Agenda Constructiilor
Joi, 16 Iulie 2020
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - HEFEX: Proiect cu finantare europeana pentru retehnologizare
HEFEX: Proiect cu finantare europeana pentru retehnologizare
Hale & Structuri metalice Publicat de Simona Ene 29 Iun 2011 11:06
In acest an, compania Hefex (din Baia Mare) a demarat un plan de investitii in vederea cresterii capacitatii de productie. In acest sens, in prezent se afla in etapa finala de elaborare un proiect ce urmeaza a fi depus la inceputul lunii august a.c., pentru obtinerea de fonduri nerambursabile. Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) - Masura de Sprijin Financiar cu valoare cuprinsa intre 1,075 milioane de lei si 6,45 milioane de lei. Pentru detalierea activitatii si a perspectivelor de dezvoltare in conditiile actuale de piata, este prezentata, in continuare, opinia directorului comercial al companiei, Stefan Rusznak.
Cum estimati evolutia pietei specifice in 2011?
Din cauza contractiei semnificative a pietei constructiilor pe parcursul lui 2010, activitatea societatii noastre a inregistrat un regres valoric de aproximativ 60%-70%. In primul semestru al anului 2011 asistam la o revigorare economica, respectiv a fluxului de comenzi, ce influenteaza in mod pozitiv si sectorul specific. In acest context, previziunile noastre pentru intervalul urmator sunt pozitive, iar faptul ca am fost contactati pentru realizarea unor lucrari importante confirma abordarea optimista a estimarilor pentru anul in curs. Astfel, in prezent, principalul obiectiv al companiei consta in asigurarea unor servicii superioare din punct de vedere calitativ si livrarea comenzilor in termenul prestabilit cu beneficiarii lucrarilor, toate acestea fiind promovate la preturi competitive.
Care sunt principalele proiecte aflate in derulare?
In prezent, Hefex asigura executia si montajul structurilor metalice pentru obiectivele industriale ale companiilor Holcim (pe cele doua santiere deschide in Turda - Cluj si Alesd - Bihor), Silcotub (in Zalau - Salaj si Ploiesti - Prahova), Romaltyn Mining (in Baia Mare - Maramures), precum si realizarea unor hale metalice pentru beneficiari privati, printre care se amintim firmele Calex SRL si Debitare SRL (din Baia Mare), etc. Din punct de vedere cantitativ, doar pentru aceste obiective am livrat aproximativ 450 tone de confectii metalice. Totodata, valoarea medie a livrarilor anuale se situeaza la circa 1.400 tone de confectii metalice, pentru anul in curs fiind estimat un volum al vanzarilor de 900 tone. 
Ce rezultate financiare estimati pentru 2011?
Avand in vedere situatia actuala a pietei, pentru 2011 estimam dublarea nivelului cifrei de afaceri realizate anul trecut (in valoare de 4,13 milioane de lei), pana la 8 milioane de lei. Singura dificultate pe care o intrevedem in ceea ce priveste realizarea acestor obiective este legata de incertitudinea evolutiei economice pe plan autohton, mai ales din punct de vedere al investitiilor, ce genereaza o imposibilitate a anticiparii trendului general si - implicit - a elaborarii unei strategii de actiune/dezvoltare pe termen mediu/lung. Faptul ca nu putem planifica lucrarile ce vor fi efectuate decat cu doua sau trei luni inainte de initierea efectiva a acestora, nefiind definita inca o oarecare stabilitate investitionala, ne forteaza sa mentinem un nivel al preturilor aflat la limita minima a rentabilitatii.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelAUTODESKCOVID-19ALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere