Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Schneider Electric: Companiile industriale nu sunt pregatite pentru digitalizare
Schneider Electric: Companiile industriale nu sunt pregatite pentru digitalizare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 07 Dec 2022 15:30
Un studiu realizat pentru Schneider Electric de Omdia, o firma de cercetare a pietei de tehnologie, a scos la iveala faptul ca, desi transformarea digitala este esentiala pentru strategia de business, multe organizatii din domeniul proceselor industriale inca nu sunt pregatite pentru aceasta schimbare. Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de cele doua companii pentru a intelege mai bine punctele slabe si provocarile specifice cu care se confrunta companiile industriale atunci cand abordeaza transformarea digitala.
Peste trei sferturi (78%) dintre respondentii la sondaj, care se concentreaza pe eficacitatea sistemelor de control distribuit (DCS), au declarat ca implementeaza activ initiative de transformare digitala in cadrul uneia sau mai multor unitati. Cu toate acestea, putin peste jumatate (55%) sunt "oarecum echipate" pentru a desfasura in mod eficient aceste activitati. Acest deficit reprezinta o provocare uriasa, deoarece aproape toate organizatiile (94%) se asteapta ca transformarea digitala sa aiba un impact semnificativ asupra operatiunilor lor in urmatorii doi sau trei ani.
Cercetarea a chestionat sute de cumparatori si utilizatori finali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu si regiunea Asia-Pacific, din sase domenii industriale: apa, produse chimice, petrol si gaze, rafinare, celuloza si hartie si generarea de energie.
88% dintre respondenti au declarat ca expertiza furnizorului lor de control, pentru a sprijini upgrade-urile sau modernizarea DCS, a fost excelenta. In ceea ce priveste asistenta oferita de furnizori, clientii au identificat trei principale calitati pe care le cauta la furnizorii de control distribuit pentru a-si imbunatati aspectele legate de DCS:
  • Performanta si functionalitate mai buna a sistemului;
  • Capabilitati mai mari de integrare a sistemului;
  • Rentabilitatea dovedita a investitiei.
Implementarea solutiilor DCS avansate, cum ar fi sistemul de automatizare a proceselor EcoStruxure™ Foxboro DCS de la Schneider Electric, se afla pe agenda multor organizatii. EcoStruxure Foxboro DCS, in special, permit proceselor industriale sa functioneze in siguranta si sa imbunatateasca profitabilitatea, permitand rentabilitatea investitiei de 100% in mai putin de un an.
Studiul a mai constatat ca este nevoie de mai multa colaborare intre Information Technology (IT) si Operational Technology (OT) pentru o transformare digitala de succes. Convergenta dintre IT si OT are loc in organizatii, dar gradele de aliniere comportamentala si prioritizare variaza foarte mult.
Cercetarea a aratat ca departamentele OT si IT colaboreaza cel mai mult in abordarea problemelor IT ale companiei si colaboreaza cel mai putin la strategia de securitate a retelei si instrumentele de supraveghere. In acelasi timp, primele trei domenii cu cea mai mare influenta asupra definirii specificatiilor de transformare digitala a sistemelor de control distribuit sunt IT, corporative si operationale.
Potrivit raportului, automatizarea deschisa si arhitecturile interoperabile asociate cu sistemele de control distribuit sunt considerate "relativ importante" atunci cand se implementeaza noi tehnologii sau se lucreaza cu noi furnizori. Solutii precum EcoStruxureTM Automation Expert demonstreaza eficienta clara in medii industriale deschise, concepute pentru engineering automation.
Scalabilitatea imbunatatita - o valoare cheie a unei arhitecturi interoperabile – s-a clasat pe locul al treilea intre cele mai importante influente in implementarea tehnologiilor digitale ale sistemelor de control. In plus, ecosistemele deschise au fost considerate "foarte importante" de 88% dintre respondenti, atunci cand selecteaza furnizorii de sisteme de control.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
leviatan
BALTIC
strabag nivel 1
leviatan
grundfos
Acvatot 2019
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu