Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - NZEB Roadshow: 4 zile dedicate constructiilor eficiente energetic, la Bucuresti
NZEB Roadshow: 4 zile dedicate constructiilor eficiente energetic, la Bucuresti
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 26 Oct 2023 10:57
In perioada 22-25 noiembrie, la Bucuresti va avea loc Saptamana nZEB, cel mai mare eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile, al caror consum de energie este aproape egal cu zero #nZEB (nearly Zero-Energy Buildings).
Avem bucuria de a va anunta oficial ca toamna aceasta, la Bucuresti, se organizeaza cel mai mare eveniment national dedicat cladirilor nZEB, o continuare a seriei de evenimente nZEB Roadshow, derulata pana acum in mai multe orase din tara.  Evenimentul va avea loc intre 22 si 25 noiembrie la Arena Laminor - Bulevardul Basarabiei 256.
Saptamana nZEB de la Bucuresti va reuni experti din domeniile constructiilor si eficientei energetice, furnizori de solutii si tehnologii pentru realizarea cladirilor cu o performanta energetica ridicata, reprezentanti ai mediului academic, autoritati publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenti, tineri, copii si publicul larg.
Evenimentul este dedicat celor care au in plan sa construiasca sau sa renoveze, viitorilor beneficiari de cladiri nZEB, dezvoltatorilor imobiliari, dar si celor interesati de solutii inovatoare de reducere a consumului de energie. Vizitatorii vor putea afla cum pot construi inteligent si cum pot reduce consumul de energie aproape de zero cu ajutorul solutiilor propuse de cei peste 50 de expozanti: de la mari producatori de materiale de constructii, termoizolatii, ferestre, tamplarie, instalatii de incalzire si racire, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pompe de caldura si panouri fotovoltaice pana la firme de montaj certificate si producatori de case modulare din lemn, metal sau din materiale de constructie alternative.
De asemenea, cei prezenti vor putea participa gratuit la seminarii, prezentari si workshopuri gratuite despre cum se aplica noua legislatie, ce materiale si tehnologii pot folosi, dar mai ales cum pot atinge standardul nZEB. Organizatorii au pregatit atat demonstratii practice, machete si teste, cat si tururi de santiere nZEB din Bucuresti, unde cei interesati se pot inscrie pe baza de formular.
Evenimentul pune accent si pe educarea viitoarelor generatii, copiii fiind asteptati in zona dedicata lor, cu ateliere si concursuri pe teme legate de sustenabilitate, arhitectura urbana si constructii ale viitorului.
Toti participantii vor putea beneficia pe durata evenimentului, in mod gratuit, de informatii si consultanta de specialitate personalizata de la cei mai buni profesionisti in domeniu, astfel incat sa poata construi mai bine si mai avantajos, mai ales in contextul politic si economic actual.
 
Ce este nZEB (nearly zero energy building)
nZEB este un concept devenit obligatoriu in constructii, incepand cu 2021. Este vorba despre Cladiri cu consum de Energie aproape Zero, altfel spus cladiri cu performanta energetica foarte ridicata. O cladire nZEB este o cladire performanta, al carei necesar de energie este foarte scazut sau aproape egal cu zero si este acoperit cu cel putin 30% energie din surse regenerabile. Uniunea Europeana a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluarii si reducerea consumului de energie din surse fosile, deoarece sectorul constructiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile si emiterea de gaze cu efect de sera.
 
Ce este nZEB Roadshow?
nZEB Roadshow/Caravana nZEB este un eveniment international care aduce impreuna organizatii din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si Romania in vederea promovarii pe plan local si regional a bunelor practici in materie de cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). In Romania, evenimentul nZEB Roadshow a fost organizat de Clusterul pentru promovarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB). 
Evenimentul Saptamana nZEB de la Bucuresti este o continuare a Caravanei nZEB si este organizat de ZEBRO, "o echipa de Activisti nZEB care se ocupa cu promovarea constructiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile”. Evenimentul este organizat sub egida Clusterului pRO-nZEB.
 
Unde se desfasoara Saptamana nZEB Bucuresti?
Evenimentul se va desfasura la Arena Laminor, o locatie istorica recent reabilitata la standarde europene. 
Arena Laminor - Bulevardul Basarabiei 256 ofera un spatiu generos de peste 70.000 de metri patrati, fiind cea mai mare si  moderna locatie de evenimente din tara. Locatia ofera peste 1500 de locuri de parcare, inclusiv parcare acoperita, gratuita pentru vizitatori. Arena Laminor este usor de accesat cu ajutorul transportului in comun, avand in proximitate statia de metrou Republica.
Pentru informatii suplimentare, click aici! 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
concelex
EDIT-Structural
ness project
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CDS
siniat
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander