Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PWC: Tehnologia blockchain va crea 40 de milioane de noi locuri de munca
PWC: Tehnologia blockchain va crea 40 de milioane de noi locuri de munca
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 31 Mar 2022 11:35
Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de munca in urmatorii 8 ani, aducand economiei globale un plus de pana la 1,76 trilioane dolari, sustine, intr-un comunicat, Stakeborg, pe baza unui raport PwC.
 Potrivit sursei citate, in ultimii doi ani, tehnologia blockchain a devenit, la nivel international, cea mai cautata competenta de catre angajatori, conform datelor LinkedIn. Chiar daca, in medie, salariile oferite programatorilor blockchain ajung la 10.0000 de euro pe luna, numarul specialistilor disponibili nu acopera nevoile companiilor.
 "Cele mai mari branduri din lume au inceput sa-si concentreze atentia pe tehnologia blockchain. Fie ca vorbim de institutii financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs, platforme de socializare ca Facebook sau Twitter ori branduri de echipamente sportive precum Nike si Adidas, jucatorii importanti investesc masiv in cercetare si dezvoltare de noi produse care folosesc, la baza, tehnologia blockchain. Doar in cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori in 2020, dar partea cu adevarat buna este ca aproape 40% din joburile create in aceasta zona sunt non-tehnice, deci oricine poate decide sa urmeze o cariera centrata in jurul acestei tehnologii, in specializari precum Marketing, Vanzari, Customer Support, Design, Community sau Project Management", afirma Evelyne Vilcu, Head of Business Development in cadrul Stakeborg.
 Unele dintre cele mai importante universitati din plan international, printre care Oxford, MIT, Columbia sau Princeton au dezvoltat cursuri sau chiar centre intregi dedicate cercetarii industriilor blockchain si crypto.
 "In plan intern, in zona academica, lucrurile nu se misca la fel de rapid pe cat ne-am dori. Cu toate acestea, ne-am propus sa nu asteptam de pe margine ca lucrurile sa se schimbe. Misiunea principala a Stakeborg este aceea de educare a opiniei publice, astfel incat, pe langa canalele de Youtube Stakeborg si StakeborgDAO, dar si al Newsletterului The Crypto Insider, am hotarat sa construim Stakeborg Academy, un curs de initiere in tehnologia blockchain, inspirat din programul de Strategie Blockchain din cadrul Universitatii Oxford", adauga Evelyne Vilcu.
 In doar 12 ore de studiu online, atat cei care nu au mai avut contact cu tehnologia blockchain, precum si cei obisnuiti cu anumite concepte de baza, vor putea capata o imagine de ansamblu asupra acestei tehnologii, odata cu parcurgerea celor patru capitole: intelegerea banilor; introducere in Bitcoin; componente ale tehnologiei blockchain si utilizari in domeniul financiar; utilizari ale tehnologiei blockchain.
 In urmatorii 8 ani, tehnologia blockchain poate genera pana la 40 de milioane de noi locuri de munca, in acelasi timp aducand economiei globale un plus de pana la 1,76 trilioane dolari, potrivit raportului "Time for Trust", realizat de PwC in anul 2020.
 Printre industriile care au gasit cel mai rapid aplicabilitate tehnologiei blockchain se numara serviciile financiare, productie si produse industriale, energie, sanatate, retail si entertainment.
 Dintr-un total de 1.488 de directori generali intervievati de Deloitte in anul 2020, 39% dintre acestia implementasera deja tehnologia blockchain in produsele sau serviciile pe care le ofera, o crestere de 16% fata de anul precedent. Mai mult decat atat, in cazul companiilor cu venituri anuale de peste 100 de milioane $, cresterea este de aproximativ 41%. Potrivit fondului de investitii Leadblock Partners, principalele beneficii pentru care antreprenorii implementeaza tehnologia blockchain in produsele si serviciile pe care le ofera, se numara: reducerea costurilor (42%), imutabilitatea informatiilor (28%), incredere (23%), digitalizare (22%), integritate (21%).
Fondat in Romania la inceputul anului 2020, Stakeborg este un startup care promoveaza aplicabilitatea tehnologiei blockchain, asumandu-si un rol de educare a opiniei publice prin intermediul canalelor de Youtube Stakeborg, StakeBorgDAO, al newsletterului The Crypto Insider si al cursului de alfabetizare cu tehnologia blockchain - Stakeborg Academy. Totodata, Stakeborg a dezvoltat prima organizatie autonoma descentralizata din Romania - StakeborgDAO, cu peste 1000 de membri, care isi propune sa sustina proiecte inovative din industria crypto. In trezoreria StakeborgDAO exista aproximativ 37 de milioane de $, care vor fi folositi in dezvoltarea ecosistemului, deciziile fiind luate cu ajutorul voturilor exprimate de membrii comunitatii.
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
BMI_Icopal
hilti
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
leviatan
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
hidroplasto
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere