Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI Rockcastle va inaugura Promenada Mall Craiova in toamna acestui an
NEPI Rockcastle va inaugura Promenada Mall Craiova in toamna acestui an
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 21 Apr 2023 11:35
NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor si dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, va inaugura centrul comercial Promenada Mall in luna octombrie 2023, in urma unei investitii totale de peste 125 milioane de euro. Structura cladirii a fost ridicata in totalitate.
"Lucrarile de constructie sunt in grafic si suntem pregatiti sa intampinam clientii la inceputul lui octombrie. In afara de un impuls major pentru economia locala, prin crearea a peste 1.500 de locuri de munca si atragerea de noi investitii, dezvoltarea noului centru comercial aduce si alte beneficii importante pentru Craiova. Am construit un nou bulevard, care va face legatura intre doua artere rutiere foarte importante ale orasului, respectiv Bulevardul Calea Severinului si Bulevardul Raului. Vor exista doua benzi pe fiecare sens al noii artere, cu linie mediana, sensuri giratorii, semaforizare inteligenta, spatii verzi si piste de biciclete. Promenada Craiova este, cu siguranta, cel mai complex proiect de retail din sudul tarii, iar pe viitor avem in plan sa ii adaugam noi componente. Sunt mandru de munca intregii noastre echipe si imi doresc ca acest proiect sa devina un etalon pentru centrele regionale din Romania", a declarat Andrei Radu, Director de Dezvoltare, NEPI Rockcastle (foto sus). 
Zona comerciala Promenada Craiova va avea o suprafata de 78.500 mp, din care noul centru comercial, care include si parc de retail, va ocupa 62.500 mp, cu 150 de magazine. Va fi amenajat si un centru Dedeman, cu o suprafata de 16.000 mp. 
"Investitia in Promenada Craiova reprezinta inca o etapa din planul de dezvoltare a grupului, pe care l-am intensificat inca de anul trecut. Avem incredere in potentialul orasului Craiova, motiv pentru care am decis sa implementam aici cel mai nou proiect al nostru din afara Bucurestiului. Totodata, aceasta este si cea mai mare investitie din retail din ultima perioada, in Romania. Desi contextul de piata este in continuare marcat de provocari, sunt convins ca este un moment propice pentru investitii de natura sa impulsioneze economia nationala, concentrandu-ne simultan atat pe sustenabilitate, cat si pe contributia la dezvoltarea comunitatii locale", a declarat Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle. 
Printre magazinele deschise in exclusivitate in Promenada Craiova se afla Leftied, Peek & Cloppenburg, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Under Armour, Enzo Bertini, Mohito. Alte premiere sunt constituite de retaileri de tehnologie si software (iStyle), dar si de noile tipuri de magazine din lantul Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear si Stradivarius. Noul centru comercial va gazdui si primul hypermarket Carrefour din Craiova. De asemenea, proiectul va include un cinematograf Cineplexx, o parcare de peste 2.100 de locuri si restaurante de tip drive-through, precum KFC. Centrul comercial va dispune si de cea mai mare terasa panoramica exterioara din Craiova, ce va gazdui restaurante si cafenele. In directia sustenabilitatii si a reducerii amprentei de carbon, Promenada Craiova va fi dotat cu panouri fotovoltaice. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
BALTIC
Ubitech
grundfos
leviatan
CDS
strabag nivel 1
leviatan
noark
rigips
viarom
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica