Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CONCIVIA: Solutie SPS Construct (prin Softlead), pentru digitalizarea santierelor
CONCIVIA: Solutie SPS Construct (prin Softlead), pentru digitalizarea santierelor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 16 Dec 2022 13:19
Conform companiei de consultanta McKinsey, digitalizarea in domeniul constructiilor poate aduce o crestere a productivitatii de aproximativ 15% si o reducere a costurilor de 6%. In functie de gradul de digitalizare si de cultura organizationala a fiecarei companii, procentele pot fi, uneori, semnificativ mai mari.
Digitalizarea se afla in topul prioritatilor companiilor de constructii, potrivit unui studiu de piata publicat de compania Roland Berger, 93% dintre jucatorii din piata considerand ca automatizarea poate influenta fiecare proces si activitate de business. Astfel, transformarea digitala in randul organizatiilor din domeniul constructiilor se bazeaza pe 4 piloni esentiali: colectarea si analiza online a datelor, automatizarea, conectivitatea si accesul la date.
Concivia, o companie romaneasca de constructii, a ales sa investeasca in anul 2022 in digitalizarea santierelor, printr-o solutie software SPS Construct, aleasa prin platforma Softlead, furnizata si implementata cu succes de compania Smart Project Solutions.
 
Care au fost principalele provocari ale companiei?
Nevoia cresterii performantelor interne, eficientizarii si cresterii productivitatii a fost urmata de anumite provocari specifice industriei de constructii. Mai exact, compania a inregistrat depasiri ale bugetelor observate spre finalul proiectului si a primit raportari de intarzieri ale activitatii de pe santiere. La baza acestor doua situatii se aflau, insa, extinderi ale bugetelor de achizitii pentru materialele folosite, imposibilitatea de a avea o trasabilitate in timp real a cheltuielilor detaliate in functie de materiale, manopera, utilaje, transport sau subcontractori. Astfel, exista o dificultate de a face o legatura intre oferta si executia reala din santier.
 
Cum au fost rezolvate principalele probleme cu ajutorul aplicatiei software potrivite?
Compania Concivia a ales Smart Project Solutions pentru a implementa aplicatia software SPS Construct, o solutie adaptata cerintelor si activitatilor de business din domeniul constructiilor. Aplicatia este gandita modular si cuprinde: modul dedicat gestionarii ofertelor (creare si actualizare/optimizare oferte, generarea automata a bugetelor/proiect, export oferta in Excel), proiectelor (bugetare lucrari, materiale, utilaje, manopera, transport), achizitiilor (oferte si comenzi furnizori, facturi, rapoarte), managementului santierelor (necesar de aprovizionare, fluxuri de aprobare, rapoarte zilnice sau de proiect pentru pontaje, activitati utilaje, activitate transport, raport cheltuieli), subcontractorilor (alocare lucrari, raportari, facturi), dar si sub module: gestionarea situatiilor de lucrari.
Comparativ cu alte solutii existente pe piata din Romania, SPS Construct este o solutie in cloud, putand fi accesata oricand si de oriunde, de catre mai multi utilizatori simultan. Interfata oferita este una prietenoasa si intuitiva, accesibila integral de pe orice dispozitiv mobil.
 
Durata implementarii
Proiectul a avut o durata de implementare de aproximativ 4 luni, fiind necesara analiza proceselor de business, stabilirea coordonatelor de lucru, alocarea resurselor si implementarea propriu-zisa a solutiei.
 
Care au fost principalele beneficii obtinute de client dupa implementarea software?
Dupa implementarea solutiei SPS Construct, clientul a beneficiat de acces in timp real la o analiza a activitatii de pe fiecare santier si la stadiul lucrarilor, precum si la rapoarte zilnice, putand evalua nivelul de parcurgere al calendarelor de executie, precum si analiza comparativa cuprinsa in oferta versus stadiul actual al proiectului.
De asemenea, clientul a putut monitoriza si superviza cantitatile de materiale folosite, numarul de ore alocate pentru manopera, precum si alti indicatori specifici activitatii din industria de constructii. Astfel, compania a reusit sa mentina nivelul de performanta si de profitabilitate al fiecarui proiect in parte, transparenta datelor fiind esentiala in contextul estimarilor, planificarii si evaluarii posibilelor riscuri, toate determinate in timp real.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
leviatan
FRONTALE
theda mar
grundfos
rigips
viarom
BALTIC
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu