Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NORDIS: Noi proiecte si planuri de dezvoltare anuntate pe piata din Romania
NORDIS: Noi proiecte si planuri de dezvoltare anuntate pe piata din Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Sep 2021 06:55
Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat in constructia de ansambluri rezidentiale si hoteliere de lux, are in derulare trei proiecte de referinta, respectiv Nordis Mamaia, Sinaia si Brasov. In 2021, compania a lansat si ansamblul exclusiv rezidential Nordis View, investitie de 15 milioane de euro in Bucuresti, dar si Nordis Dune, o noua zona rezidentiala cu peste 1.000 de apartamente si facilitati conexe premium, ce reprezinta a doua etapa a proiectului de mare amploare dezvoltat de Nordis in Mamaia Nord, Mamaia City. Aceste doua proiecte implica o investitie totala ce depaseste 100 de milioane de euro. In plus, grupul a avansat in timp record cu dezvoltarea proiectului Nordis Mamaia, iar in prezent are 98.000 mp ridicati in mai putin de doi ani. Ansamblurile Nordis Brasov si Nordis Sinaia sunt programate pentru lansare in anul 2023.
Nordis Group reprezinta un grup de firme cu capital integral romanesc si este format din 7 entitati: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.
Interviu cu Emanuel Postoaca (43 de ani), fondatorul Nordis Group si manager cu o experienta profesionala de 13 ani pe piata imobiliara din Romania.
 
- Cum ati pornit business-ul Nordis? Ce v-a determinat sa alegeti drumul antreprenoriatului?
- Activitatea mea in domeniul imobiliarelor a inceput in urma cu 13 ani. In scurt timp, am devenit unul din cei mai buni agenti din companie, iar rezultatele mele au fost dublate si intarite de rezultatele excelente si performanta notabila a intregii agentii. Ma consider un om de business foarte ambitios, motivat de rezultate si atent la feedback-ul clientilor. Am ales sa ma inconjor de oameni cu care impartasesc aceeasi viziune, pasiune si energie, iar Nordis Group este o extensie naturala a proiectelor pe care le-am dezvoltat in ultimii ani. Promisiunea noastra este clara: sa oferim excelenta in produsele si serviciile oferite investitorilor si clientilor Nordis.
 
 
- Ce evolutie a avut activitatea companiei in 2020 si in primele sase luni din 2021?
- 2020 a fost un an atipic pentru intreaga industrie. Dat fiind faptul ca depindem de foarte multi consultanti si furnizori internationali, am intampinat multe provocari, insa datorita seriozitatii si profesionalismului echipei am trecut cu bine peste ele. Echipa Nordis este alcatuita din profesionisti, experti in domeniile lor de activitate, oameni extrem de dedicati si ambitiosi, care stiu sa aplice masurile potrivite atat strategic, cat si tactic, in asa fel incat evolutia proiectelor pe care le aveam in dezvoltare sa aiba cat mai putin de suferit. Consider ca situatiile dificile sunt cele care diferentiaza liderii de majoritate, dar sunt si experiente din care invatam si ne perfectionam activitatea.
Schimbarile din prima jumatate a anului 2021 sunt pozitive, deoarece am observat o crestere a cererii de proiecte rezidentiale in piata.
 
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Viziunea noastra se axeaza preponderent pe planurile pe termen lung. In 2019, am anuntat cele mai ambitioase dezvoltari de ansambluri rezidentiale si hoteliere de lux din Romania. Pana in momentul de fata, avem 98.000 metri patrati ridicati in mai putin de doi ani in proiectul Nordis Mamaia 5*****, un ansamblu cu 712 de camere si apartamente de hotel si 620 de apartamente rezidentiale.
Principalul obiectiv dupa care ne ghidam este sa dezvoltam proiecte de cinci stele in majoritatea oraselor mari si a locatiilor turistice strategice din Romania.
 
 
- Ce proiecte aveti in pregatire si in constructie, in acest moment?
- Nordis Group este singurul dezvoltator de ansambluri rezidentiale si hoteliere de lux din Romania, cu trei proiecte de referinta in curs de dezvoltare. Mai exact, Nordis Mamaia, Sinaia si Brasov. In acest an, am lansat doua noi proiecte: Nordis View, ansamblu exclusiv rezidential in Bucuresti, si Nordis Dune, cea de-a doua etapa a proiectului nostru de mare amploare din Mamaia Nord. Nordis Mamaia, cel mai mare hotel de 5 stele de pe litoralul Marii Negre, urmeaza a fi lansat in 2022. Nordis Dune, recent lansat, este etapa a doua a proiectului de pe litoral. Cele doua proiecte, din Bucuresti si Mamaia, implica o investitie totala de peste 100 de milioane de euro. Mai mult decat atat, am avansat in timp record cu dezvoltarea proiectului Nordis Mamaia, iar in prezent avem 98.000 metri patrati ridicati in mai putin de doi ani. Ansamblurile Nordis Brasov si Nordis Sinaia sunt programate pentru lansare in anul 2023.
 
- Care sunt principalele dificultati si provocari pe care le intampinati in activitatea curenta?
- La fel ca in orice business, intampinam situatii dificile, insa nu aveam motive de ingrijorare, pentru ca nu exista factori majori care sa ne afecteze proiectele pe care le avem in desfasurare. Dezvoltam si vindem ansambluri rezidentiale si hoteliere de lux, iar clientii Nordis sunt persoane care apreciaza calitatea serviciilor pe care le oferim, au un stil de viata sofisticat si inteleg beneficiile pe care le aduce o investitie intr-un produs financiar Nordis.
 
 
- Cum vedeti perioada 2021-2022 pentru piata rezidentiala/ hoteliera de lux din Romania?
- In perioada 2021-2022, interesul clientilor este unul crescut in ceea ce priveste piata rezidentiala si hoteliera de lux din Romania. Tot mai multe persoane doresc sa aiba parte de cat mai multe facilitati premium si consideram ca piata este pregatita sa ofere aceste servicii si experiente.
Contrar aparentelor si amenintarilor pandemiei, Nordis a inregistrat o crestere a cererii de apartamente de lux rezidentiale si de vacanta. Observam un interes ridicat pentru produse si servicii de lux, iar investitorii Nordis sunt persoane care prefera sa aiba serviciile unui hotel de 5 stele chiar la ei acasa. Sezonul de vara este unul propice pentru business si, mai mult decat atat, este perioada in care vanzarile se dubleaza comparativ cu celelalte trimestre. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
BMI_Icopal
FRONTALE
viarom
hilti
CELCO 2020
hidroplasto
leviatan
leviatan
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere