"Avem clienti care au venit la 2 sau 3 vizionari si care doresc sa cumpere, dar depind de vanzarea unei alte proprietati, de aceea nu pot lua decizia asa usor. Cum tranzactiile imobiliare au scazut, vanzarea acestor proprietati nu este facila si practic asistam la o perioada prelungita de achizitie, de 2 sau 3 luni pana reusesc sa vanda proprietatea pe care o au scoasa in piata. Colegii nostri incearca sa ii ajute pe acesti clienti sa vanda mai repede proprietatile prin colaborarea cu alti agenti imobiliari de pe piata", a precizat Veaceslav Vlas.
 
 
Ecovillas Company are doua proiecte de case pe care le dezvolta in zona de Nord a Capitalei
La ambele proiecte se observa aceasta tendinta din partea clientilor de reduce valoarea imprumutata la banca si de a oferi pana la 60% din valoarea proprietatilor cash. 
Ecovillas Otopeni este un proiect ce cuprinde 9 case individuale si duplex, cu o valoare a proprietatilor ce porneste de la 205.000 euro + tva. Casele sunt eficiente energetic, au pompe de caldura geotermice, sistem de ventilare cu recuperare de caldura, prize masini electrice, sistem smart home si infrastructura pentru independenta energetica. 
Proiectul Epique home din Pipera are in total 18 case care folosesc aceleasi tehnologii verzi si au finisaje lux. Aici o casa costa 350.000 euro + tva.
Valoarea de piata a celor doua proiecte dezvoltate de Ecovillas se ridica la 10 milioane de euro. 
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
ness project
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
leviatan
noark
EDIT-Structural
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA
konsent
quadratum
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander