Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CCIFR: Infrastructura si digitalizarea, in centrul maratonului Repornim Economia
CCIFR: Infrastructura si digitalizarea, in centrul maratonului Repornim Economia
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2021 12:16
O noua editie a Maratonului de business franco-roman „rePORNIM ECONOMIA” a avut loc in perioada 7-11 iunie in zona de vest a tarii, pentru a reconecta in format fizic sau digital companii, autoritatile publice centrale si locale, reprezentantii organizatiilor internationale si mediului universitar din Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara. Evenimentul a fost organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania, Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj si Timisoara, cu sprijinul Agentiilor Consulare ale Frantei la Cluj si Timisoara.
Maratonul de afaceri este un format de evenimente care-si propune consolidarea parteneriatelor regionale, precum si sa dea vizibilitate nevoilor actorii publici si privati in sustinerea dezvoltarii durabile a regiunilor Romaniei.
Maratonul de afaceri s-a desfasurat pe parcursul a 5 zile in 3 centre economice din Romania, cu 40 experti din comunitatea de afaceri si 900 participanti in cadrul a 24 de evenimente hibride care au abordat tematici precum : inovatia in viata orasului si a locuitorilor, viziunea publica si privata pentru realizarea proiectelor de digitalizare a interactiunii cu cetatenii, automatizarea proceselor interne ale institutiilor publice, initiativele de smart city, infrastructura de sanatate, tehnologiile si industriile creative, competentele de maine si aplicabilitatea proiectelor de cercetare universitara in business.
„Ne face placere sa revenim in zona de vest a tarii, dupa maratoanele de business care au avut loc aici in 2019 si in octombrie 2020. Revenim cu entuziasm pentru ca Oradea, Cluj-Napoca si Timisoara sunt printre principalele centre economice din Romania, cu un potential deosebit. Avem aici un pol puternic si performant al mediului de afaceri franco-roman : atat intreprinderi cu sediul local, cat si sucursale ale companiilor prezente la nivel national. De asemenea, ne bucuram ca beneficiem de un dialog constant si constructiv cu autoritatile publice locale din regiune. Companiile membre ale comunitatii de afaceri franco-romane beneficiaza de sustinerea cluburilor francofone de afaceri din Timisoara, alaturi de CCIFER si de echipa reunita in jurul Ambasadei Frantei : Serviciul economic, Business France, Institutul Francez.” -François Coste, Presedinte CCIFER
Fiind un an aniversar atat pentru CFAT, care implinete 10 ani, cat si pentru CCIFER, care sarbatoreste 25 de ani de la infiintare, aceste evenimente au fost marcate in cadrul Maratonului de business „rePORNIM ECONOMIA” dedicat centrelor economice din vestul Romaniei. Cei doi presedinti ai CCIFER si CFAT, domnul François Coste si, respectiv, domnul Dorin Miron, au reafirmat angajamentul de colaborare intre cele doua organizatii de afaceri pe care le conduc prin semnarea unui parteneriat.
Agenda Maratonului a cuprins si o noua editie a Matinalului digital, dedicata prioritatilor guvernamentale in transport si infrastructura si, pentru a aborda aceste subiecte, l-am avut alaturi de noi pe domnul Catalin Drula, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii : „PNRR este o oportunitate la care nu speram acum doi ani. Am trecut, din pacate, prin acest soc global al pandemiei, dar odata cu acesta au aparut si oporunitati de finantare pentru proiecte de infrastructura care sprijina competitivitatea din Romania. Cu totii stim ca avem un decalaj enorm in domeniul infrastructurii. PNRR reprezinta o foarte mare oportunitate pentru a reduce decalajul Romaniei din punct de vedere al retelei de infrastructura, la nivel european.”- Catalin Drula, Ministrul Tranporturilor si Infrastructurii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
SIGM
CDS
siniat
konsent
viarom
Acvatot 2019
ness project
quadratum
rigips
BogArt
MAKITA
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
noark
Ubitech
concelex
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander