Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HAGAG: Planuri de investitii in alte orase ale tarii si pe segmentul hotelier
HAGAG: Planuri de investitii in alte orase ale tarii si pe segmentul hotelier
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 29 Oct 2019 06:01
Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, parte a grupului israelian Hagag, are un buget de 50 de milioane de euro pentru investitii, fonduri ce vor fi alocate pentru continuarea proiectelor din Bucuresti. Actualmente, pe plan local, compania are in dezvoltare trei proiecte: ansamblurile rezidentiale H Pipera Lake si H Victoriei 139, si cladirea de birouri H Victoriei 109. In 2020, dezvoltatorul va incepe constructia proiectului exclusivist - H Eliade 9 Residence, in timp ce planurile pentru viitor ale companiei includ dezvoltarea de proiecte si in alte orase ale tarii, dar si accesarea segmentului hotelier.
H Pipera Lake, cel mai amplu proiect rezidential pe care Hagag Development Europe il dezvolta in Romania, se afla in constructie pe malul lacului Pipera si presupune o investitie de 90 de milioane de euro. Proiectul va fi dezvoltat in trei etape, pe o suprafata de teren de 57.000 mp, urmand a include 17 imobile (S+P+6E+E7 retras), 1.350 de apartamente si peste 1.600 de locuri de parcare, spatii verzi, locuri de joaca, zona de promenada amenajata pe malul lacului si alte facilitati. Lucrarile de constructie pentru prima faza a proiectului avanseaza conform planurilor, iar la finalul anului viitor Hagag va livra primele cinci cladiri. Fiecare imobil va dispune de 78 de apartamente de tip studio dublu si locuinte cu doua si trei camere, cu suprafete construite cuprinse intre 55 mp si 97 mp.
"Pentru constructia urmatoarelor doua etape estimam o perioada de timp de 3 pana la 5 ani. Avem in plan si construirea unui drum care va dispune de trei cai de acces, urmand a asigura si serviciile de administrare a complexului pentru o perioada de 15 ani de la finalizare, dar si serviciile de paza a complexului si concierge dedicat", a precizat Ana-Maria Pop, COO Hagag Development Europe.
Alte doua proiecte in curs de dezvoltare sunt H Victoriei 139, care urmeaza sa fie livrat la sfarsitul anului 2020, si H Victoriei 109, care va fi finalizat la inceputul anului urmator. Sunt doua proprietati care dateaza din perioada interbelica si care reprezinta o epoca importanta din trecutul tangibil al comunitatii, iar repunerea acestora in circuitul comercial va reprezenta un plus in termeni de capital de imagine al zonei. 
H Victoriei 139 este un proiect rezidential exclusivist, gandit si proiectat astfel incat sa pastreze identitatea culturala a perioadei interbelice. Fatada edificiului pastreaza arhitectura originala, iar structura de rezistenta a cladirii a fost consolidata in intregime. Bugetul alocat pentru consolidarea si modernizarea cladirii este de 10 milioane de euro. Cladirea (S+P+7E+E8 retras) are o suprafata totala construita de 3.200 mp si va dispune de 33 de apartamente premium de 2, 3 si 4 camere
H Victoriei 109 este primul proiect de birouri pe care Hagag il dezvolta in Romania, tot pe Calea Victoriei. Proprietatea dispune de o suprafata totala construita de 7.325 mp, avand o suprafata totala inchiriabila de 6.000 mp, iar pentru lucrarile de consolidare si modernizare ale cladirii, compania a investit peste 8 milioane de euro. 
 
Proiect nou: lucrarile la H Eliade 9 Residence incep in 2020
In 2020, Hagag are in plan startul constructiei primului proiect rezidential care va deservi segmentul ultra-luxury din portofoliul companiei - H Eliade 9 Residence. Acesta va fi dezvoltat in cartierul Primaverii, pe Bd. Mircea Eliade, pe un teren de 2.200 mp, si presupune o investitie de peste 16 milioane de euro.
Imobilul (2S+D+P+4E) va avea o suprafata de 6.500 mp construiti si 38 de apartamente exclusiviste, deservite de 76 de locuri de parcare subterane si la nivelul solului. Proiectul va livra apartamente de 2, 3 sau 4 camere cu suprafete cuprinse intre 90 mp si 220 mp, dar si unitati cu gradina si duplexuri de 5 sau 6 camere, cu suprafete de pana la 440 mp. 
"H Eliade 9 Residence va fi dezvoltat in baza conceptului smart home, toate sistemele (iluminat, ventilatie, incalzire) si dispozitivele electronice putand fi conectate la reteaua de internet wireless si controlate, chiar si de la distanta, prin intermediul dispozitivelor mobile. Odata finalizat, in 2022, H Eliade 9 Residence va redefini, fara indoiala, conceptul de «ultra luxury». Proiectul va beneficia nu doar finisaje de lux, locatie de exceptie si design exclusivist, ci si de servicii de concierge 24/7 si o zona de atrium unde locatarii si oaspetii acestora vor putea regasi atmosfera si serviciile celor mai prestigioase hoteluri din lume", a precizat Ana-Maria Pop.
 
Portofoliu de 250 milioane de euro si noi planuri de investitii
In prezent, Hagag Development Europe are un portofoliu de proprietati evaluat la circa 250 de milioane de euro, ce include doua terenuri in zona Pipera (57.000 mp chiar pe malul lacului Pipera, respectiv peste 30.000 mp in aproprierea padurii Pipera) si un teren de 2.200 mp pe Bd. Mircea Eliade unde va fi dezvoltat proiectul H Eliade 9 Residence. Compania detine, de asemenea, doua proprietati amplasate pe Calea Victoriei pentru care am demarat lucrarile de consolidare si modernizare si care vor deservi segmentul rezidential premium: H Victoriei 139 (3.200 mp) si H Victoriei 109 (7.325 mp). In portofoliul companiei se regasesc si alte cladiri vechi care vor fi readuse la viata si transformate in proiecte premium.
"Intentionam sa alipim noi proprietati portofoliului nostru si planuim ca, pe viitor, sa dezvoltam proiecte si in afara Bucurestiului. De asemenea, dorim sa ne extindem aria de activitate si in domeniul hotelier", a mai spus Ana-Maria Pop.
 
Rezidentialul si birourile raman "motoarele" pietei imobiliare
Potrivit reprezentantei Hagag, anul 2019 a reprezentat o perioada dinamica pentru piata dezvoltarilor imobiliare, trendul urmand a se mentine si in 2020. "Sunt multe proiecte noi, atat pe zona de rezidential, cat si pe segmentele de spatii pe birouri, comerciale si industriale, iar acest volum este datorat in principal faptului ca, pentru toate segmente pietei, cererea depaseste oferta. Cu siguranta ca vom putea observa o evolutie pozitiva si in sfera investitiilor, marcata de lansarea de noi proiecte. In ceea ce priveste «motoarele» pietei de profil, 2019 a fost un an efervescent pentru segmentul rezidential, dar, in egala masura si pentru cel de birouri. In opinia noastra, aceste doua segmente (rezidential si birouri) vor continua sa fie motoarele pietei imobiliare si in 2020, carora li se va alatura si segmentul industrial", a mai spus Ana-Maria Pop.
Lipsa fortei de munca, ritmul lent si intervalele extinse de timp in parcurgerea procedurilor necesare pentru a obtine toate aprobarile, avizele si autorizatia de constructie, reprezinta, in continuare, principalele provocari pentru dezvoltatorii de pe piata locala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
bienala
CELCO 2020
rigips
hidroplasto
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere