Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ANCPI organizeaza intalniri pentru instruirea celor implicati in proiectele cadastru
ANCPI organizeaza intalniri pentru instruirea celor implicati in proiectele cadastru
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2022 12:35
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) organizeaza, incepand din luna noiembrie 2022, o serie de workshop-uri care are ca scop informarea si instruirea celor implicati in procesul de inregistrare sistematica a proprietatilor, finantat din fonduri europene. Intalnirile de lucru fac parte din Campania nationala de informare si constientizare din cadrul Proiectului „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”, cod SMIS 120063. Finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014 - 2020.
ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), organizeaza 28 de sesiuni de lucru in format online.
La aceste intalniri vor participa primarii comunelor care beneficiaza de finantarea cu fonduri europene a lucrarilor de cadastru, prestatorii lucrarilor de inregistrare sistematica a proprietatilor, notari, reprezentanti ai ANCPI si ai oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara.
In cadrul workshop-urilor vor fi clarificate si rezolvate problemele cu care se confrunta cei implicati in procesul de inregistrare sistematica a proprietatilor, finantat cu fonduri europene.
La sesiunile de lucru vor fi dezbatute teme precum: beneficiile realizarii inregistrarii sistematice a proprietatilor, etapele procesului de inregistrare sistematica, modul in care trebuie sa se implice partile interesate pentru derularea optima a proiectului, precum si clarificarea aspectelor cu care se confrunta autoritatile locale si celelalte parti interesate. De asemenea, vor fi identificate solutii pentru problemele specifice care apar in cadrul procesului de inregistrare sistematica a proprietatilor.
ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”, care completeaza obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrarilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei. Valoarea totala a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 de euro - cofinantare de la bugetul de stat.
Dintre cele 660 de comune incluse in POR, sunt finalizate 42, cu suprafata totala de 321.847,21 de hectare. In 518 UAT-uri, cu suprafata totala estimata de 4.301.873 de hectare se desfasoara lucrari de inregistrare sistematica a proprietatilor. Pentru alte 100 de UAT-uri este in pregatire licitatia de atribuire a serviciilor de inregistrare sistematica.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
quadratum
noark
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
konsent
Arduro
Ubitech
concelex
viarom
siniat
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
CDS
rigips
BogArt
ness project
EDIT-Structural
SIGM

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander