Agenda Constructiilor
Luni, 10 August 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR lanseaza arhINITIATIVE, apel de proiecte si solutii contra Covid-19
OAR lanseaza arhINITIATIVE, apel de proiecte si solutii contra Covid-19
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2020 07:32
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) lanseaza arhINITIATIVE, apel de proiecte si solutii propuse de arhitecti pentru depasirea momentului pandemiei de Covid-19 si sprijinul necesar in perioada urmatoare, la toate nivelurile si pe toate palierele societatii.
Dupa aproape trei luni in care activitatea pe mapamond a fost blocata din cauza pandemiei Covid-19, intreaga planeta este concentrata pe rezolvarea provocarilor fara precedent aduse de aceasta criza majora. Revenirea la normalitate are loc treptat, cu prudenta si luarea unor masuri de distantare si protectie sociala nemaivazute pana acum. 
Comunitatea internationala a arhitectilor a venit in sprijinul autoritatilor si al populatiei cu solutii variate, de la construirea de spitale si unitati de ingrijire modulare, la fabricarea de produse vitale pentru ingrijirea in terapie intensiva, ca de exemplu piese pentru ventilatoare produse cu ajutorul imprimantelor 3D si fabricarea de echipament de protectie pentru cadrele medicale, pacienti si populatie, precum viziere si masti.
Competentele deosebite ale profesionistilor din domeniu sunt esentiale pentru depasirea crizei Covid-19 si reconfigurarea spatiilor in care ne desfasuram activitatile curente. De la abordarea nevoilor imediate de mitigare a transmiterii virusului pana la ajutorarea comunitatilor in reconstructia dupa pandemie, arhitectii au un rol major fata de societate.
"Acum, mai mult poate ca inainte, arhitectii sunt chemati sa isi puna competentele, experienta si creativitatea in sprijinul adaptarii sociale si reconfigurarii spatiilor publice sau private pentru revenirea, pe scara larga, la activitatile obisnuite, in conditii de maxima siguranta. OAR a salutat aparitia primelor initiative locale si nationale ale membrilor, prin care acestia contribuie la reconstructia sociala post - pandemie. Dorim ca aceste initiative ale arhitectilor sa fie cunoscute la nivel national si suntem incredintati ca ele vor contribui major la imbunatatirea serviciilor medicale, la relansarea activitatilor din diferite sectoare afectate de criza si la reconfigurarea spatiului construit si a modurilor de utilizare a acestuia", a declarat Alexandru Gavozdea, presedintele OAR.

Tipuri de proiecte/ initiative promovate
1. Birouri/ firme de arhitectura/ constructii care executa, prin diverse procedee de productie (productie manuala; productie de serie, adaptata; imprimante 3D mobile etc.):
  • elemente de protectie impotriva COVID - 19: viziere, elemente pentru distantare in spatiul public etc;
  • elemente pentru sistemul sanitar: piese de schimb aparatura, de ex. valve pentru intubare;
  • elemente / structuri pentru spatii publice / unitati spitalicesti pentru asigurarea pastrarii distantei de 1,5 metri intre persoane.
2. Birouri/ firme de arhitectura care proiecteaza/ reconfigureaza spatii pentru respectarea distantarii sociale, cu diferite utilizari: institutii publice, sistemul sanitar, sistemul de invatamant, spatii de productie, platforme industriale, industria HORECA, spatii comerciale etc.
3. Proiecte de informare/ ghiduri de actiune pentru coordonarea fluxului de persoane in spatii publice/ private prin diferite mijloace de semnalizare.
4. Initiative de sprijinire a arhitectilor pensionari, proiecte sociale etc.
5. Orice alt tip de initiativa a arhitectilor/ constructorilor care ofera solutii practice pentru sanatatea populatiei si reluarea activitatilor in conditii optime, pentru depasirea cu bine a acestei pandemii.
 
Desfasurare si inscrieri
Proiectul arhINITIATIVE se desfasoara in perioada 10 iunie - 31 decembrie 2020.
Arhitectii/ firmele de arhitectura care doresc sa participe cu unul sau mai multe proiecte pot sa trimita la adresa comunicare@oar.archi un email cu o scurta prezentare a proiectului, resursele si modalitatea de implementare, parteneri si orice alte informatii relevante despre initiativa lor, precum si datele de contact ale persoanei responsabile de colaborarea cu OAR pentru inscrierea in arhINITIATIVE (maxim 500 de cuvinte) si 3-5 fotografii relevante.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere