Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARMO: Componenta digitala a economiei romanesti a depasit 20% din PIB
ARMO: Componenta digitala a economiei romanesti a depasit 20% din PIB
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2022 10:50
Economia digitala este o componenta importanta in economia Romaniei, fiind estimata la peste 20% din PIB, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Oleg Roibu, vicepresedinte in cadrul Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO).
"Suntem convinsi ca economia digitala si rolul pe care tranzitia digitala il va avea in dezvoltarea accelerata a Romaniei reprezinta teme extrem de complexe care necesita un dialog constant si o consolidare intre mediul public si reprezentantii mediului privat. ARMO reprezinta astazi vocea unui intreg ecosistem de comert electronic si care, in ultimii ani, au ajuns sa genereze o cifra de afaceri de 6 miliarde de euro, la nivel national. Trebuie sa spunem ca, in ultimii 4-5 ani, comertul electronic romanesc a avut cea mai mare crestere din intreaga Uniune Europeana. Tehnologiile digitale au capacitatea de a utiliza orice sisteme implementate si tocmai de aceea vedem ca se vorbeste din ce in ce mai des despre economia digitala, in general. In acest moment, economia digitala este o componenta importanta in economia Romaniei estimata la 16% din PIB la nivelul anului 2014... Avand in vedere contextul prin care am trecut cu totii, cumva de digitalizare fortata, aceasta componenta digitala a economiei cred ca a depasit 20% din PIB, pozitionandu-se, in opinia noastra, pe o verticala strategica a cresterii economice romanesti, in urmatorii ani", a spus Roibu.
Acesta a adaugat ca DESI (Indicele economiei si societatii digitale, n.r.) poate fi vazut ca o foaie de parcurs in dezvoltarea viitoare a tarii.
"Perspectivele de viitor ale economiei digitale sunt extrem de pozitive si tine doar de noi sa maximizam potentialul pe care tranzitia digitala il poate genera in societatea noastra. Asta inseamna sa actionam inteligent si coordonat, sa reusim sa dialogam, sa colaboram si sa construim un obiectiv comun - reasezarea economiei romanesti pe o temelie noua, solida, bazata pe tehnologii moderne si cresterea accelerata in utilizare acestor tehnologii. Indicele economiei si societatii digitale - DESI poate fi vazut ca o foaie de parcurs in dezvoltarea viitoare a tarii noastre. Este imbucurator faptul ca PNRR are o componenta digitala importanta", a subliniat reprezentantul ARMO.
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
leviatan
CELCO 2020
hilti
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
BMI_Icopal
hidroplasto
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere