Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - DONALAM: 15.000 de tone de otel-beton produs la Targoviste va ajune in proiecte
DONALAM: 15.000 de tone de otel-beton produs la Targoviste va ajune in proiecte
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 07 Oct 2022 12:06
Florin Spataru, ministrul Economiei s-a aflat, ieri, 06 octombrie 2022, in judetul Dambovita, pentru o vizita la combinatul de Oteluri Speciale Donalam Targoviste.
„Ministerul Economiei a lansat o schema de ajutor de stat, in valoare de 300 de milioane de euro, care, printre altele, incurajeaza si sprijina preluarea de platforme industriale sau unitati nefunctionale si retehnologizarea acestora. Reindustrializarea este un obiectiv european, iar Romania are toate argumentele sa faca pasi concreti in aceasta directie. Am vizitat, astazi, combinatul de oteluri speciale de la Targoviste care este un model de business de succes. M-a bucurat sa aflu ca la Targoviste exista planuri de dezvoltare de 500 de milioane de euro pentru constructia unei noi fabrici eco-inteligente de otel beton si sarma laminata, modernizarea si retehnologizarea vechiului combinat precum si constructia unui parc fotovoltaic”, a declarat Florin Spataru, Ministrul Economiei.
Investitia Beltrame Group, pe langa componenta economica are un impact social semnificativ pentru judetul Dambovita. In prezent compania are un numar de 480 de angajati si vizeaza angajarea a 250 de persoane noi pana la sfarsitul anului.
„Combinatul de Oteluri speciale va contribui la dezvoltarea rapida a judetului Dambovita, atat prin noile tehnologii care vor fi utilizate, cat si prin locurile de munca create directe si indirecte”, a conchis Florin Spataru, Ministrul Economiei.
Ministrul economiei continua vizita la Dambovita la uzinele Mija, Moreni si Dragomiresti din industria de aparare.
 
Activitatea combinatului, afectata de cresterea preturilor la energie
Cresterea preturilor la energia electrica si gaze a afectat producatorii locali din domeniul siderurgiei si s-a pierdut la nivel de competitivitate, a declarat, joi, directorul general al AFV Beltrame in Franta si Romania, Carlo Beltrame.
"Obiectivul nostru este sa folosim activele existente acum la COS Targoviste pentru productia de oteluri speciale. Avem inceputa acum productia de oteluri speciale in Laminorul Mare si incepem si in Laminorul Mic. Cand combinatul nou va fi gata, vom incepe sa producem acolo otel beton. Se va construi otelarie si laminor. Cresterea pretului la energie clar ne-a afectat, si la gaze si la curent, cred ca este o problema la nivel european, atunci am pierdut la nivel de competitivitate in comparatie cu importul. Energia electrica a crescut de cinci ori, gazul de zece ori, total, in Targoviste impactul a fost mai mic pentru ca productia a inceput in iunie, la Calarasi, unde avem alt combinat, impactul a fost in jur de zeci de milioane de euro", a precizat directorul general al AFV Beltrame in Franta si Romania, Carlo Beltrame.
"Beltrame ne-a prezentat un proiect ambitios si care ar putea fi unic in lume, de aceea l-am invitat la Ministerul Economiei sa discutam aplicat despre strategia investitionala si modul in care statul roman va putea sprijini acest program", a adaugat Florin Spataru.
AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producatori de bare din otel si oteluri speciale din Europa, a achizitionat COS Targoviste in luna martie a acestui an. In iunie, compania a anuntat ca incepe productia de otel-beton sub brandul Donalam, ajungand astfel la doua unitati de prelucrare a otelului, in Calarasi si Targoviste.
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
MAKITA
siniat
konsent
quadratum
EDIT-Structural
CDS
Ubitech
leviatan
BogArt
concelex
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
viarom
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander