Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Un proiect din Cluj, nominalizat pentru premiile festivalului Noul Bauhaus European
Un proiect din Cluj, nominalizat pentru premiile festivalului Noul Bauhaus European
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 14 Mar 2024 12:31
Comisia Europeana, in colaborare cu Presedintia Belgiana a Consiliului Uniunii Europene, organizeaza a doua editie a Festivalului Noul Bauhaus European, o initiativa care leaga Pactul Verde European de vietile noastre de zi cu zi si de spatiile de locuit. Deschiderea oficiala va avea loc pe 9 aprilie in prezenta presedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comisarilor UE Iliana Ivanova si Elisa Ferreira, a prim-ministrului Belgian Alexander De Croo si a secretarului de stat Thomas Dermine, precum si a directorului general al IIASA, Hans-Joachim Schellnhuber.
 
Pilonii evenimentului
Festivalul reprezinta o punte importanta intre miscarea Noul Bauhaus European, reprezentantii de nivel inalt ai UE, factorii decizionali, leaderi din industria artei, arhitecturii, design-ului, sustenabilitatii, inovatiei si publicul larg. 
  • Forumul va include discursuri principale, discutii de grup si dezbateri, explorand diversele fatete ale valorilor NBE. Personalitati de nivel inalt vor purta discutii pe teme de la stiinta si tehnologie la cultura si educatie, precum si pe teme de dezvoltare regionala si perspective internationale. Arhitecti, artisti, oameni de stiinta si activisti din domeniul climei vor contribui de asemenea la discurs, oferind perspective asupra stiintei, tehnologiei, culturii, educatiei si dezvoltarii globale. Fiecare sesiune va fi, de asemenea, transmisa si disponibila online in intreaga lume. 
  • Targul invita publicul sa exploreze peste 70 de expozitii ale inovatorilor, care prezinta proiecte in stilul NBE care abordeaza nevoia urgenta pentru un viitor mai durabil si echitabil cu solutii inovatoare. Vizitatorii se pot implica in expozitii imersive si experiente interactive pentru a descoperi modele de ultima generatie care abordeaza nevoile sociale si de mediu. 
  • Festivalul va fi locul in care cultura, arta si distactia se intalnesc pentru a sarbatori creativitatea, inovatia si diversitatea. Publicul poate anticipa spectacole de dans, teatru si muzica de la artisti din intreaga lume, precum Sibil•la si Besac Arthur – precum si experimente stiintifice sau ateliere de reciclare.
 
 
Ceremonia de decernare a Premiilor Noul Bauhaus European: se vor acorda 390.000 de euro, sprijin pentru Ucraina, Balcanii de Vest si pentru regiunile UE
Editia din acest an a Festivalului gazduieste ceremonia de decernare a celei de-a patra editii a prestigioaselor premii NBE.  Premiile NBE vor fi acordate in patru categorii: Reconectarea cu natura; Redobandirea sentimentului de apartenenta; Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie; Modelarea unui ecosistem industrial circular si sprijinirea gandirii bazate pe ciclul de viata. 50 de finalisti concureaza in ultima etapa a competitiei, atat candidati cu proiecte finalizate, cat si tineri cu idei inovatoare, toti fiind o dovada a creativitatii, talentului si angajamentului oamenilor din intreaga Europa si nu numai pentru a construi o lume mai durabila, mai incluziva si mai frumoasa.  
Pentru prima data, premiile NBE accepta proiecte din Ucraina, in plus fata de statele membre UE si din Balcanii de Vest. O “Recunoastere speciala a efortului de reconstructie si redresare al Ucrainei” va fi de asemenea acordata proiectelor si ideilor care se aliniaza la valorile NBE si contribuie activ la reconstructia Ucrainei, in spiritul recunoasterii si sustinerii efortului si angajamentului Ucrainei de a recontrui mai bine.
 
 
Premiile NBE 2024 se concentreaza si pe acele regiuni care se confrunta mai intens cu probleme socio-economice, precum si pe cele care sunt cel mai mult provocate de adaptarea la procesul catre neutralitatea emisiilor de carbon, acordand un sfert din premii proiectelor si ideilor care aduc o transformare pozitiva pentru acele locuri. 
Printre nominalizatii din acest an se numara si “Padurea-Parc Faget; Plamanul verde al Clujului” (Romania), care isi propune sa co-proiecteze si sa piloteze un plan integrat de gestionare si operare multipla pentru Padurea-Parc Faget. 
In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, 20 din cei 50 de finalisti vor fi recompensati cu un total de 390.000 de euro. Ca parte a experientei, publicul este invitat sa participe la procesul de votare pentru a determina un castigator din fiecare categorie. Din 2021, Premiile NBE au implicat deja peste 5000 de candidati, iar editia din 2024 este din nou o dovada a acestei comunitati in continua crestere. 
Lista completa a nominalizatilor la Premiile 2024 poate fi gasita pe site-ul oficial al Premiilor. 
Festivalul Noul Bauhaus European este gratuit si deschis tuturor, oferind o oportunitate unica de a lua parte la o experienta transformatoare. Retineti ca, desi Festivalul este deschis publicului, Ceremonia de Deschidere si ceremonia de decernare a Premiilor NBE necesita inregistrare
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CONCEPT STRUCTURE
concelex
EDIT-Structural
konsent
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
CDS
viarom
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
rigips
noark
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander