Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LIBERTY Galati a raportat afaceri de 492 milioane de euro in trimestrul al doilea
LIBERTY Galati a raportat afaceri de 492 milioane de euro in trimestrul al doilea
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 10 Aug 2021 11:58
LIBERTY Galati, cel mai mare producator integrat de otel din Romania, a raportat o serie de rezultate foarte solide pentru al doilea trimestru al acestui an, cu EBITDA (castigul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) in crestere cu peste 60% fata de trimestrul precedent, care a reprezentat cel mai bun rezultat inregistrat din 2008 si pana in prezent. Combinatul isi ridica acum nivelurile de productie si a facut progrese suplimentare in privinta proiectelor strategice necesare transformarii unitatii, pentru a se atinge neutralitatea de carbon pana in 2030.
Compania a raportat rezultate excelente pentru trimestrul incheiat la 30 iunie 2021, cu o cifra de afaceri de 2,4 miliarde RON (492 milioane EUR) si EBITDA de 412 milioane RON (84 milioane EUR), in crestere cu 37% si respectiv 61% fata de rezultatele bune din trimestrul incheiat la 31 martie 2021. Combinatul este in prezent in curs de crestere a productiei catre nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane in 2020 si a livrat catre clienti 566.000 de tone in T2, cu 7% mai mult decat in primul trimestru.
Echipa de conducere a facut progrese suplimentare in pregatirea proiectelor majore, necesare imbunatatirii infrastructurii existente a LIBERTY Galati si a calitatii portofoliului sau de produse, precum si a initiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului intr-un furnizor de otel neutru de carbon pana in 2030.
Acest progres catre CN30 va fi potentat de Memorandumul de Intelegere, semnat in luna iulie, pentru crearea unui cadru de colaborare tehnica si de cercetare cu Centrul Roman al Energiei, grupul international de inginerie MTAG Elvetia, I.C.S.I. Ramnicu Valcea – un institut de cercetare si dezvoltare - si Adrem, o companie de servicii energetice orientata spre inovatie, eficienta si durabilitate. Cadrul va promova, facilita si consolida eforturile colective ale partenerilor in cercetarea, inovarea si dezvoltarea afacerilor pentru noi tehnologii de producere de energie si combustibili in special pe baza de hidrogen.
Sanjeev Gupta, Presedinte Executiv al LIBERTY Steel Group, a declarat: „Echipa de la Galati a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un inceput de an foarte bun, pentru ca acum sa obtina o alta serie de rezultate-record. Am asteptari din partea echipei: sa creasca si mai mult productia si sa contribuie la eforturile catre atingerea obiectivelor GREENSTEEL si a adevaratei neutralitati de carbon. In ultimele saptamani - cat am fost la Galati si la Bucuresti - m-am bucurat sa lucrez impreuna cu echipa si cu partenerii nostri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi in centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL.”
Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galati a spus: „As dori sa multumesc tuturor celor din echipa de la Galati pentru aceste rezultate extraordinare. Am imbunatatit nu numai performantele financiare si operationale ci si calitatea produselor si serviciile pentru clienti. Acum ne vom concentra pe progresul proiectelor pe termen mediu si lung din calatoria noastra catre neutralitatea emisiilor de carbon, precum si pe munca asidua de a atrage tinerii noi colegi - muncitori si specialisti - care ne pot ajuta sa ne pregatim pentru acel viitor”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMhiltiVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CDS
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
grundfos
viarom
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
MAKITA
leviatan
FRONTALE
noark
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica