Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Visual Fan: Crestere cu peste 19% a cifrei de afaceri si de 48% a profitului net
Visual Fan: Crestere cu peste 19% a cifrei de afaceri si de 48% a profitului net
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 29 Feb 2024 14:11
Visual Fan S.A., companie listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul ALW si detinatoarea brandului Allview, a inregistrat cresterea cu 19,12% a cifrei de afaceri la nivel de grup, atingand 134 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), respectiv cu 48% a profitului, pana la 7,03 milioane de lei (1,4 milioane de euro), arata raportul cu rezultatele preliminarii (neauditate) pentru anul 2023. Fata de 2022, profitul net al grupului a sporit cu 2,2 milioane de lei.
Grupul companiei Visual Fan este format din: Visual Fan (Allview) – 100%, Visual EV Distribution -  95%, Intervision Trading (AKAI) -  61% si Headlight Solutions – (12%). Principala companie din grup, Visual Fan (Allview) a generat o cifra de afaceri de aproximativ 108 milioane lei si un profit net de 4.3 milioane lei, reprezentand un procent de 4.01% din cifra de afaceri, cu o crestere semnificativa fata de anul 2022. 
Anul trecut a marcat progrese semnificative in proiectele companiei si o diversificare continua a activitatilor pe noi segmente de piata, in linie cu strategia „Green by Allview", in special a diviziei Solar Energy. In segmentul de televizoare si telefoane, Visual Fan a inregistrat o usoara crestere a cifrei de afaceri si a profitabilitatii in comparatie cu anul 2022, cu toate ca in acest an piata electronicelor, atat la nivel local, cat si international, a inregistrat o tendinta de scadere in ceea ce priveste volumul cererii, a marjei de profitabilitate si a puterii de cumparare a clientilor finali.
Principalele evenimente din anul 2023 care au marcat parcursul companiei Visual Fan:
IT&C:
  • Divizia de telefoane a lansat cu succes smartphone-uri noi in gamele deja consacrate Soul si Viper, iar asistentul vocal AVI a primit un update considerabil prin integrarea ChatGPT.
  • Divizia de televizoare a introdus tehnologia Mini LED in portofoliul sau, consolidandu-si prezenta pe piata. 
Strategia Green by Allview: 
  • Solar Energy Industrial: Realizarile din 2023 au depasit asteptarile, proiectele de tip Full EPC (Engineering, Procurement, and Construction) finalizate depasind obiectivul initial al companiei de a implementa centrale fotovoltaice cu o capacitate totala de 20 MW. 
  • Solar Energy Rezidential: Visual Fan este instalator autorizat in programul AFM Casa Verde 2023.
  • Visual EV: Lansarea noii divizii Allview Auto si lansarea primului model din gama, CityZEN, vehicul 100% electric accesibil, care poate fi condus incepand de la varsta de 16 ani. 
  • ERA: Lansarea aplicatiei Allview Era HoReCa a oferit solutii inovatoare pentru industria HoReCa.
"Rezultatele obtinute in 2023 reflecta angajamentul nostru fata de inovatie, sustenabilitate si performanta. Vom continua pe aceasta traiectorie ascendenta si in 2024, dezvoltandu-ne portofoliul de produse si servicii, contribuind la modelarea unui viitor mai curat si eficient energetic", a declarat Lucian Florentin Peticila, CEO al Visual Fan S.A.
Pentru anul 2024, Visual Fan si-a fixat obiective ambitioase, menite sa consolideze pozitia in industrie:
  • Dezvoltarea continua a portofoliului de device-uri smart ramane o prioritate, iar lansarea smartphone-ului Soul X20 reprezinta doar inceputul unei serii de inovatii pregatite pentru acest an in care compania sarbatoreste implinirea a 20 de ani de la inregistrarea brandului Allview. 
  • Compania va dezvolta divizia Solar Energy si isi propune atingerea unui portofoliu de proiecte Full EPC de peste 80 MW. 
  • Compania este hotarata sa isi extinda noua linie de business, Allview Auto, lansand cel putin inca doua modele electrice in 2024, adaptate diverselor nevoi ale clientilor sai. 
  • Visual Fan a demarat anul cu o miscare strategica prin achizitionarea unui nou pachet de actiuni in cadrul companiei Intervision Trading, atingand astfel un total de 70% din pachetul de actiuni al distribuitorului exclusiv al brandului Akai pe pietele din Romania, Europa Centrala si de Est.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
concelex
siniat
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
Acvatot 2019
theda mar
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander