Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - UTI Grup finalizeaza lucrari de 59 milioane euro la Magistrala 5 metrou Bucuresti
UTI Grup finalizeaza lucrari de 59 milioane euro la Magistrala 5 metrou Bucuresti
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2020 09:46
In anul in care aniverseaza 30 de ani de activitate, UTI Grup finalizeaza lucrarile la Magistrala 5 de metrou. Lucrarile, in valoare de 59 milioane de euro, in cifre.
UTI aniverseaza 30 de ani de activitate in 2020, an in care a finalizat lucrarile la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei-Eroilor, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de transport urban din Romania.
UTI Grup a participat la realizarea acestui proiect, in asociere cu Astaldi, FCC Construccion si Activ Group Management. Responsabilitatile UTI Grup au fost de realizare a sistemelor si instalatiilor electroenergetice de medie si joasa tensiune: instalatii electrice de tractiune (curent continuu), instalatii de ventilatie (introducere de aer proaspat si desfumare), instalatii de stingere a incendiului, instalatii sanitare, instalatii de automatizare, SCADA si telemecanica energetica, precum si a instalatiilor de curenti slabi (detectia incendiului, control al accesului, informare dinamica a calatorilor, televiziune cu circuit inchis, ceasoficare, radiocomunicatii si telefonie) care asigura functionarea statiilor si a spatiilor tehnice, precum si a infrastructurii subterane de pe aceasta magistrala.
Fiecare dintre cele 10 statii de pe tronsonul Raul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 are 3 niveluri, iar la fiecare nivel exista numeroase spatii tehnice. Pentru a asigura buna functionare a retelei si siguranta calatorilor, UTI a instalat o structura impresionanta de echipamente si de tehnologie de ultima generatie:
- peste 20 de km de fibra optica atat pe tunel, cat si in cele 10 statii
- 410 camere video digitale, 122 de monitoare video instalate pe peroane si 1 dispecerat de securitate
- 80 de panouri de informare dinamica in statii care afiseaza informatii despre circulatia trenurilor de metrou
- 1.920 de difuzoare care asigura transmiterea informatiilor de interes pentru calatori prin mesaje vocale
- 40 de sisteme de borne SOS, amplasate la nivelul peronului, care asigura initierea rapida de apeluri de urgenta catre Dispeceratul central de securitate
- 20 de sisteme de informare de tip infochiosc
- 10 automate de vanzare si de personalizare a cardurilor de transport contactless, dotate cu case fiscale de marcat
- Peste 1.300 km de cablu, 90 km de teava si 600 de hidranti destinati instalatiei de stingere a incendiului
- 1.600 de panouri electrice si 39 de transformatoare electrice integrate intr-un sistem complex de automatizare a instalatiilor electrice (SCADA)
- 23.000 de corpuri de iluminat
- 40 de ventilatoare de mare putere
- 15.000mp de panouri pentru a asigura izolatia fonica
Contractul pentru lucrarile aferente acestei etape de dezvoltare a Magistralei 5 a fost semnat in iulie 2015. Valoarea totala a contractului este de 180 milioane Euro, UTI implementand sisteme in valoare de 59 milioane Euro. Compania a alocat o echipa dedicata de aproximativ 300 de specialisti din totalul de 1.200 implicati in implementarea proiectului.
Calatoria cu metroul pe segmentul Raul Doamnei – Eroilor va avea o durata minima de deplasare de aproximativ 12 minute, iar un tren poate transporta 50.000 de calatori/ora/sens.
Proiectul de realizare a instalatiilor pentru Magistrala 5 este unul de referinta pentru UTI Grup nu doar din perspectiva complexitatii lucrarilor, ci mai ales prin faptul ca va contribui la imbunatatirea semnificativa a serviciului de transport metropolitan si la fluidizarea traficului in zona de vest a Bucurestiului, legand unul dintre cele mai mari cartiere bucurestene, Drumul Taberei, de centrul orasului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
concelex
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
noark
ness project
strabag nivel 1
viarom
theda mar
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander