Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - Productie record in 2023 pentru Isopan Est, liderul pietei de panouri termoizolante
Productie record in 2023 pentru Isopan Est, liderul pietei de panouri termoizolante
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 09 Mai 2024 11:16
Isopan Est, liderul absolut al pietei de panouri termoizolante din Romania, a incheiat anul 2023 cu o productie record pentru companie. Aproximativ 3,9 milioane de metri patrati de panouri sandwish au fost fabricati de Isopan pe parcursul anului trecut, ceea ce corespunde unei cote de piata de 23,6% pe segmentul de productie. Aceasta cantitate a fost distribuita atat intern, cat si exportata in tarile din Europa Centrala si de Est, produsele Isopan fiind utilizate in proiecte semnificative.
2023 a fost un an de consolidare si de ajustare la noile realitati ale pietelor. Proiecte importante au fost demarate sau reluate, costurile materialelor au inceput sa scada dupa valul inflationist sever, insa dificultatile logistice au fost resimtite in continuare. In perspectiva acestor conditii deloc ideale, performanta realizata de Isopan este cu atat mai impresionanta.
Conform analizei pietei de panouri termoizolante realizata de agentia Neomar, Isopan a produs anul trecut 3,91 milioane de metri patrati de panouri. Fata de 2022, atunci cand au fost produsi sub 3,5 milioane de metri patrati, cresterea la nivelul productiei este de 12%. Iar fata de 2021, atunci cand la Isopan productia a fost de 3,166 milioane de metri patrati de panouri, cresterea este de peste 23%.
Cea mai mare parte a panourilor produse de Isopan anul trecut au fost utilizate in Romania, cu peste 2,6 milioane de metri patrati comercializati pe plan intern. Si la acest capitol cresterea este una insemnata, de la 2,1 milioane de metri patrati in 2022 si 1,7 milioane in 2021. Cererea tot mai mare pentru produsele Isopan arata si o maturizare tot mai vizibila a pietei, care cauta acum produsele de calitate, nu neaparat pe cele mai accesibile.
Pe parcursul anului trecut, Isopan a finalizat o investitie de un milion de euro intr-un produs de ultima generatie, este vorba despre FORTELIA, ce reprezinta un nou standard in sectorul panourilor sandwich. In acelasi timp, a fost demarata investitia in extinderea capacitatilor de stocare a materiilor prime, un nou depozit de produse chimice cu o sala de amestec speciala pentru dezvoltarea de noi solutii sau tipuri de spuma, concomitent cu implementarea SAP.
 
 
„2023 a fost un an interesant si plin de provocari. Ceea ce ne bucura este faptul ca observam un interes tot mai mare catre produse si solutii de top, deoarece dezvoltatorii investesc in constructii de viitor, sigure, de calitate. Iar faptul ca marile proiecte de referinta din industrie sunt proiecte pentru care Isopan a propus si livrat produse, nu poate fi decat o mandrie si o confirmare a faptului ca facem bine ceea ce facem, deoarece pentru noi serviciile oferite, de la optimizarea proiectului si suportul tehnic oferit, la vizitele in santier, la productia si livrarea produselor in cele mai bune conditii si asistenta oferita pana dupa montaj, sunt extrem de importante si spunem noi ca sunt cele ce ne diferentiaza. Spre exemplu, departamentul tehnic intern, din Romania, numai anul trecut a gestionat peste 100 de proiecte. Unul dintre momentele semnificative de anul trecut a fost lansarea unui nou produs - FORTELIA. Vorbim despre un produs de ultima generatie, dezvoltat de departamentul de Cercetare & Dezvoltare Isopan Italia in colaborare cu Universitatea din Trieste si cu Universitatea Politehnica din Milano, care va schimba in urmatorii ani modul in care se construieste in acest segment. FORTELIA reprezinta noua generatie de panouri termoizolante pentru toate solutiile de anvelopare: acoperisuri plane, acoperisuri inclinate, inchideri laterale. Datorita designului inovator, Fortelia permite o reducere a izolatiei cu pana la 25%, pastrand intacte valorile performantei termice, ofera capacitate portanta imbunatatita cu cca 50% si permite interaxe extinse cu pana la 50%. Avem incredere in FORTELIA si suntem convinsi ca vom vedea din ce in ce mai des aceasta solutie integrata in cadrul proiectelor din Romania. Si, de asemenea, continuam sa dezvoltam noi produse destinate arhitecturii industriale, ce pun accent si pe partea estetica”, a declarat Alexandru Ciuca, director tehnic Isopan Est.
Chiar daca nu a fost cel mai prietenos an cu business-urile, 2023 a adus pentru Isopan nu doar consolidarea pozitiei de lider al pietei din Romania sau un record de productie, si oportunitatea de continua investitiile in dezvoltarea companiei.
Unul dintre proiectele cu o destinatie speciala in care Isopan a avut sansa de a-si aduce contributia este cel din Turcia, compania livrand 187.000 de panouri termoizolante ce au fost utilizate pentru constructia unor locuinte provizorii pentru sinistrati. Echipa Isopan a dat dovada de implicare si profesionalism prin mobilizarea exemplara pentru productia si livrarea materialelor necesare in Turcia. 
Alte proiecte importante de pe parcursul anului trecut sunt parcurile logistice VGP din Timisoara si Brasov, depozitul Fan Courier Stefanesti, magazinele Jumbo din Sibiu si Iasi, hypermarketul Carrefour din Bacau, fabrica Lidas Tulcea, magazinul Hornbach Constanta, extinderea fabricii Pirelli, fermele Carmistin, magazine Penny si Kaufland, centrul comercial Arges Mall din Pitesti, parcurile logistice Eli Parks sau CTP Serbia.
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
noark
MAKITA
CDS
konsent
theda mar
viarom
leviatan
concelex
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander