Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AICPS: Fortele seismice de proiectare sunt azi si de 10 ori mai mari decat in anii 70
AICPS: Fortele seismice de proiectare sunt azi si de 10 ori mai mari decat in anii 70
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 24 Feb 2023 12:41
Daca inainte de 1963 constructiile erau proiectate exclusiv la forte gravitationale, in ziua de astazi fortele seismice de proiectare sunt si de 10 ori mai mari, pentru unele tipuri de constructii, fata de cele din codurile din perioada 1963-1970, informeaza un comunicat al Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS). Specialistii recomanda informarea pe acest subiect numai de la profesionisti, pentru a evita starile de panica.
"Cu totii am simtit in ultimele saptamani emotia puternica a cutremurelor din Turcia si de la noi din tara. Avem de facut o alegere. Putem ramane in starea de panica. Sau putem sa ne informam de la profesionisti. In ultimii 60 de ani, codurile de proiectare seismica s-au imbunatatit constant: in 1963, 1978, 1992, 2006, 2013 si 2019. Mai concret, daca inainte de 1963 constructiile erau proiectate exclusiv la forte gravitationale, in ziua de azi fortele seismice de proiectare sunt si de 10 ori mai mari, pentru unele tipuri de constructii, fata de cele din codurile din perioada 1963-1970", subliniaza reprezentantii AICPS.
Codurile de proiectare seismica asigura un grad sporit de siguranta in caz de cutremur. Acestea sunt reglementari legale care ofera sansa locuintelor sa fie construite sau consolidate avand structuri de rezistenta din ce in ce mai sigure. Inginerii proiectanti de structuri sunt reuniti in Romania intr-o comunitate profesionala bine pregatita, care lucreaza exact in scopul cresterii sigurantei constructiilor.
Fondata in urma cu mai mult de 30 ani, AICPS are pregatirea si experienta de a veghea la imbunatatirea sigurantei constructiilor alaturi de ministerul de resort, universitatile de profil si toti factorii implicati in constructii. AICPS este si cea mai importanta comunitate profesionala a inginerilor proiectanti de structuri, care acumuleaza experientele colective ale profesionistilor din toata tara si isi pune la dispozitie cunostintele tehnice.
"Invitam cetatenii sa se informeze din materialele pe care le punem la dispozitie constant pe site-ul AICPS: www.aicps.ro/documente.
Ii invitam pe cei care doresc sa construiasca sau sa evalueze calitatea structurii unei case existente sa lucreze cu un profesionist, un inginer proiectant de structuri calificat in acest sens. Lista inginerilor din toata tara, membrii nostri, poate fi consultata pe site-ul AICPS: www.aicps.ro/membrii.
Catre autoritati si institutiile statului, reiteram invitatia de a folosi capacitatea tehnica pe care asociatia noastra o pune constant la dispozitie cu scopul de a optimiza cadrul mai larg, legislativ si economic, care sa ne aduca si mai aproape de imbunatatirea dezideratului de siguranta", au adaugat reprezentantii AICPS.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
quadratum
konsent
Arduro
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
SSAB
EDIT-Structural
noark
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat
theda mar
CDS
BogArt
SIGM

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander