Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Softlead: Constructiile, intre sectoarele care au optat pentru digitalizare in vara
Softlead: Constructiile, intre sectoarele care au optat pentru digitalizare in vara
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 07 Sep 2023 13:22
Companiile specializate in prestarea serviciilor, precum si cele reprezentative pentru domeniul constructiilor, medical/farmaceutic, productie sau financiar au aratat un apetit crescut pentru digitalizare in perioada iunie-august 2023 prin platforma Softlead.ro. Principalele tipuri de aplicatii software pentru au optat cele mai multe companii au fost date de: solutii pentru managementul vanzarilor si clientilor (CRM - Customer Relationship Management), cele pentru gestionarea resurselor interne (ERP - Enterprise Resource Planning) si aplicatiile software dedicate operarii documentelor (Document Management).
Peste 1.000 de companii au folosit Softlead.ro in procesul de informare si de selectie al aplicatiei software in cele trei luni de vara ale acestui an.
83.6% dintre companii nu au nicio solutie software dedicata activitatii pe care au in plan sa o digitalizeze
Majoritatea companiilor (83.6%) care au solicitat o oferta software prin Softlead in perioada verii nu detin nicio solutie IT care sa ii ajute in eficientizarea activitatii pe care au in plan sa o digitalizeze, in timp ce 4% vor sa inlocuiasca aplicatia existenta cu una noua, mai performanta si care sa poata raspunde cat mai rapid obiectivelor de business.
Dinamica achizitiilor software pentru cele trei luni de vara s-a concentrat in Bucuresti si Ilfov, aceasta fiind zona geografica cel mai bine reprezentata prin numarul de companii care au solicitat oferte si acces la demo-uri software.
25% dintre companii au inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro
Softlead ramane platforma principala de informare si de selectie a aplicatiei software potrivite pentru companiile de tip IMM din Romania, dar devine un reper tot mai important si pentru companiile mari si foarte mari. Astfel, peste 25% dintre companiile care au folosit www.softlead.ro in perioada verii a acestui an sunt companii cu cifre de afaceri de peste 1 milion de euro.
Industriile care au o efervescenta ridicata in perioada verii, cum ar fi Horeca, Retail, Agricultura, saloane de infrumusetare au manifestat interes pentru digitalizare, dar intr-un numar mai redus, comparativ cu principalele cinci domenii de activitate enumerate initial.
 
Cum a aratat harta interesului pentru digitalizare in vara anului 2022?
In aceeasi perioada a anului 2022, conform Softlead.ro, companiile din industrii precum servicii, IT&C, medical, productie sau retail au indicat o dinamica in informare si achizitie software prin intermediul platformei. Din perspectiva tipologiilor de solutii software, nevoile de digitalizare au fost similare in 2022 cu anul urmator, singura diferenta fiind data de solutiile software de organizare, pentru care companiile au manifestat un interes crescut anul trecut.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
siniat
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
EDIT-Structural
rigips
konsent
SIGM
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
concelex
CDS
MAKITA
quadratum
leviatan
noark
Ubitech
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander