Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAPHEIN mizeaza pe o crestere a utilizarii BIM in industria constructiilor
GRAPHEIN mizeaza pe o crestere a utilizarii BIM in industria constructiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 25 Nov 2022 06:15
Graphein, companie specializata in topografie, scanare 3D si cadastru, estimeaza o crestere de 50% a vanzarilor de licente si sisteme software ale companiei in urmatoarea perioada, bazata pe livrarile Autodesk Construction Cloud. De asemenea, societatea continua in 2022 consolidarea relatiei cu clientii generati odata cu preluarea diviziei Autodesk a Dendrio.
"Suntem optimisti ca vom atinge acest obiectiv cu echipa dedicata pe care am construit-o - de la vanzare pana la implementare - si care este in permanenta alaturi de clienti pentru a le oferi suportul si informatiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii de investitie in digitalizare, dar si pentru a implementa proiectele cu succes, astfel incat sa cream parteneriate solide pe termen lung. De asemenea, nu trebuie sa ignoram sursele de finantare care vin prin PNRR, atat pentru mediul public, cat si pentru IMM-uri si care vor reprezenta un boost pentru vanzarile de software", a declarat Eugen Ursu, Managing Partner la Graphein Topo.
Graphein a achizitionat anul trecut divizia de business Autodesk, completand oferta de servicii a companiei cu solutii pentru arhitectura, inginerie, instalatii, mecanica, media si divertisment. In prezent, solutiile Autodesk raspund nevoilor complexe ale companiilor din domeniul constructiilor, colectia AEC (Architecture, Engineering & Construction Collection) oferind designerilor, inginerilor si antreprenorilor un set de instrumente BIM si CAD sustinute de un mediu de date comun bazat pe cloud, care faciliteaza livrarea proiectelor, de la proiectarea initiala pana la constructie. Cu ajutorul acestora, se pot crea proiecte de cladiri si infrastructura de inalta calitate, performante, cu instrumente de proiectare conceptuale si detaliate. De asemenea, se optimizeaza proiectele cu instrumente integrate de analiza, design generativ si vizualizare si simulare si se imbunatateste predictibilitatea in teren cu instrumente care maximizeaza constructia si coordonarea proiectului.
"Daca marile companii din domeniul constructiilor au inteles necesitatea digitalizarii pentru a accelera anumite procese si mai ales in contextul numarului limitat de resursa umana calificata, si au investit in solutii software, in cazul companiilor mici si mijlocii procesul de vanzare este mai indelungat, de cele mai multe ori pentru ca vorbim de resurse limitate de investitii in digitalizare. Fondurile venite prin PNRR de care aminteam la inceputul interviului este posibil sa fie o oportunitate pentru a depasi aceste dificultati financiare care sunt o piedica in accelerarea digitalizarii", a precizat Eugen Ursu.
 
 
Investitii in dezvoltare si cresterea retelei de francize
Planurile Graphein pentru viitorul apropiat includ finalizarea negocierilor pentru atragerea unei investitii ce ii va permite sa-si consolideze pozitia pe piata din Romania si sa se dezvolte si la nivel international. Este vizata, de asemenea, cresterea retelei de francize Graphein pentru a acoperi mai bine nevoile locale cu servicii de topografie, scanare si modelare 3D, urmarirea in timp a constructiilor, asistenta topografica pentru infrastructura si pentru proiectarea, executia si montajul fatadelor.
Pe termen lung, conducerea companiei are in vedere achizitia unor companii din domeniile de constructii si topografie, atat pentru dezvoltare teritoriala, cat si pentru cresterea portofoliului de clienti si insusirea de expertiza noua pentru industria in care activeaza.
"In privinta promovarii vom fi prezenti, in continuare, ca parteneri la evenimentele importante din domeniu, vom dezvolta podcastul Graphein Talks si seria de cursuri BIM si, bineinteles, vom fi alaturi de comunitatea noastra prin intermediul retelelor sociale. Ne dorim de asemenea, consolidarea relatiilor cu mediul academic si vom continua sa investim si in proiecte de responsabilitate sociala. 
 
Lipsa de personal poate fi compensata prin digitalizare
Dificultatea majora cu care se confrunta toate sectoarele este lipsa de personal, care se resimte si la nivelul Graphein in cazul serviciilor de topografie si al proiectelor de infrastructura. "Cu siguranta, digitalizarea si automatizarea pot suplini aceasta lipsa. Ca in orice schimbare pe care am trait-o fiecare dintre noi, cine se urca pe valul tendintelor majore va avea de castigat pe termen lung. Asa se va intampla si in privinta investitiilor in digitalizare. Chiar daca sunt unele ridicate si contextul economic actual nu este unul neaparat prielnic, crizele din ultimii ani ne-au demonstrat ca cei care investesc in vremuri tulburi vor avea cresteri mai mari decat media din industria in care activeaza", a mai spus managerul Graphein.
 
 
Eugen Ursu reaminteste ca in Indicele economiei si societatii digitale (DESI) 2022, publicat de Uniunea Europeana, se arata ca tara noastra a ramas in urma la unul dintre cei mai importanti indicatori, si anume cei care tin de dimensiunea capitalului uman, avand un nivel foarte scazut de competente digitale raportat la media UE. In schimb, Romania are un scor bun la conectivitate.
"Am adus in discutie acest indice, intrucat putem observa oportunitati de imbunatatire prin dimensiunea digitala in cadrul PNRR, care ofera fonduri pentru digitalizarea sectorului public, dar si pentru cresterea gradului de digitalizare a intreprinderilor in special cele mici si mijlocii care au un ritm mai scazut de digitalizare a businessului. In ultimii ani am evoluat mult, iar pandemia a obligat atat consumatorii, cat si companiile sa accelereze procesul de digitalizare, dar mai avem de recuperat daca ne uitam la tari ca SUA sau China, unde inovatiile tehnologice se concretizeaza in retail integrat, servicii virtualizate, revolutia mobilitatii, digitalizarea vietii sociale, digitalizarea lanturilor de aprovizionare si urbanizare digitala. Suntem, insa, cu siguranta intr-un proces de invatare si investitie, iar solutiile pe care le oferim impreuna cu partenerul nostru Autodesk vor ajuta la accelerarea digitalizarii sectorului constructiilor in viitorul apropiat", a conchis Eugen Ursu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
rigips
viarom
Acvatot 2019
ness project
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
siniat
MAKITA
CDS
leviatan
concelex
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander