Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Pro Economica investeste 44 milioane de euro in proiecte turistice din Transilvania
Pro Economica investeste 44 milioane de euro in proiecte turistice din Transilvania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 27 Iul 2021 07:43
Fundatia Pro Economica Alapitvany va investi in urmatoarea perioada circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, in mai multe proiecte turistice din Transilvania.
"Regiunea este una foarte ofertanta, cu un potential demonstrat in ultimii ani, astfel ca investitiile vor genera o crestere economica substantiala, vor crea noi locuri de munca, dar si noi oportunitati pentru turisti. Printr-un proces de selectie de proiecte, au fost deja alese si aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistica, respectiv hoteluri de minimum 4 stele si facilitati turistice suplimentare".
Conform estimarilor initiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de munca si investitii totale de aproximativ 100 de milioane de euro.
ProEconomica urmareste crearea unui lant auto-sustenabil in agricultura si stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultura si comert.
Obiectivul Fundatiei Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economica sustenabila a regiunii Transilvaniei, printr-un plan in trei etape. Acesta a presupus mai intai finantarea unor mici ferme de productie agricola, apoi finantarea unor facilitati de prelucrare si procesare a materiilor prime si, in final, finantarea unor investitii din zona turismului care sa incheie acest lant de productie, procesare si desfacere prin integrarea serviciilor si produselor locale in oferta lor turistica.
"Scopul nostru este sa oferim comunitatilor locale sprijin pentru a dezvolta mici motoare economice, care sa genereze venituri si locuri de munca. In contextul in care Romania continua sa importe foarte multe produse procesate, este important sa existe un sprijin sustinut la adresa producatorilor locali si a comunitatii, incepand de la ferme, facilitati de productie si terminand cu hotelurile si infrastructura turistica", a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundatia Pro Economica.
Din cele peste 100 de proiecte revizuite de echipa Pro Economica, 50 reprezinta investitii in derulare sub forma unor ferme si facilitati de procesare agricola si 11 reprezinta hoteluri de 4 si 5 stele, care urmeaza sa fie construite in judetele Mures, Harghita si Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de munca si totalizeaza aproximativ 700 de camere de cazare.
Printre proiectele finantate se numara si un complex cu 20 de apartamente din Varsag, din judetul Harghita, precum si un hotel cu 115 de camere, construit in Targu Mures. Facilitatile acestor cazari includ si centre SPA, tratamente balneare, pista de bob, partie de schi, acces cu avion privat.
Mai mult decat atat, sprijinul financiar de aproape 44 de milioane de euro al Fundatiei Pro Economica Alapitvany, ce reprezinta doar 50% din investitia totala care urmeaza sa se realizeze in zona, inseamna un pas important pentru turismul regional, mai ales in conditiile in care intreaga industrie a suferit pierderi uriase de pe urma restrictiilor impuse de pandemie in ultimul an.
Fundatia Pro Economica Alapitvany este o organizatie care are ca obiectiv principal imbunatatirea nivelului de trai al familiilor din Romania, dezvoltarea conditiilor de viata economica, sociala, culturala si religioasa, bazata pe cercetari stiintifice si tehnice. Scopul programelor demarate de catre Fundatie este de a crea un climat economic prielnic dezvoltarii afacerilor locale, prin pastrarea traditiilor si valorilor din regiune.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
hilti
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
bienala
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere