Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LIBERTY Galati: Cifra de afaceri de 359 milioane euro in primul trimestru al acestui an
LIBERTY Galati: Cifra de afaceri de 359 milioane euro in primul trimestru al acestui an
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2021 11:58
LIBERTY Galati, cel mai mare producator integrat de otel din Romania, a raportat o serie de rezultate puternice pentru primul trimestru al acestui an, care pornesc de la imbunatatirile de productie obtinute in 2020. Combinatul si-a crescut acum obiectivul de productie pentru 2021 si accelereaza planificarea proiectelor strategice necesare transformarii unitatii catre neutralitatea amprentei de carbon, pana in 2030.
Compania a raportat rezultate solide pentru trimestrul incheiat la 31 martie 2021: o cifra de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 milioane de Euro) si EBITDA (profit operational inainte de scaderea amortizarilor, dobanzilor si impozitul pe profit) de 256 milioane de lei (52 milioane de Euro), cele mai bune rezultate trimestriale inregistrate din 2008 pana in prezent. Este o continuare a evolutiei pozitive din cea de-a doua jumatate a anului trecut. In 2020 LIBERTY Galati a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 4,7 miliarde de lei (1 miliard de Euro) si EBITDA de 187 milioane de lei (38 milioane de Euro).
Compania este in prezent in cursul unei cresteri semnificative de productie, atingandu-se aproximativ 531.000 de tone in primul trimestru al anului 2021. Acest lucru se compara cu cele aproape 2 milioane de tone de otel livrate in 2020, realizate in pofida faptului ca prima jumatate a anului 2020 a fost afectata de provocarea extrem de dificila cu care s-a confruntat piata europeana a otelului si exacerbata de pandemia Covid-19, aspecte care au fortat un numar de clienti-cheie sa isi opreasca operatiunile. Datorita imbunatatirilor operationale si gestionarii eficiente a productiei sale, Combinatul nu a trebuit sa isi inceteze operatiunile - asa cum au facut multi alti producatori europeni - ci a continuat sa isi serveasca, prompt, clientii. Piata si-a revenit in a doua jumatate a anului.
Echipa de conducere accelereaza acum pregatirea unei game de proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii existente si a calitatii portofoliului de produse, precum si a initiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului intr-un furnizor GREENSTEEL, neutru de carbon, pana in 2030. Acestea includ implementarea a doua cuptoare cu arc electric, o instalatie de reducere directa a fierului, o capacitate care sa produca hidrogen precum si parcuri de energie regenerabila solara si eoliana. Aceste proiecte vor fi sustinute de colaborari cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, cu un institut de cercetare-dezvoltare si se vor concretiza in teme de cercetare care vor spori capacitatea Combinatului de a utiliza tehnologia de fabricare a otelului bazata pe hidrogen.
Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galati, de la 1 iunie 2021, a declarat: „Sunt extrem de mandra de rezultatele obtinute de LIBERTY Galati, unitatea emblematica a LIBERTY Steel Group in Europa, pentru produse plate. Concentrarea, angajamentul si determinarea colegilor nostri din Galati ne-au permis sa depasim provocarile din ultimul an si ne-au asigurat ca putem continua sa ne servim clientii fara intrerupere, chiar si in cele mai dificile momente. Suntem foarte incantati ca Alianta GFG isi pastreaza angajamentul de a construi un viitor durabil pentru Combinat, astfel incat sa putem contribui la economia regiunii si a Romaniei, in anii urmatori. Rezultatele pentru primul trimestru sunt cele mai bune pe care le-am vazut de multi ani incoace, dar ne asteptam la rezultate chiar mai bune in al doilea trimestru”.
Aida, care lucreaza in Combinatul de la Galati de mai bine de 20 de ani, inclusiv ca Director Financiar, este prima femeie care conduce unitatea in cei 55 de ani de la infiintarea acesteia, precum si prima aflata la conducerea unei fabrici metalurgice de asemenea proportii din Romania. Aida mai are si responsibilitatea conducerii LIBERTY Skopje, o unitate de laminare din Macedonia de Nord.
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
rigips
quadratum
viarom
MAKITA
ness project
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
concelex
leviatan
noark
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander