Agenda Constructiilor
Luni, 10 August 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAS: Aplicatie gratuita prin care cercetatorii pot accesa lucrari despre Covid-19
SAS: Aplicatie gratuita prin care cercetatorii pot accesa lucrari despre Covid-19
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2020 11:22
Mii de oameni de stiinta din toata lumea lucreaza neincetat pentru atenuarea efectelor Covid-19 si gasirea de noi tratamente si vaccinuri. Pentru a veni in sprijinul comunitatii stiintifice, SAS, lider global in analytics, ofera cercetatorilor o resursa puternica in lupta cu noul coronavirus: Covid-19 Scientific Literature Search and Text Analysis reprezinta o aplicatie de analiza a textului, ce foloseste algoritmi de Inteligenta Artificiala (AI) si Machine Learning pentru cauta rapid termeni printre zeci de mii de lucrari stiintifice despre Covid-19. Aplicatia este gratuita si ajuta specialistii in identificarea unor raspunsuri care ar putea salva vietile a milioane de oameni. 
 
Oamenii de stiinta au centralizat peste 50.000 de articole-text despre Covid-19 si alte coronavirusuri, pe care le-au oferit gratuit publicului in cadrul initiativei Covid-19 Open Reseach Dataset (CORD-19). Articolele includ studii privind eficacitatea tratamentului, dezvoltarea vaccinului, eforturile de atenuare a efectelor, analiza genetica, impactul economic si multe altele. La un asemenea volum de literatura stiintifica, analiza manuala este aproape imposibila.
 
Utilizand algoritmi de Inteligenta Artificiala si NLP (Procesarea Limbajului Natural), reguli lingvistice si tehnici complexe de modelare, aplicatia SAS Covid-19 Scientific Literature Search and Text Analysis permite extragerea rapida a textelor si datelor numerice relevante disponibile pe platforma CORD-19. Aceasta aplicatie gratuita, disponibila tuturor, isi propune sa conecteze rapid si eficient comunitatea stiintifica globala cu cea mai relevanta literatura de cercetare in domeniul Covid-19, prin intermediul propriului sistem autoghidat, disponibil in cloud.
 
Solutia SAS Viya alimenteaza noua aplicatiei folosind algoritmi de Inteligenta Artificiala si analiza avansata de date, care ii ajuta pe cercetatori sa exploreze setul de date disponibil pe platforma CORD-19. Utilizand capabilitatile de Visual Text Analytics si Visual Data Mining si Machine Learning, SAS imbunatateste acest set de date cu modele analitice dezvoltate de lingvisti si oameni de stiinta. 
 
Astfel, cu ajutorul noii aplicatii SAS, utilizatorii pot explora in mod interactiv lucrari stiintifice relevante pe subiecte ce tin de noul coronavirus: perioada de incubatie, variatii genetice, evaluarea riscurilor, eficienta echipamentelor de protectie individuala, eficacitatea distantarii sociale, mediul de transmitere. De asemenea, acestia pot vizualiza cuvinte cheie extrase, date cantitative, pot identifica rapid co-citarile si autorii lucrarilor utilizand tehnici de vizualizare a analizei retelei si pot cauta termeni cheie in text.
 
Pasionatii de tehnologie din Romania, oamenii de business si cercetatorii pot participa gratuit la evenimentul virtual SAS Global Forum 2020, care va avea loc pe 16 iunie, incepand cu ora 18:00, ora Romaniei, unde expertii SAS in analiza avansata de date si invitatii vor dezbate pe larg rolul inovatiei tech in combaterea pandemiei Covid-19.
 
Ca parte a raspunsului sau la pandemia Covid-19, SAS a lansat, de asemenea, Covid-19 Epidemiological Scenario Analysis, o aplicatie interactiva, bazata pe modele de optimizare a resurselor medicale, creata impreuna cu centrul medical academic Cleveland Clinic, din Statele Unite ale Americii. Modelele ruleaza diferite scenarii de proiectie a virusului pentru a prezice impactul unui focar de infectiei Covid-19 si pentru a cuantifica eficacitatea masurilor de atenuare a efectelor ce pot fi adoptate de institutiile publice.
In plus, Covid-19 Data Analytics Resources Hub dezvoltat de SAS include modele analitice gratuite, un dashboard public pentru monitorizarea raspandirea virusului si o platforma de analiza a datelor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere