Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - DAMILA va deschide doua noi linii de productie, in 2015
DAMILA va deschide doua noi linii de productie, in 2015
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2014 18:55
La sfarsitul primului semestru din 2014, cifra de afaceri a producatorului de sisteme de invelitori metalice si plasa sudata Damila a inregistrat o crestere de 16,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar marja comerciala a crescut cu 21,9%. "Aceste rezultate pozitive, consemnate intr-un context economic extrem de dificil, se datoreaza efortului financiar semnificativ, de peste 6 milioane de euro, pe care societatea l-a facut in ultimii ani, in dezvoltarea capacitatilor de productie, respectiv a fabricii de fasonat otel-beton din judetul Ilfov, cu o capacitate lunara de peste 1.000 de tone, a unitatii de productie a plaselor sudate (peste 1.500 tone/luna) si fabrica pentru productia de tigla metalica marca «Rodach», din judetul Valcea", a declarat Mihaela Roventa, directorul general al Damila. In prezent, circa 20% din cifra de afaceri aferenta activitatii comerciale a firmei este reprezentata de productia vanduta, obiectivul societatii fiind ca aceasta pondere sa atinga un nivel de minimum 40% in urmatorii trei ani.
In pofida acestor rezultate pozitive pe care Damila le-a inregistrat in acest an, considerand contextul economic actual in care investitiile straine directe in Romania au scazut, in primele sase luni, cu 10,3% sub nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, iar Guvernul a "sugrumat" investitiile publice, pana la sfarsitul anului curent compania va inchide doua depozite, respectiv pe cele din Pantelimon (judetul Ilfov) si Timisoara. "Inchiderea celor doua depozite nu va avea un efect negativ asupra obiectivelor stabilite ale societatii, intrucat cea mai mare parte a activitatii comerciale a celor doua depozite ce vor fi inchise va fi preluata de cele din Bragadiru (judetul Ilfov) si Ramnicu Valcea", a explicat Mihaela Roventa. In acest context economic instabil, societatea este preocupata de reducerea costurilor variabile, de imbunatatirea profitului operational (nivelul EBITDA) si de pastrarea ratingului financiar in fata creditorilor, astfel incat Damila sa atraga resursele financiare necesare continuarii planului de investitii stabilit pe termen mediu si lung. In anul 2015, compania va efectua investitii noi in capacitati de productie, urmand a dezvolta o fabrica noua de fasonare a otelului-beton in judetul Valcea, precum si o linie moderna si complet automatizata pentru productia de plasa sudata.
In ceea ce priveste afacerile din 2014, conducerea Damila estimeaza ca va inregistra o crestere a cifrei de afaceri de minimum 15% fata de nivelul din 2013, iar profitul net - ca sursa financiara principala pentru investitii - va fi de cel putin 2,5 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere