Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - ISOPAN EST: Crestere cu 8% a productiei de panouri la fabrica din Bucuresti
ISOPAN EST: Crestere cu 8% a productiei de panouri la fabrica din Bucuresti
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 27 Mai 2020 12:08
Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, a produs 2,76 milioane mp de panouri termoizolante in fabrica din Bucuresti in 2019, in crestere cu 8% fata de nivelul realizat in anul anterior. Totodata, business-ul Isopan in Romania a ajuns la 53,6 milioane de euro, conform datelor companiei, care citeaza un studiu realizat de Neomar Consulting.
Productia Isopan Est a crescut constant in ultimii patru ani, fiind alimentata atat de consumul local, cat si de evolutia exporturilor, care anul trecut au ajuns aproape de un prag record de 1,5 milioane mp. Jumatate din productia companiei in Romania merge catre piete din Europa de Est. 
"Vom continua eforturile de a oferi calitate in Romania. Suntem optimisti si ne adaptam noilor conditii, chiar daca aceasta perioada este cu adevarat un test de stres pentru tot ceea ce inseamna productie locala. Cert este ca nevoia de spatii logistice, de productie si industriale este din ce in ce mai evidenta, iar investitorii continua constructia noilor proiecte. Prin urmare, estimam ca piata panourilor va ramane cel putin la nivelul din 2019, cu o orientare tot mai puternica spre produse de calitate ridicata", a declarat Toni Pera, directorul general al Isopan Est.
 
Piata de panouri termoizolante se va stabiliza la 8 milioane mp in 2020
Pentru anul in curs, conform studiului Neomar, piata locala de profil se va stabiliza la un volum de circa 8 milioane mp, similar cu nivelul anului trecut. In contextul actual, in care capacitatea lanturilor logistice si rapiditatea aprovizionarii sunt puse la incercare si devin prioritare, apare nevoia de noi proiecte si sunt stimulate investitiile pe plan local sau regional in domenii precum agricultura si productia zootehnica, depozitare si logistica, si productia industriala sau alimentara. Impreuna, aceste domenii au generat in 2019 circa 70% din cererea locala de panouri termoizolante, potrivit aceluiasi studiu.
De asemenea, analiza Neomar mai arata ca mai mult de 50% din piata locala este reprezentata de panouri realizate din otel cu o grosime de peste 0,5 mm, considerata o grosime de tabla buna in productia panourilor. In ceea ce priveste otelul folosit de Isopan Est in productia panourilor, anul trecut s-a inregistrat un procent de peste 70% cerere pentru grosimi de peste 0,5 mm (atat pentru panourile cu poliuretan, cat si pentru cele cu vata minerala pentru care se utilizeaza o grosime de 0,6 mm a otelului). 
 
Panourile cu vata minerala au crescut la 16% din totalul pietei
Volumul de panouri termoizolante cu vata minerala, care ofera performanta ridicata la foc, a ajuns la circa 16% din totalul pietei, acestea fiind in crestere si datorita cerintelor si reglementarilor impuse de lege pentru comportamentul cladirilor la foc. In acest sens, in urma cu doi ani, odata cu noile reglementari, Isopan Est a lansat a doua linie de productie dedicata panourilor cu vata minerala. Cele doua linii de productie automatizate in proportie de 85% pot produce zilnic 15.000 mp de panouri, echivalentul a 25% din suprafata construita la sol a Casei Poporului, potrivit datelor companiei.
Printre ultimele tehnologii lansate de Isopan se numara LEAF - dezvoltata pentru a oferi randament de izolare termica cu pana la 20% mai mare fata de produsele standard, siguranta si sustenabilitate - si Green Roof - sistem conceput pentru realizarea acoperisurilor verzi, tip terasa, ce ofera, dincolo de valoarea estetica, eficienta energetica si filtru de poluare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
MAKITA
EDIT-Structural
ness project
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander