Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - ANALIZA - Analiza pietei de usi de garaj, usi automate si automatizari 2021

Analiza pietei de usi de garaj, usi automate si automatizari 2021
Analiza pietei de usi de garaj, usi automate si automatizari 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: USI DE GARAJ
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Piata usilor de garaj/automate, sub semnul crizelor politice si al Covid-19
Dupa cum se cunoaste, pe segmentul usilor de garaj si, mai ales, in sectorul de usi automate si automatizari, instalate de regula la imobile nerezidentiale, cererea a fost initial grav afectata de recesiune, pe fondul sistarii a numeroase proiecte. Ulterior, pentru ca bugetele destinate constructiei imobilelor au ramas limitate ca valoare, comenzile au fost fluctuante, inconsistente si nesigure, abia in ultimii ani remarcandu-se o situatie mai buna, dar si in acest caz, pe fondul intensificarii exportului. Tocmai in momentul in care activitatea ar fi permis o crestere sustenabila a comenzilor, a intervenit pandemia de Covid-19, marcata si de tensiuni politico-sociale, iar in consecinta orice estimare este hazardata si inconsistenta, cu toate ca deocamdata efectele negative au afectat numai partial si punctual industria de profil. Practic, in conditiile unei oferte inca excedentare, dar si din cauza scumpirii materiilor prime, numeroase firme specializate au fost obligate sa recurga la operatiuni derulate la export (care au avut sincope), destul de restranse in ultimul timp, pe fondul restrictiilor impuse ca urmare a crizei sanitare.
Aceasta situatie, imprevizibila si deocamdata fara vreo solutie viabila, cu precadere pe fondul multiplicarii variantelor "de ingrijorare” si "de interes” (mutatii) ale SARS-CoV-2, coroborata cu asa-numitele "crize politice” succesive, este de natura sa afecteze, in cele din urma, comportamentul investitorilor si, in final, sa determine o scadere a volumului lucrarilor la cladirile nerezidentiale, chiar daca in prezent inca se parcurge o perioada fasta pentru tot ceea ce inseamna indicatorii de volum al lucrarilor la imobile (cu sau fara functiuni de locuire). In consecinta, macar pe segmentul usilor de garaj - si doar in anumite regiuni ale tarii, unde montajul acestora constituie o traditie - se poate consemna o situatie mai buna ca in 2020, desi inclusiv in domeniul automatizarilor se poate remarca o schimbare de paradigma, reflectata prin asimilarea conceptelor de inteligenta artificiala, Industrie 4.0 si altele, coroborate insa, asa cum s-a aratat anterior, cu modificarea optiunilor de investitii, aproape imediat dupa declansarea pandemiei, care a determinat si decretarea starii de urgenta, in premiera dupa anul 1989, continuata cu starea de alerta, prelungita pana in prezent.
Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: dormakaba, Geze Romania, G-U Romania, grupul de firme Dena Asis si Stil Market, Hamat Impex, Kom Doors, MCA Grup, Somfy Romania & Moldova si Swing Trade.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Pentru sectorul usilor de garaj, usilor metalice speciale, al celor automate si sistemelor de actionare automata pentru usi si porti sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din bransa.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de usi de garaj, porti, usi automate si automatizari va fi disponibila in trimestrul al treilea al anului 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
noark
MAKITA
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CDS
concelex
leviatan
theda mar
rigips
Ubitech
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
strabag nivel 1
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander