Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - ANALIZA - Analiza pietei de usi de interior & exterior 2021

Analiza pietei de usi de interior & exterior 2021
Analiza pietei de usi de interior & exterior 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: USI DE INTERIOR, EXTERIOR & METALICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Probleme cu materia prima pentru producatorii si furnizorii de usi
Pe fondul intensificarii graduale a pandemiei de Covid-19, care nu a avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare a pierderilor din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/distribuitorilor de usi de interior/exterior s-a inscris pe un trend asemanator celui specific pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat un trend ascendent in 2020). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare, ce a consemnat o dinamica relativ pozitiva anul trecut si o crestere destul de puternica in primul semestru a.c. Cu toate acestea, exista mai multi factori de risc, precum si o serie de probleme greu de solutionat, cum ar fi sincopele de aprovizionare a materiei prime, scumpirea excesiva a cotatiilor, destabilizarea cursului de schimb valutar, lipsa fortei de munca, blocajul exportului si derularea cu dificultate a livrarilor pe pietele externe etc. Un aspect benefic este faptul ca, spre deosebire de anul trecut, cand a avut loc o scadere punctuala, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri a crescut puternic, insa, in acest caz, evolutia cererii se va remarca pe termen mediu.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi, precum cresterea cu peste 33% a numarului de autorizatii de construire emise in primele sapte luni ale acestui an. In concluzie, chiar si in conditiile in care piata de constructii in ansamblul sau va fi caracterizata si in 2022 de anumite probleme in ceea ce priveste parcursul si stabilitatea afacerilor, comparativ cu ceea ce se intampla la nivelul anului in curs, recuperarea graduala a pierderilor in domeniul rezidential continua sa se observe si este posibil ca, incepand chiar din semestrul al doilea a.c., o mare parte dintre cele 29.342 de proiecte de locuinte sa fie lansate in executie. Nu trebuie uitat, bineinteles, ca la toate acestea este nevoie de ansambluri de usi, insa, numarul mai mare de proiecte comparativ cu anul trecut va duce la cresterea competitiei si, avand in vedere structura proiectelor (cele mai multe autorizatii sunt eliberate pentru mediul rural), la practicarea "celui mai mic pret”. In cele ce urmeaza, pentru a contura actualele tendinte si premisele pe care se bazeaza firmele din sectorul usilor de interior/exterior, sunt prezentate opiniile managerilor celor mai semnificative companii active pe piata.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Pentru sectorul usilor de interior si/sau exterior sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din bransa.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de usi de interior/exterior va fi disponibila in trimestrul al treilea al anului 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMjungheinrichAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
CELCO 2020
cv water 2021
leviatan
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere