Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Targul National Imobiliar are loc in perioada 19-21 mai, la Palatul Parlamentului
Targul National Imobiliar are loc in perioada 19-21 mai, la Palatul Parlamentului
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 16 Mai 2023 11:04
Persoanele aflate in cautarea de locuinte sau oportunitati de investitii, profesionistii din domeniu si cei care prospecteaza piata imobiliara sunt invitati la Targul National Imobiliar TNI ce incepe vineri, 19 mai, ora 10.00 la Palatul Parlamentului. Evenimentul are loc pana duminica, 21 mai, iar accesul se realizeaza din Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuze 117, 136, 385, statia Casa Academiei), vizitatorii ce se deplaseaza cu masina personala avand posibilitatea de a parca gratuit in curtea interioara a Palatului Parlamentului.
Fiind un eveniment de amploare nationala si renume international, prin vizitarea Targul National Imobiliar aveti acces la dezvoltatori si agentii imobiliare ce prezinta oferte imobiliare actualizate, supuse unor campanii speciale de reducere de preturi, puteti discuta direct cu experti in domeniu ce va pot consilia in luarea celor mai bune decizii si puteti observa tendintele actuale din piata imobiliara.
 
Bilet intrare 20 RON sau acces gratuit pe baza QR codului generat cu aplicatia TNI!
Organizatorii recomanda vizitatorilor sa instaleze aplicatia de mobil TNI, ce faciliteaza schimbul datelor de contact cu participantii targului in mod rapid si sigur. In plus, vizitatorii au acces gratuit in baza QR codului generat de aplicatia de mobil TNI. Aplicatia este disponibila pe GOOGLE PLAY si APP STORE. Fara QR cod generat cu aplicatia de mobil TNI, costul biletului de intrare este de 20 de lei.

Proprietati imobiliare de la 32.500 de euro la 18 milioane USD
"Editia TNI ce are loc in perioada 19-21 mai la Palatul Parlamentului reuneste 110 companii expozante, ce au pregatit peste 20.000 de oferte de locuinte noi, dar si vechi: de la proprietati low cost, apartamente in blocuri cu regim mic de inaltime, apartamente premium in centrul capitalei, proprietati de tip boutique, imobile exclusive, constructii tiny house, vile la periferia capitalei, case timberframe, pana la penthouse-uri si oportunitati de investitii pe litoralul romanesc, in Dubai, Spania si chiar Miami.
Proprietatile noi ofertate in cadrul evenimentului au pretul de pornire de 32.500 euro pentru o garsoniera in zona de sud a capitalei, ce face parte din portofoliul Premier Imobiliare si ajung pana la 18 milioane de dolari, pentru cea mai scumpa ferta promovata la targ, ce este un apartament de lux in Miami SUA, cu facilitati multiple de agrement, situat in apropierea oceanului, din portofoliul Emax Real Estate.
Pentru a fi un eveniment complet si a raspunde la nevoilor tuturor clientilor, aceasta editie TNI reuneste inclusiv proprietati vechi, oferte de inchiriere si un numar record de institutii financiar bancare pregatite sa ofere variante avantajoase de finantare vizitatorilor targului imobiliar", a declarat Cristina Bercea, PR Manager al Targului National Imobiliar.
Printre companiile, asociatiile profesionale si proiectele imobiliare prezente la targul imobiliar se numara: Plaza Residence, OBA Different by Luxury, Axxis Nova Resort & Spa, Emax Real Estate, Imobiliare Dubai, EnVogue Residence, e-ON, Titirez.ro, Villa Nova Residence, 81 Residence, Magnolia Urban Residence, Dimmer, Ambiance Residence, Imobiliare.net, Avangarde by the lake, IMOBILIARE.ro, Roka Residence Colentina, Campisi Emirates, ImoPR, Bella Vitta Residence, 8 Residence Balotesti, Panorama City, Central Address, Ideal Residence, Premier Imobiliare, Cavar Residence, Imopedia.ro, Prestige Residence, Becali Imobiliare, Drumul Taberei Residence, National Association of Realtors NAR, Asociatia Romana a Electricienilor AREL, Asociatia Brokerilor Imobiliari ABI, Clubul Profesionistilor in Imobiliare CPI, Logicassa, Alpha Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Bayer Credit, Nataela Residence, Eurolife FFH, Cipriani Residences Miami, Saint Regis Residences Miami, Damac Bay 2 by Cavalli Dubai, Nils Imobiliare, Apulum94, ZeeN Casa, New Residences etc.
 
Cresc sau scad preturile locuintelor? Estimari pentru perioada urmatoare
Conform indicelui Imobiliare.ro, la nivel national pretul mediu solicitat in luna aprilie pentru o locuinta a ajuns la valoarea de 1.425 euro/mp, in scadere cu 0,6% fata de luna martie 2023, dar in crestere cu 0,6% fata de luna aprilie 2022. In capitala valoarea medie actuala este de 1500 euro/mp, iar Clujul se mentine orasul din tara cu cel mai scump pret pe mp, respectiv 2.421 euro/mp.
"Desi asteptarea generala viza corectii importante de pret pe piata rezidentiala, iata ca tranzactiile nu sunt inghetate si in plus se observa o consolidare a preturilor. Exista totusi contraste, acele segmente dependente de finantare bancara - mass-market in general - sunt supuse unor presiuni, in timp ce proiectele imobiliare care au un concept de locuire bine conturat, un amplasament bun si care au pus consumatorul si nevoile acestuia in centrul atentiei, au atuuri incontestabile. De asemenea, in perioada aceasta, diferentele de pret intre nou si vechi, intre medium-high, premium si mass market se vor accelera. Pentru perioada urmatoare premisele sunt bune, prognozele privitoare la inflatie sunt revizuite in mod pozitiv, exista indicii clare ca dobanzile vor incepe sa scada, iar veniturile vor creste cel putin in acelasi ritm cu inflatia, pastrandu-se astfel puterea de cumparare. In aceste conditii, estimam o reluare a tranzactiilor, iar pe masura ce trece timpul si preturile actuale se mentin, posibilitatea ca acestea sa scada devine tot mai mica. Asadar, este o perioada propice pentru achizitii, daca nevoia de locuire si accesul la finantare exista", a explicat Daniel Crainic, Director Marketing Imobiliare.ro.
 
Dezvoltatorii investesc in facilitati de exceptie pentru clienti
In momentul de fata se resimte un trend puternic de dezvoltare de proiecte imobiliare complexe, care ofera o gama larga de facilitati pentru clienti, cu accent pe eficienta energetica. Aceasta tendinta se datoreaza cresterii interesului romanilor pentru optiuni de locuit durabile, ecologice ce implica cheltuieli mai mici de intretinere.
"Inca din fazele de conceptie a proiectului EnVogue Residence, am pus un accent deosebit asupra calitatii vietii pe care urmeaza sa o oferim viitorilor locatari ai ansamblului. Astfel ca, dincolo de suprafetele generoase, materialele si finisajele de calitate superioara, am inclus panouri fotovoltaice pentru reducerea costurilor la electricitate si o facilitate foarte importanta pentru siguranta rezidentilor: adaposturile de protectie civila. Un alt aspect important, avand in vedere evenimentele de la inceputul acestui an, este ca, desi normativul in vigoare impune constructiilor noi sa reziste la cutremure de pana la 8,5 grade pe scara Richter, cladirile noastre au fost proiectate sa faca fata unor seisme de pana la 8,9 grade pe scara Richter. Preturile de lista ale apartamentelor din proiectul EnVogue Residence, pornesc de la 57.400 de euro pentru garsoniere, 64.800 de euro pentru studiouri si 79.000 de euro pentru doua camere, in vreme ce pentru 3 camere se situeaza la 121.700 de euro - toate aceste sume incadrandu-se in plafonul actual pentru TVA de 5%. In cadrul Targului National Imobiliar - TNI oferim reduceri de pana la 150 de euro pe metru patrat util pentru apartamentele din cadrul proiectului nostru - ceea ce inseamna ca, raportat la valoarea totala a unei unitati locative, discountul poate ajunge pana la circa 13.800 de euro", a subliniat Radu Dumitrescu, Sales Manager EnVogue Residence.
 
Cartierele din Capitala cu cele mai accesibile preturi la imobile
Conform datelor portalului Anuntul.ro, partener al Targului National Imobiliar, cele mai accesibile imobile din capitala se gasesc in momentul de fata in cartierele Berceni- Giurgiului, Colentina-Obor, Drumul Taberei- Ghencea si Rahova-Sebastian, iar la polul opus se situeaza apartamentele amplasate in cartierele Aviatiei, Unirii, Victoriei - Romana si Baneasa.
"La editia din 19-21 mai 2023 a TNI, compania imobiliara Premier se prezinta cu oferte foarte atractive din toate subzonele sectorului 4 (Giurgiului, Brancoveanu, Alexandru Obregia, Metalurgiei, Aparatorii Patriei, Berceni, Oltenitei), sectorului 3 (Mihai Bravu, Unirii, Pallady), Popesti - Leordeni si al comunei Berceni. Ca tipuri de oferte, prezentam vizitatorilor TNI o gama extrem de variata de imobile: garsoniere cu preturi de la 32.500 euro, apartamente cu 2, 3 si 4 camere, penthouseuri si duplexuri. De asemenea, ca unicitate, compania imobiliara Premier prezinta bunuri viitoare (ansambluri rezidentiale aflate in diverse stadii de executie), imobile noi, dar si imobile din piata veche", a declarat Giulio Angheloiu, General Manager Premier Imobiliare.
Cunoscuti pentru calitatea exceptionala la preturi competitive, Roka Residence ofera un discount special vizitatorilor TNI. "Suntem incantati sa participam la Targul National Imobiliar, un eveniment care faciliteaza intalnirea cererii cu oferta in sectorul imobiliar. La Roka Residence Colentina ne concentram pe aducerea de valoare clientilor nostri, oferind oportunitati de investitii solide. Preturile pornesc de la 49.000€ TVA inclus pentru garsoniere si respectiv 79.000€ TVA inclus pentru apartamentele cu doua camere. Aceasta este o ocazie unica de a investi in proprietati de inalta calitate la preturi competitive", a precizat Adina Matei, Sales Manager Roka Group
 
Specialistii au calculat cresterile pe piata chiriilor
Dupa perioada dificila prin care a trecut in timpul pandemiei, in prezent, piata chiriilor din Romania a revenit aproape de normalitate. Pe durata celor 3 zile de eveniment, vizitatorii Targului National Imobiliar au acces inclusiv la oferte de inchirieri de proprietati in Capitala.
"Dupa cum se stie, vanzarile si inchirierile de locuinte functioneaza dupa principiul vaselor comunicante, astfel ca starea de relativa expectativa ce afecteaza in momentul de fata cel dintai segment de activitate, pe fondul majorarii costurilor de creditare, nu face decat sa alimenteze cererea pentru cel de-al doilea. La aceasta se adauga, desigur, faptul ca piata inchirierilor a revenit, in proportie de 80-90% putem spune, la normalitate dupa scaderea provocata de pandemie - asta in conditiile in care majoritatea facultatilor au reluat, cel putin in parte, cursurile fata in fata, iar companiile opteaza, de regula, pentru sistemul de lucru hibrid, care impune prezenta la birou a angajatilor, chiar daca nu zilnic. Aceste doua tendinte, ce se potenteaza reciproc, contureaza un interes robust pentru inchirierea de locuinte, cel putin in marile orase - si contribuie, implicit, la mentinerea unui trend general ascendent al chiriilor, desi marjele anuale de crestere sunt vizibil mai temperate comparativ cu preturile de vanzare", a subliniat Costina Petrescu, CEO Titirez.ro & imoPR.
 
Randamente maxime pentru investitiile profitabile ce se pot realiza in Dubai
Sectorul imobiliar din Emiratele Arabe Unite se afla intr-o continua expansiune, iar investitorii pot gasi o gama variata de proprietati disponibile, de la apartamente mici si pana la vile luxoase si proiecte rezidentiale exclusiviste.
"Investitiile in proprietati imobiliare din Dubai au fost extrem de profitabile in ultimii ani, iar valoarea unei proprietati poate creste cu 30% pana la 100% in timp. Interesul romanilor pentru achizitii imobiliare in Dubai este in crestere, avand in vedere avantajele financiare pentru investitori, faptul ca nu exista taxe pe profit, pe proprietate, inchiriere sau revanzare, planurile de plata flexibile, preturi care incep de la 150.000 euro, faptul ca investitia este protejata de guvern, plata ratelor si dupa primirea cheilor, randamente ridicate ale chiriilor si posibilitatea de a detine proprietati pe viata. Investitiile inteligente in Dubai pot oferi un randament de peste 70% pe an - un lucru nemaiintalnit in lume. In consecinta, se prognozeaza ca cererea de proprietati va continua sa creasca in 2023, iar preturile proprietatilor s-ar putea aprecia cu cel putin 10-15%", a declarat Mircea Branzei, Owner & Founder ImobiliareDubai.ro
"La standul Campisi Emirates vizitatorii TNI au posibilitatea de a investi in Dubai si Abu Dhabi, in proprietati imobiliare cu preturi incepand de la 180.000 euro. In plus, oferim o reducere speciala de 10% pe toata durata targului imobiliar, un pachet de calatorie inclus, posibilitatea de plata catre dezvoltator pe o perioada de 6 ani, ROI garantat si asistenta profesionala pe durata achizitiei", a adaugat Gabriel Oprea, International Sales Manager Campisi Holding.
 
Investitii imobiliare in Spania, la preturi intre 100.000 de euro si 10 milioane euro
In cadrul Targului National Imobiliar din 19-21 mai de la Palatul Parlamentului vizitatorii au acces la oportunitati de investitii imobiliare intr-o zona extrem de populara, pentru cei care cauta un climat placut si un nivel de trai ridicat.
"Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume si in ultimii ani a devenit o destinatie populara pentru investitii imobiliare. Exista multe avantaje pentru achizitiile imobiliare in aceasta tara, cum ar fi: preturile accesibile, sistemul fiscal avantajos cu taxe reduse, infrastructura modernizata, climatul excelent cu 320 zile de soare, oportunitati de inchiriere si programe de zbor pe tot parcursul anului. Portofoliul agentiei Casa Spania cuprinde peste 200 de proprietati deosebite cu vederi uimitoare la Marea Mediterana, iar preturile pornesc de la 100.000 de euro si ajung pana la 10 milioane de euro", a declarat Dorina Popovici, Director General Casa Spania 24.
 
Investitii imobiliare in Miami, Florida, la preturi intre 600.000 UDS si 18 milioane USD
Dupa Dubai, Andreea Popa, fondator Emax Real Estate, deschide piata din Florida alaturi de cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Statele Unite si prezinta in cadrul TNI o serie de ansambluri rezidentiale premium si de lux din Miami.
"Dupa aproximativ trei ani in care am oferit romanilor sansa de a cumpara, in scop investitional, proprietati rezidentiale premium si de lux in Dubai, intrarea pe piata din Miami, o premiera pentru Romania, reprezinta trecerea noastra, detasata, la urmatorul nivel. Stim ca activele imobiliare continua sa prezinte un interes ridicat pentru romani, cu atat mai mult in actualul context economic, iar posibilitatea de a face achizitii in SUA, tara mai putin expusa amenintarii directe a razboiului ruso-ucrainean, ni se pare una extrem de atractiva. Asta cu atat mai mult cu cat vorbim de o piata imobiliara solida, cu traditie, iar Florida - si, mai specific, Miami - reprezinta una dintre cele mai populare destinatii de vacanta de pe continentul american. Preturile pornesc de la 600.000 de dolari pentru un studio ce este amplasat aproape de ocean, are multiple facilitati de agrement si ofera si posibilitate de a obtine un permis de sedere temporar si ajung pana la maxim 18 milioane de euro", a precizat Andreea Popa, Founder & CEO Emax Real Estate.
 
Creste interesul pentru achizitia de apartamente in scop investitional, iar ratele direct la dezvoltator sunt metoda preferata de plata
Dezvoltatorii imobiliari privesc cu optimism evolutia pietei imobiliare in anul 2023 si sunt pregatiti sa vina in intampinarea clientilor cu solutii financiare atractive si oferte speciale.
"Observam o crestere a interesului pentru achizitia de apartamente noi in scop investitional, principala cauza din spatele acestei tendinte fiind, desigur, randamentul atractiv de 7-10% al imobilelor marca OBA Different by Luxury. Venim in sprijinul clientilor nostri cu solutii financiare diversificate, cum ar fi: plata in avans cu discount, rate la dezvoltator, plata esalonata pana la finalizarea constructiei si desigur plata prin credit bancar. Mare parte din cei care cumpara in aceasta perioada apartamente dispun de bani cash si apeleaza la solutia de rate la dezvoltator. Pe perioada Targului National Imobiliar oferim reduceri importante de 10% la apartamentele din proiectele: OBA Tower, OBA Lake 2 si Urban Residence", a declarat Bogdan Alexandru Onea, CEO al O.B.A. Different by Luxury.
 
Piata imobiliara de la malul Marii Negre preferata de cei ce vor sa investeasca in tara
In ultimii ani, piata imobiliara de la malul Marii Negre a cunoscut o dezvoltare semnificativa, datorita interesului crescand al investitorilor. Zonele cele mai cautate sunt Mamaia si Constanta, unde sunt dezvoltate complexe imobiliare cu apartamente de lux.
"Segmentul imobiliar de lux de la malul Marii Negre, pe care AXXIS Nova Resort & SPA il reprezinta cu succes, trece printr-o perioada buna. Litoralul reprezinta un sector al acestei piete care este mai greu afectat de fluctuatii din simplul motiv ca este foarte redus ca spatiu. Orice oras se poate extinde pe mai multe directii, se poate face rost de teren pentru dezvoltari si de-a lungul drumurilor nationale sau autostrazilor, dar de metri patrati de litoral - nu. Clientii au inteles ca, in cazul locuintelor de vacanta, preturile se regasesc in calitatea superioara a materialelor de constructie, in generozitatea suprafetelor apartamentelor si in pozitia exceptionala in prima linie la mare. La TNI, AXXIS Nova Resort & SPA vine cu o oferta de nerefuzat! Doar pe perioada targului, orice contract de rezervare semnat vine la pachet cu o reducere de 50% din pretul locului de parcare", a explicat Alexandru Bocunescu - director vanzari AXXIS Nova Resort & SPA.
 
Alternative - Casele pe structura de lemn, tot mai preferate de romani!
Casele pe structura de lemn, cunoscute si sub denumirea de case timber frame, sunt o optiune tot mai populara pentru cei care doresc sa isi construiasca o casa pe un teren pe care il au deja in proprietate sau sunt interesati sa isi extinda proprietatea actuala. Aceasta tehnologie de constructie, care are o istorie de sute de ani, a devenit din ce in ce mai solicitata in ultimii ani, datorita multiplelor avantaje pe care le ofera.
"Principalele avantaje ale caselor timber frame sunt durabilitatea si rezistenta. Structura de lemn poate rezista chiar si la cutremure puternice sau la alte evenimente naturale extreme, precum furtunile sau inundatiile. Casele pe structura de lemn sunt de asemenea mai rapide de construit decat casele traditionale din caramida sau beton, deoarece componentele structurii de lemn sunt fabricate in prealabil intr-un mediu controlat si acest lucru se traduce printr-o economie semnificativa de timp si bani", a precizat Ovidiu ANDREI, Director Comercial Logicassa.
 
Pavilion dedicat "Green Homes", in cadrul TNI
Vizitatorii TNI sunt invitati la standul dedicat "Green Homes " certified by Romania Green Building Council. "Green Homes" sunt acele locuinte sustenabile, proiectate sa minimizeze impactul asupra mediului inconjurator, sa optimizeze utilizarea resurselor naturale, in timp ce ofera un stil de viata confortabil si modern. Printre caracteristicile cheie ale locuintelor "verzi", sustenabile se numara izolatia termica avansata ce reduce pierderile de caldura si economiseste energie, panouri solare si alte surse de energie regenerabila, precum si sisteme de reciclare a apei si de colectare a apei de ploaie pentru utilizare in irigarea gradinilor, sisteme de iluminare si incalzire cu consum redus de energie, precum si facilitati pentru colectarea si reciclarea deseurilor.
"Numarul dezvoltatorilor de locuinte mai sustenabile este in continua crestere. Colaboram cu peste 60 de dezvoltatori de proiecte rezidentiale, certificarea Green Homes fiind cel mai robust sistem international de certificare, conceput special pentru imbunatatirea sectorului rezidential. Exista in prezent peste 17.000 de locuinte certificate sau in curs de certificare cu o valoare de piata de peste 3.5 miliarde de euro. Locuintele certificate de Romania Green Building Council sunt eligibile pentru finantare prin creditele imobiliare verzi oferite de cele 9 banci partenere: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BCR, Libra Bank, Vista Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, BRD si Procredit Bank", a declarat Monica Ardeleanu, Executive Director and Research Director, Romania Green Building Council.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
theda mar
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
Ubitech
strabag nivel 1
concelex
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander