Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CRAIOVA: Investitiile propuse vor schimba fata orasului in anii urmatori
CRAIOVA: Investitiile propuse vor schimba fata orasului in anii urmatori
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 22 Apr 2019 07:36
O serie de proiecte de reabilitari, revitalizari, dar si constructii noi vor fi implementate in perioada urmatoare in municipiul Craiova. La multe dintre acestea se lucreaza deja, planurile administratiei locale incluzand, printre altele, restaurarea unor cladiri incadrate in categoria monumentelor istorice (printre care si cele doua sedii ale primariei), continuarea proiectului de revitalizare a centrului istoric al orasului si imbunatatirea infrastructurii tehnico-edilitare si de transport la nivelul intregului municipiu. Dezvoltarea ulterioara a orasului Craiova va fi sprijinita inclusiv de elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG), care sa raspunda cerintelor actuale de dezvoltare urbana. De mare interes pentru municipalitate si intreaga regiune sunt si proiectele de constructie a Spitalului Regional de Urgenta Craiova si a drumului expres Craiova - Pitesti, incluse intre investitiile prioritare la nivel guvernamental.
Interviu cu Gabriela Miereanu (42 de ani), arhitect-sef al municipiului Craiova din luna septembrie 2013.
 
- Care sunt cele mai importante proiecte de constructii la care se lucreaza in prezent in Craiova?
- Printre lucrarile importante de constructii din municipiul Craiova, aflate in diverse stadii de executie, amintim: consolidarea si restaurarea bisericilor "Toti Sfintii Hagii Enus" de pe str. A.I. Cuza si "Sfantul Nicolae Ungureni", situata pe str. Ana Ipatescu. Pe lista proiectelor in lucru se mai afla construirea Studioului Teritorial de Televiziune Craiova, de pe Calea Unirii, dar si stadionul de atletism cu o capacitate de 5.000 de locuri, amplasat pe Bd. Ilie Balaci. In plus, mai sunt in executie mai multe proiecte de constructii de locuinte realizate de investitori privati, cum sunt cele opt blocuri (S/D+P+5-8E) de pe Bd. Decebal si cladirile cu zece etaje ce se ridica pe str. Sararilor.
Pe langa acestea, mai sunt in pregatire mai multe proiecte de restaurare a unor cladiri monumente istorice aflate in proprietatea publica a municipiului Craiova - inclusiv cele doua sedii ale Primariei, extinderea ...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023